kapubanner for mobile
Megjelent: 11 éve

15 hasznos és ingyenes mobil alkalmazás, mellyel a munka is felgyorsítható

Az okostelefonok ötvözik a telefon és az internet-képes számítógép funkcióit, és letölthető e telefonokra több ezer hasznos alkalmazás, azaz "app" (az angol "application" = "alkalmazás, program" szó rövidítése) ingyenesen, vagy pár száz forintért. Az alábbi hasznos ingyenes alkalmazásokkal nemcsak a privát programok szervezését, hanem a munkát is fel lehet gyorsítani.

Az alábbi appek androidos mobiltelefonokra tölthetők le. A mobilon a "Google Play" nevű "áruházban" tudjuk őket letölteni, csak be kell írni az alkalmazás nevét a keresőmezőbe. Akinek Apple készüléke van (például iPhone, iPad), arra is le tud tölteni hasonló programokat az "AppStore" nevű áruházból, érdemes kulcsszó (például Calendar stb.) alapján keresgélni.
Alkalmazás vagy alkalmazásfelület?

Sok alkalmazásnak van ún. "alkalmazásfelület" (angolul: "widget") verziója is, amelyet képernyőnkre kitéve azonnal láthatunk információkat, vagy ikonjukat megérintve azonnal elvégezhetünk egy műveletet magának az alkalmazásnak a megnyitása nélkül. A cikkben javasolt programok egy része alkalmazás, néhányuk viszont alkalmazásfelület, azaz ha kitesszük őket a kezdőképernyőnkre, figyeljünk arra, melyiket találjuk meg az Alkalmazások (Apps) között, és melyiket az Alkalmazásfelületek (Widgets) listájában.


1. Keressünk gyorsan! - Google Search, Gesture Search

Naponta sokszor keresünk rá valamelyik kapcsolatunkra, hogy üzenetet küldjünk neki, vagy felhívjuk, illetve sokszor keressük ki valamely alkalmazásunkat, programunkat is, nem beszélve a weben keresésről. Hogyan könnyíthetjük meg mindezeket?

Google Search: E kereső letöltése után az "alkalmazásfelületek" közül kitehetjük kezdőképernyőnkre a Google Search (Google Keresés) alkalmazásfelületet, amely egy keresőmező, és ide azonnal beírhatunk keresendő személyeket (akár vezeték- vagy keresztneveket), vagy a megnyitandó alkalmazásunk nevét, vagy akár a weben keresett szavakat is. Ez tehát egy univerzális kereső, ami keres a Kapcsolatok között, az Alkalmazások között, a Webböngészőben, a Fordítóban, sőt a Zeneszámok között is, illetve bármely alkalmazásunkban, amelyet még beállítunk.



Ha a weben keresünk, a widget szélén lévő mikrofon ikonra nyomva beszéddel is "rámondhatjuk" keresett szavainkat, amelyekre a program rögtön rá is keres a weben - a Google fejlesztéseinek hála már a magyar szavakat és kifejezéseket is remekül felismeri a program.

Az alkalmazásban a Beállítások gombot megnyomva találjuk a Keresési beállításokat, ahol pipával jelölhetjük, mely alkalmazásokban keressen a program, például az SMS vagy email üzenetekben, a pdf-jeink között stb.

Google Gesture Search: Az előzőhöz hasonlóan mindenhol kereső univerzális keresőalkalmazás, viszont itt ujjunkkal írhatjuk le a keresett szavakat betűnként, tehát nem kell billentyűzeten pötyögnünk. Akár az egész képernyőt is használhatjuk írólapként, a betűk lerajzolása után rögtön látszanak a megtalált Kapcsolatok, Alkalmazások, Zeneszámok stb.



2. Gyors némítás/hangosítás - Silent Toggle Widget

Telefonunkat sokszor azonnal le szeretnénk némítani, vagy éppen rezgőre állítani, anélkül, hogy külön bemennénk a Beállítások menübe.

Erre jó a Silent Toggle Widget (fejlesztő: Droidmania), amely "alkalmazásfelület", azaz "widget", tehát letöltés után az alkalmazásfelületek között találjuk. Ha a kezdőképernyőnkre kitesszük, elég csak megérintenünk, és minden megnyomásakor átvált néma, rezgő, illetve hangos üzemmódba.



Több hasonló toggle (váltó) widgetet találunk egyébként, például Wifi Toggle Widget, Brightness (képernyő fényereje), Bluetooth, Airplane (repülő mód), GPS stb., amelyekkel azonnal tudunk váltogatni a funkciók között, ki- és bekapcsolhatjuk őket egy gombnyomással.

3. Gépeljünk nagy gombokkal! - Big Buttons Keyboard

A telefonok gyári billentyűzete eléggé kicsi méretű, nehéz gépelni rajta főleg álló képernyőnél, főleg a vastagabb ujjú férfiaknál nehézkes a gépelés, sok a félreütés, más billentyű akaratlan begépelése.

A Big Buttons Keyboard Standard egy olyan óriás billentyűzetet "varázsol" telefonunkra, amely álló és fekvő képernyőnél is kényelmes, nagy gombokkal segít minket abban, hogy ne legyen félregépelés, és minél gyorsabban be tudjuk írni üzeneteinket, jegyzeteinket, naptárbejegyzéseinket stb.



4. Számológép, ahogy régen - RealCalc

Ha gyorsan szeretnénk valamit kiszámolni, nem akarunk belépni bonyolult programokba, hanem egy egyszerű, megszokott "számológépet" szeretnénk látni.

A gyári kalkulátorok különféle struktúrával, színsémákkal teszik szebbé a számolófelületet, de ezek sokszor csak nehezítik a programok gyors használatát.



A RealCalc nevű alkalmazás "visszahozza" az ősi, megszokott számológépet, semmi "flikk-flakk", csak a praktikus, könnyen használható régi "jóbarát".

5. Találjunk WiFi hálózatot! - WiFi Finder

Ha nem szeretnénk minden alkalommal adatforgalmat felhasználni, amikor a weben járunk, akkor amerre épp járunk, érdemes "meglovagolnunk" a rendelkezésre álló ingyenes WiFi internethálózatokat.

A WiFi Finder nevű alkalmazás radar-szerűen feltérképezni környezetünket, és megmutatja, melyek a közelünkben lévő ingyenes és fizetős WiFi hálózatok.



A térképes nézetben pedig még a térképen is megmutatja a legközelebbi hálózatokat, amelyekre azonnal csatlakozhatunk, és máris dolgozhatunk adatforgalom "költése" nélkül.

6. Üzenetek felugró ablakban - PopUp Notifier

Hiába érkeznek be SMS, email üzeneteink, hívásaink vagy egyéb chat üzeneteink, sokszor ténylegesen be kell lépnünk az adott alkalmazásba az üzenetek, értesítések megtekintéséhez, pedig ez sokszor (például autóban, megbeszélésen stb.) túl hosszú időt vesz el.

A PopUp Notifier alkalmazás letöltésével az üzeneteink egy felugró ablakban azonnal kiíródnak képernyőnkre, és elolvashatjuk őket anélkül, hogy belemennénk az alkalmazásokba.



A program beállításaiban pipázással állíthatjuk be, mely alkalmazások üzeneteit, értesítéseit szeretnénk felugró ablakban látni (például SMS, Email, Nem fogadott hívások, Naptár, Facebook, Viber, WhatsApp stb.). Ha több üzenet is jött egy-egy alkalmazásban, a bejövő üzenetek száma is látszik egy kis buborékban az alkalmazás ikonja mellett.

Teljesen részletesen testre szabhatjuk az alkalmazást, például azt is beállíthatjuk, hogy lezárt képernyőnél is felugorjanak az ablakok vagy ne stb.

7. Bejövő üzenetek felolvasva - Call & SMS Reader Free

Ha autóban ülünk, vagy elfoglaltságunk közben nem tudjuk elolvasni a bejövő üzeneteket, fel is olvastathatjuk őket.

A Call & SMS Reader Free (fejlesztő: Summus Development) nevű alkalmazásban be tudjuk állítani, hogy a bejövő hívások hívói és az SMS üzenetek küldői és szövegei automatikusan fel legyenek olvasva, ezáltal például autóban ülve egyáltalán nem kell telefonunkba belenéznünk, és így figyelmünk nem terelődik el a vezetésről. Ha fontos feladatot végzünk, és nincs időnk vagy lehetőségünk odanyúlni telefonunkhoz, szintén hasznos ez a funkció.

Üzeneteknél külön be lehet állítani, hogy csak a küldő nevét olvassa be a program, vagy az üzenet szövegét is. A hívásoknál beállítható, hogy hányszor ismétlődjön a hívó nevének bemondása (mely ilyenkor megszakítja a csengőhangot). A beállításokban beírhatjuk azt is, hogy a hívó/küldő neve előtt és után milyen szót mondjon ki a hang, például SMS esetén: "Üzenet" [a küldő neve] "szöveg", és ekkor a hang így mondja be az üzenetet: "Üzenet - Kovács Béla - szöveg - Nemsokára ott leszek."



SVOX Classic Text To Speech Engine: A magyar szövegek érthető felolvasására töltsük le (szintén a Google Play-ből) az "SVOX Classic Text To Speech Engine" alkalmazást, amely sok különböző nyelvű hangot tud lejátszani, és ehhez töltsük le azokat a nyelveket, amelyeket használni szeretnénk, például magyar hangra az "SVOX Hungarian/Magyar Mariska" nyelvet. Ezt ne a régi típusú "robothangként" képzeljük el, teljesen jól érthető, "emberi" beszédet kapunk, remekül meg fogjuk érteni a felolvasott üzeneteket.

A fenti SVOX hangrendszerrel akár egész szöveg fájlokat fel tudunk olvastatni, például a Cool Reader nevű alkalmazással, sőt egész weboldalakat is felolvastathatunk például a Web Page Reader alkalmazással. A szövegek itt is jól érthetőek, és akár autóban, kihangosítva tudunk felolvastatni egész könyveket vagy weblapokat (mintha audio book-ot hallgatnánk), kihasználva ezt az időt is az önfejlesztésre.

8. Jobb naptár, mint a gyári - aCalendar

A különböző készülékeken más-más gyári naptár-alkalmazást találunk, melyek nem mindig a legpraktikusabbak, érdemes olyan egyéb alkalmazást választani, amellyel leegyszerűsödik napi eseményeink szervezése.

Az aCalendar (Android Calendar) egy nagyon felhasználóbarát, átlátható felületű naptárprogram, amelyben a napi, heti és havi nézet között sima oldalra lapozással (ujjunk balra vagy jobbra húzásával) tudunk váltani, és a nézetek mindenhol átláthatóak maradnak. Az előző nap/hét/hónap és a következő nap/hét/hónap pedig a lefelé és felfelé lapozással tekinthető meg.

A képernyő sarkában mindig ott az adott hónap "madártávlatú" képe, és erre hosszan nyomással azonnal a Mai napra ugrunk. Érdekesség, hogy ha egy adott napra hosszan nyomunk, az új eseményt rögtön egy adott órára (például 9:00, 10:00, 11:00 stb.) is be tudjuk tenni, így nem kell külön beállítanunk az eseményben az időpontot sem.



Az eseményeket könnyen át tudjuk másolni más napokra is, illetve szintén érdekesség, hogy az eseményeknek még a QR vonalkódját is megjeleníthetjük, amelyet (képernyőképet készítve) például átküldhetünk kollégánknak, ügyfelünknek vagy barátunknak, és ő azt beszkennelve azonnal elmenti a naptáreseményt okostelefonja naptárába, nem kell bepötyögnie semmilyen adatot (ha más levelezőrendszere van a címzettnek, nem biztos, hogy működik egy sima meghívó). A QR vonalkódok beszkenneléséről és létrehozásáról később még szó lesz.

9. Pipáljunk ki minél több feladatot! - GTasks

Napi feladatainkat, elintéznivalóinkat lehetőleg ne kis papírokra vagy post-it cetlikre írjuk fel, hanem érdemes őket egy helyen, feladatlistában vezetni. Erre lehetőség van telefonunkon is.

A GTasks alkalmazás az egyik legegyszerűbb, nagyon praktikus feladatlista program, ahol a feladatokat mindig időrendi sorrendbe rendezve látjuk, és minden feladatunk előtt egy kis bepipázható jelölőnégyzet ("checkbox") látható. Ha elvégeztünk egy tennivalót, csak rányomunk a checkboxra, amivel rögtön "kipipáltuk" az elvégzett feladatot, és az át is ugrik a megoldott feladatok közé.

A beállításokban érdemes beállítanunk a "Gyors hozzáadás" (Quick add) funkciót, így a képernyő legalján lévő mezőben bármikor azonnal beírhatunk új feladatot (vagy akár a mikrofon ikonra nyomva beszéddel is "feldiktálhatjuk" a feladatot). A határidő megadása is nagyon egyszerű, a Ma, Holnap és Jövő hét rögtön kiválasztható, és ha ezektől eltérő határidőt választunk, azt egy külön naptárfelületen tehetjük meg.



Hosszan rányomva egy feladatra a többszörös kijelölést tudjuk aktiválni, amellyel egyszerre több feladatot is áthelyezhetünk például későbbi határidőre. Az alkalmazás képes megjeleníteni a naptárunk bejegyzéseit is, és így egy helyen láthatjuk a naptáreseményeinket és feladatainkat is.

A kezdőképernyőre nem magát az alkalmazás ikonját javasolt kitenni, hanem a program egyik alkalmazásfelületét (widget), például a GTasks Undone Count widgetet, amely az ikonon számmal jelzi a még esedékes, el nem végzett feladatok számát, azaz a lejárt (Overdue) plusz a mára (Today) tervezett tennivalók számát.

10. Sablon üzenetek - Email Template, SMS Signature

Email és SMS üzeneteinkben sokszor ugyanazokat a mondatokat, udvariassági kifejezéseket használjuk, melyeknek újra és újra begépelésével sok időt veszítünk, pedig ezeket sablonként elmenthetjük, és egyszerűen beszúrhatjuk üzeneteinkbe.

Az Email Template és az SMS Signature (fejlesztő: AkostaApps) alkalmazásokat letöltve szabadon létrehozhatjuk sablon mondatainkat, kifejezéseinket, amelyeket emailjeinkben illetve SMS-einkben gyakran használunk, például "Üdvözlettel, Károly", "Köszönöm szépen! János", "Elnézést, megbeszélésen vagyok, utána hívom.", "10 percet késni fogok." stb.



Miután kitettük a 2 alkalmazás ikonját a kezdőképernyőnkre, megnyitva az alkalmazásokat rögtön létre tudunk hozni új sablonokat, sőt akár előre megadhatunk címzetteket is hozzájuk. Ha pedig használni szeretnénk őket, akkor szintén belépünk az adott alkalmazásba és a kiválasztott sablonra nyomva rögtön alkalmazhatjuk is (Try template now) valamelyik email vagy SMS programmal, illetve ki is másolhatjuk a vágólapra (Copy message to clipboard), és átugorva az éppen írt üzenetünkbe beilleszthetjük a sablont.

11. Jegyzeteljünk írásban, képpel, hanggal! - Evernote

Ha gyorsan fel szeretnénk jegyezni fontos információkat, vagy ötleteket, témákat gyűjtünk valamelyik feladatunkkal kapcsolatban, fontos, hogy legyen "kéznél" egy jegyzetelő alkalmazás, amelyben többféle módon is rögzíthetjük jegyzeteinket.

Az Evernote egy univerzális jegyzetelő alkalmazás, amely jegyzeteinket nem a telefonkészülékben, hanem az interneten, saját fiókunkba menti, tehát később bármikor visszakereshetjük őket, akár más telefonról, vagy egy számítógépről is. Ingyenesen létrehozhatunk egy fiókot, és máris jegyzetelhetünk.

A jegyzeteket hagyományos módon írásban is megadhatjuk, vagy ha erre nincs időnk, a telefon kamerájával fotók formájában is rögzíthetjük az információkat, illetve hangfelvételt is készíthetünk (Record Audio), sőt akár beszéddel fel is diktálhatjuk a szöveget (Dictate), amely kimondott szövegeinket be is gépeli szövegként a jegyzetbe (ez is nagyon jól felismeri a magyar beszédet, az írásjeleket azonban nekünk kell pótolni).



A jegyzetekben tehát a szövegek, képek és hangfájlok vegyesen lehetnek elhelyezve, illetve egyéb fájlokat is lehet hozzácsatolni. Az Evernote Widget letöltésével alkalmazásfelületet is ki tudunk tenni képernyőnkre, ahonnan azonnal indíthatunk új jegyzeteket. A Skitch nevű alkalmazást is letölthetjük hozzá, amellyel az Evernote-ban a fotókra, térkép részletekre stb. vonalakat, nyilakat, vagy más alakzatokat rajzolhatunk, és szövegeket is írhatunk rájuk.

12. Hívás, SMS, adatforgalom mérő - Call Meter 3G

Tudni szeretnénk, mennyi időt és pénzt telefonáltunk már el, hány SMS-t küldtünk, illetve mennyi adatforgalmat használtunk már el? Mindezeket folyamatosan mérhetjük az alábbi alkalmazással.

A Call Meter 3G alkalmazásban a mobil csomagunkban megadott tarifákat (hívások, SMS-ek, MMS-ek, adatforgalom stb.) pontosan, részletesen be tudjuk állítani, a különböző kedvezményekkel és limitekkel együtt, például a csomagban ingyenesen belefoglalt adatforgalom mennyiségét is be tudjuk állítani. Megadhatjuk a számítás kezdő- és záródátumát is, és ez alapján a program méri, "hogy állunk" a különböző tarifákkal.



Ha nem akarunk mindig belépni az alkalmazásba ellenőrizni az adatokat, kitehetjük Alkalmazásfelületként (widgetként) a minket érdeklő adatokat (például Kimenő hívások, Kimenő SMS-ek, Bejövő/Kimenő adatforgalom stb.), és a program színekkel is átláthatóan jelzi azt is, hogy a limithez képest hol tartunk, túlléptük-e stb. Értesítések is beállíthatók, amelyek a limitek adott százalékának elérésekor figyelmeztetnek minket.

13. Szkenneljünk mobillal! - CamScanner

Nem mindig van "kéznél" szkenner, amikor gyorsan fájlba kell másolnunk papír-alapú dokumentumokat, de mobilunk kamerájának és egy ügyes programnak a segítségével mobilunkat szkennerként használhatjuk.

A CamScanner nevű alkalmazással lefotózhatjuk papíros dokumentumainkat (például számla, szerződés, csekk, egyéb nyomtatványok) akár úgy is, hogy a papír a kezünkben van, vagy egy asztalon stb.



Nem kell figyelnünk a fotózás szögére sem, illetve arra sem, hogy a fotó szélén a papír mellett ne maradjon ott feleslegesen például a kezünk vagy az asztal részlete, ugyanis a képen a papírlapot körbe tudjuk vágni, és a program a kivágott részt "kifeszíti", a dőlésszöget is kijavítva, és a felesleges széleket eltüntetve. Még a fényerősségen, kontraszton is tudunk módosítani, ha szükséges, majd azonnal megoszthatjuk a képet emailben, SMS-ben vagy egyéb alkalmazásainkban.

14. Gyors elérés vonalkóddal - QR Barcode Scanner

A hagyományos, "vonalszerű", 1 dimenziós vonalkódok mellett egyre elterjedtebbek a négyzet alakú, 2 dimenziós "QR" kódok, amelyeket ha mobillal beszkennelünk, azonnal egy adott weblapra tudunk jutni, vagy épp azonnal el tudunk menteni kontakt adatokat, naptár eseményeket stb.

A QR (Quick Response = Gyors válasz) kódokba, amelyek vonalak helyett pontokból állnak (tehát lényegében nem vonalkódok, hanem "pontkódok"), már nemcsak számokat lehet belekódolni, hanem összetett információkat is, szövegeket, weblapcímeket stb.

A QR Barcode Scanner alkalmazással beolvashatunk, beszkennelhetünk QR kódokat a "Scan Barcode" funkcióval, amelyeket például plakátokon, nyomtatott brosúrákon, névjegykártyákon vagy más felületeken látunk, és azonnal elérhetjük a QR kódba "rejtett" weboldalakat, vagy azonnal elmenthetjük telefonunkba egy személy kontakt adatait, vagy épp egy naptár esemény adatait.



Egyre több cég alkalmaz az irodákban illetve az üzemekben is QR kódokat, hogy gyorsabban lehessen leellenőrizni árucikkeket, tárgyi eszközöket, standard formanyomtatványokat stb. A QR Barcode Scannerben a "Create" menüben létre is hozhatjuk ezeket. Például weblapcímeket (URL), kontakt adatokat (AddressBook Contacts), térkép helyeket (Location), naptár eseményeket (Calendar Events), vagy épp tetszőleges hosszabb szövegeket (Free Text) bekódolhatunk.

Így ha adott helyeken kihelyezzük, dokumentumainkban feltüntetjük vagy kollégáinknak/ügyfeleinek átküldjük ezeket a QR kódokat, nem kell begépelniük a fenti adatokat, csak a QR kódot kell beszkennelniük, jelentős időt megspórolva. A saját kontakt adataink (cég, név, telefonszám, mailcím stb.) kódját például betehetjük email aláírásunkba és névjegykártyánkon is feltüntethetjük.

15. Érjünk oda időben! - Waze közösségi navigáció

Ha szeretnénk a munkahelyre, vagy ügyfeleinkhez mindig időben érkezni, nagyon fontos a forgalmi dugók kikerülése, különösen nagyvárosokban, erre készült egy nagyon jól átgondolt, speciális navigációs alkalmazás, amely a közösség erejére épít.

A Waze közösségi navigáció nevű alkalmazás a közlekedési információs adatbázisok mellett az autósok bejelentéseit is figyelembe veszi, ugyanis lehetőségünk van bárhol jelenteni a torlódásokat, veszélyhelyzeteket, útlezárásokat stb., melyek azonnal rákerülnek a térképre, és a program kikerüli ezeket az útvonalakat.



Egy tetszőleges névvel regisztrálhatunk a programban, és amennyiben úgy állítjuk be, minket is lát a többi autós a térképen, illetve mi is látjuk a körülöttünk lévő autósokat. Aki egy adott helyzetbe először "belefut", jelentheti a veszélyt, így a mögötte jövő autósok már ki tudják kerülni a veszélyes területet, a program rögtön kerülőutat is kalkulál. Üzeneteket is kiírhatunk a térképre, amelyeket a többiek látnak, ezzel is tudjuk őket segíteni.

A környezetünkben haladó autósoknál látjuk a megadott nevüket, néhány információt róluk és még a sebességüket is, és még közvetlenül üzenetet is küldhetünk nekik, például kérdezhetünk tőlük. A különböző szintű torlódásokat különböző színekkel láthatjuk, és a torlódáson belüli sebességet is látjuk a térképen. A program folyamatosan "tanul", fejlődik a bejelentett információkból és a kerülőutakat is megtanulja, egyre rövidebbé "varázsolva" menetidőnket a célpontok felé.

Jobbágy Szabolcs
képzési tanácsadó, vezető tréner
HR Training Solutions Bt.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A diákok több mint fele tanulna mesterséges intelligenciával, de csak kevesen férnek hozzá az iskolában

Németországban és Ausztriában tízből négy tanuló fér hozzá az AI-hoz az osztályteremben, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban ez az... Teljes cikk

Vajon megtaláljuk az egyensúlyt az ember és az AI között? - avagy az AI emberi arca

Vajon mit tartogat 2024-ben a mesterséges intelligencia? 2023-ban minden eseményen téma volt az AI és ember kapcsolata, hatása egymásra. HR szempontból... Teljes cikk

Az üzleti hallgatók készen állnak a mesterséges intelligencia munkahelyi használatára

A brit gazdasági szakos hallgatók szerint az ügyfélszolgálati munkakörökre lesz a legnagyobb hatással a mesterséges intelligencia - derül ki egy... Teljes cikk