58 cikk a(z) étterem címkével - 1. oldal

Rövidebb munkaidővel próbálnak spórolni a vendéglátósok

9 hónapja Rövidített nyitvatartás és csökkentett konyhai üzemidő, hét eleji szabadnapok - mindent bevetnek a vendéglátósok, hogy valahogy ellensúlyozzák a kereslet csökkenését. Teljes cikk...


Nyissunk éttermet! Jó, de nem értünk hozzá! - Szabolcs-Gyuris Éva, a Funky Pho alapítója

2 éve Szabolcs-Gyuris Éva, férjével, Szabolcs Andrással alapította a Funky Pho ázsiai street food éttermet, amely 7 éven keresztül meghatározó szereplője volt a hazai gasztronómiának (is). Mindenféle előzetes vendéglátói tapasztalat nélkül vágtak neki, nem értettek hozzá, de beletanultak és sikerre vitték. Aztán a járvány közbeszólt. Teljes cikk...


Több ezer étterem és szórakozóhely zárt be két év alatt

2 éve Budapesten zárt be a legtöbb étterem és büfé, a cukrászdák száma a járvány alatt sem csökkent. Teljes cikk...


Vendéglátás: Rejtély, hová tűnt a munkaerő

2 éve Az infláció és az orosz-ukrán háború is gondot okoz a vendéglátásban. Nem világos, hová tűntek a szektorból a dolgozók. Teljes cikk...


A legenda újraéled - a Gundel visszatér a magyar vendéglátás színterére

2 éve Szerda reggel 9 órakor ismét kinyitott a Gundel! Másfél év szünet után megújult belső kialakítással, ám az eredeti küldetéssel, receptekkel és legendás vendégszeretettel indult újra az étterem. Teljes cikk...


Drágulnak a munkahelyi és az iskolai menzák

3 éve Szeptemberben életbe lép a menzareform, ami 10-15 százalékos áremelkedést hozhat az iskolai és a munkahelyi menzákon. Teljes cikk...


Nyithatnak a teraszok, jövő héten a mozik, konditermek, fürdők is

3 éve Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok április 24-én szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Teljes cikk...


Vendéglátás: a nagy kérdés most az, honnan és mennyiért lesz elég munkaerő

3 éve A munkaerő biztosítása hatalmas kihívást jelenthet az újranyitó vendéglátásban, de a turizmusban, szállodaiparban tevékenykedő cégek számára is. Nem csak az a kérdés, hol találnak elegendő embert, hanem az is, hogy mennyiért. Teljes cikk...


Vendéglátók Ipartestülete: Felelőtlenség kinyitni, ha a dolgozók nincsenek beoltva

3 éve A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a jövő hét végére mindenhol biztonságosan újra lehet nyitni a teraszokat, és ha jó idő lesz, nagy forgalom várható a vendéglátóhelyeken. Teljes cikk...


Vendéglátósok: Inkább kibírunk még néhány hetet

3 éve Nem éri meg az idő előtti nyitás még a teraszok esetében sem, mert a járvány tombol, és ha tömegek indulnak el a szolgáltatóhelyekre, megint súlyosbodhat a helyzet - véli a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke. Teljes cikk...


Éhbérért dolgoztatta pakisztáni szakácsait egy étteremtulajdonos Budapesten

3 éve A pakisztáni étteremtulajdonos napi 14-18 órát dolgoztatta honfitársait, és csak a megbeszélt összeg töredékét fizette ki nekik. Teljes cikk...


Levélben tájékoztatták a magyar szállodásokat és éttermeseket, hogy pünkösdig ne számítsanak nyitásra

3 éve A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint sem Európa többi országában, sem itthon nem lehet még kinyitni a szállodákat és éttermeket. Teljes cikk...


Összerogyott a turizmus, sok étterem jövő tavaszig ki sem nyit

3 éve A januárban még 400 ezer főt foglalkoztató turizmusban a szálláshelyek 200 ezer, a vendéglátóhelyek és a rendezvényszervezők 60 ezer dolgozót veszítettek el eddig, míg az utazási irodáktól ötezer ember távozott. Teljes cikk...


150 ezer vendéglátós hagyhatta el a pályát a járvány miatt

3 éve A Ráday Soho egyesület elnöke szerint a vendéglátóhelyeknek a maszkviselés adja meg a kegyelemdöfést. Teljes cikk...


Munkabeszüntetéssel érték el céljukat Romániában a vendéglátósok

4 éve Fél év után újra megnyílhatnak Romániában az éttermek és vendéglők beltéri részei. Teljes cikk...


Személyzet van, turista alig akad a balatoni vendéglátóhelyeken

4 éve Akadnak olyan helyek a Balatonon, ahol több a dolgozó, mint a vendég. Teljes cikk...


Nyitnak az üzletek - véget ért a kijárási korlátozás Budapesten is

4 éve Mától Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, de egyes védelmi óvintézkedések továbbra is megmaradnak. Vidéken már a vendéglátóhelyek belső tereit is megnyithatják a szolgáltatók, és a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket. Teljes cikk...


Új ügyvezető igazgató a Gundel élén

4 éve 2020. február 1-től Polyák Norbertet nevezték ki a Gundel Kft. ügyvezető igazgatójának. A szakember az elmúlt egy évben ügyvezető igazgatóhelyettesi pozíciót töltött be az étteremben. Teljes cikk...


Kúria: a borravalót elkülönítve kell kezelni

4 éve A Kúria elvi döntése szerint a borravalót elkülönítve kell kezelni, ha bekerül a pénztárgépbe, valamint csak kivételes esetben térhet el a pénztár pénzkészlete a pénztárgép egyenlegétől - tudatta a legfelsőbb bírói fórum közleményben. Teljes cikk...


Elegáns bankettek, innovatív partik? #ezagundel

5 éve Az ünnepi pillanatok akkor vésődnek be örökre legfontosabb emlékeink közé, ha azok kiemelkednek az átlagos hétköznapokból. Ennek pedig az a legegyszerűbb módja, ha meseszerű körülményeket teremtünk. Például: fogunk egy rendezvényt, és az egészet a Gundel falai közé helyezzük. Az atmoszféra, a levegőben lebegő-rezgő történelem, a felsőfokú kiszolgálás és a fogások minősége: mindez abban segít, hogy a legexkluzívabb, maradandó élményt biztosítsunk minden meghívottnak. Teljes cikk...


/cimkek/etterem.html