Nyáron használjuk a SZÉP-kártyát igazán

Idén július végéig több mint 10 százalékos növekedést mutat a SZÉP-kártya költések összege az előző év azonos időszakához képest, a kártyakibocsátók adatai szerint a nagyobb összegeket a nyári szezonban költik el a kártyabirtokosok, a legnépszerűbb a vendéglátás alszámla - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók csütörtöki tájékoztatásából. tovább..

Sportbelépő juttatásként, akár Rióba?

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint korlátlanul adható adómentesen sportrendezvény belépő. Sokan azt gondolják erről, hogy nem feltétlenül vonzó a dolgozók számára, hogy ilyen juttatást kapjanak. Ennek ellenére például sokan szurkolnának személyesen egy-egy olimpiai aranyérmes sportolónknak Rióban. Vajon adhat a munkáltató ilyen jegyeket? - veti fel a kérdést Fata László, cafeteria szakértő. tovább..

Friss változások a lakáscélú cafeteriában

Amióta lakáshitelre is fordítható a lakáscélú támogatás, azóta egyre népszerűbb a munkáltatói juttatáspalettán. Arra azonban érdemes figyelni, hogy 2016. augusztus 1-től lényeges módosítások érkeznek a juttatás feltételrendszerében, elsősorban a szobák és az együttlakók számának meghatározásában. tovább..

Albérlet adómentesen? - Fata László válaszol

2017-től többféle módon is támogathatja a munkáltató a dolgozó lakhatásához kapcsolódó költségeit. Fata László cafeteriaszakértő az albérlethez kapcsolódó adómentes lehetőségekről írt hírlevelében. tovább..

Iskolakezdési támogatás: hamarosan adható

Bár mostanában a hírek legtöbbször arról szólnak, hogy mi lesz 2017-ben a cafetériával, azért ne feledjük az idei juttatásokat sem. Az iskolakezdési támogatás a tanévkezdést megelőző hatvanadik naptól adható év végéig - hívja fel a figyelmet Fata László cafeteriaszakértő. tovább..

Önkéntes pénztárak: más adót akarnak a munkáltatói befizetésekre

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége egy javaslattal állt elő az 2017-es cafeteriarendszer miatt. Bár tény, hogy a munkáltatók egy része most is kifizeti a magasabb közterhet a pénztári tagdíjak után - tudatja a Világgazdaság. tovább..

Hogyan indítja az évet Az év Cafeteria rendszere díj tavalyi nyertese?

2015 végén a Cafeteria TREND már hatodszor hirdette meg Az év Cafeteria rendszere díjat azoknak a munkáltatóknak, akik elkötelezettek a szabályosan, hatékonyan működő cafeteria rendszerek mellett. Minden évben vizsgáljuk a siker titkát és természetesen a tavalyi díjnyertest is erről faggattuk. tovább..

A készpénzes cafeteria előnyei

Előnyősnek tartaná a készpénzes cafeteria-juttatást az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), amely hétfői közleményében ezt azzal indokolta, hogy a juttatásban részesülő alkalmazottak szabadon költhetik el az összeget bármilyen áru- vagy szolgáltatás vásárlására, és kedvezőnek tartják azt is, hogy az Erzsébet utalvánnyal járó költségek és veszteségek a készpénzes rendszerben megszűnnek. tovább..

További cikkek
Adómentes juttatás lehet az óvodai költségek térítése - cafeteria 2017

Pénteken jelent meg az Országgyűlés honlapján az az új módosítás, mely több ponton átalakítja a béren kívüli juttatások rendszerét. Fata... Teljes cikk

Új cafeteria: a munkaadók szerint is árt az öngondoskodás gyengítése

A SZÉP-kártya rendszerének megtartását pozitívumként, az önkéntes nyugdíjpénztári tagság támogatásának megszűnését az öngondoskodás... Teljes cikk

Újabb adómentes juttatás jöhet

Adómentessé válhat a szűrővizsgálat, a fizikoterápiás és a mentál-egészségügyi ellátás biztosítása, ha ezeket a munkáltató nem... Teljes cikk

Még május végéig kötheti el a pénzt a SZÉP kártyájáról

Még május 31-ig lehet elkölteni a 2014-ben a SZÉP kártyára feltöltött összeget. Amennyiben ez nem történik meg, akkor a jelenlegi rendelkezések... Teljes cikk

Munkába járás költségtérítése: 15 Ft/km, de mekkora távolságra?

A munkába járás költségtérítése az új adótörvény tervezet szerint 9 forintról 15 forintra emelkedhet jövőre. Ahogy növekszik az összeg, úgy... Teljes cikk