Albérlet adómentesen? - Fata László válaszol

2017-től többféle módon is támogathatja a munkáltató a dolgozó lakhatásához kapcsolódó költségeit. Fata László cafeteriaszakértő az albérlethez kapcsolódó adómentes lehetőségekről írt hírlevelében. tovább..

Iskolakezdési támogatás: hamarosan adható

Bár mostanában a hírek legtöbbször arról szólnak, hogy mi lesz 2017-ben a cafetériával, azért ne feledjük az idei juttatásokat sem. Az iskolakezdési támogatás a tanévkezdést megelőző hatvanadik naptól adható év végéig - hívja fel a figyelmet Fata László cafeteriaszakértő. tovább..

Önkéntes pénztárak: más adót akarnak a munkáltatói befizetésekre

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége egy javaslattal állt elő az 2017-es cafeteriarendszer miatt. Bár tény, hogy a munkáltatók egy része most is kifizeti a magasabb közterhet a pénztári tagdíjak után - tudatja a Világgazdaság. tovább..

Hogyan indítja az évet Az év Cafeteria rendszere díj tavalyi nyertese?

2015 végén a Cafeteria TREND már hatodszor hirdette meg Az év Cafeteria rendszere díjat azoknak a munkáltatóknak, akik elkötelezettek a szabályosan, hatékonyan működő cafeteria rendszerek mellett. Minden évben vizsgáljuk a siker titkát és természetesen a tavalyi díjnyertest is erről faggattuk. tovább..

A készpénzes cafeteria előnyei

Előnyősnek tartaná a készpénzes cafeteria-juttatást az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), amely hétfői közleményében ezt azzal indokolta, hogy a juttatásban részesülő alkalmazottak szabadon költhetik el az összeget bármilyen áru- vagy szolgáltatás vásárlására, és kedvezőnek tartják azt is, hogy az Erzsébet utalvánnyal járó költségek és veszteségek a készpénzes rendszerben megszűnnek. tovább..

Új cafeteria: a munkaadók szerint is árt az öngondoskodás gyengítése

A SZÉP-kártya rendszerének megtartását pozitívumként, az önkéntes nyugdíjpénztári tagság támogatásának megszűnését az öngondoskodás gyengítése miatt negatívumként értékelték a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) munkáltatói oldalának képviselői a kormány által a parlamentnek csütörtökön benyújtott új cafeteria szabályokat értékelve. tovább..

Újabb adómentes juttatás jöhet

Adómentessé válhat a szűrővizsgálat, a fizikoterápiás és a mentál-egészségügyi ellátás biztosítása, ha ezeket a munkáltató nem utalvány formájában adja dolgozóknak - hívja fel a figyelmet Fata László cafeteriaszakértő egy törvénymódosító javaslatra. tovább..

Munkába járás költségtérítése: 15 Ft/km, de mekkora távolságra?

A munkába járás költségtérítése az új adótörvény tervezet szerint 9 forintról 15 forintra emelkedhet jövőre. Ahogy növekszik az összeg, úgy válik egyre fontosabbá, milyen távolságot számolnak el a munkáltatók - tájékoztat Fata László cafeteriaszakértő. tovább..

További cikkek
Sokan nem foglalkoznak a SZÉP-kártyájukkal

Mintegy 2,7 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május... Teljes cikk

Tartós siker éveken át - közös érdekek mentén

Sárdi Gabriella az Egis Gyógyszergyár Zrt. HR fejlesztési és juttatási osztály osztályvezetője csapatával a díj indulása óta tartósan ott van Az... Teljes cikk

Mit hozhatnak az új adótörvények?

Kedden került az parlament elé az új adótörvénycsomag, ebben a bért és a juttatásokat is érintő változások is vannak, melyeket Fata László,... Teljes cikk

Horvátország üdülési csekkel élesztené fel a belföldi turizmust

A horvát kormány a magyar szociális üdültetési rendszert tanulmányozná, és üdülési csekkel "mentené meg" a szárazföldi turizmust Teljes cikk

Vége a "béren kívüli juttatások korszakának"?

A szerdai kormányülésen terítékre kerül a cafeteria-rendszer átalakításának terve, és akár már a jövő hétre végleges döntés születhet. A... Teljes cikk