kapubanner for mobile
Megjelent: 10 éve

7 régióból 6 Angliát választotta

A 2013-as évben Közép-Magyarország képezte azt a régiót ahonnan a legtöbb jelentkezés történt a Tjobs.hu online álláskeresési platform keretén belül, áll a cég közleményében. Hét régióból hat régió lakossága angliai munkavégzésre pályázott. Pestről 35,50 százalékos arányban jelentkeztek külföldi munkavállalásra a többi régióhoz viszonyítva, legkevesebben pedig Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből.

Leginkább nők pályáztak

A regionális felmérésből kiderült, hogy Magyarországról többen pályáztak nők (55,59 százalék), mint férfiak (44,41százalék), ami azt eredményezi, hogy külföldi munkavállalásra leginkább a nők nyitottabbak, mint a férfiak. A legtöbb női (69,23 százalék) és a legkevesebb férfi pályázás (30,77 százalék) Nógrád megyéből történt a többi megyéhez viszonyítva. Békés képezte azt a megyét, ahonnan a legkevesebb női (38,24 százalék) azonban a legtöbb férfi (61,76 százalék) jelentkezés történt.


Dél-Dunántúl régió kivételt képez



Dél-Dunántúl kivételt képez a többi régióhoz viszonyítva, mivel az összes régióból a legtöbben angliai munkavégzésre jelentkeztek, viszont Somogy, Baranya és Tolna lakosságából jelentkeztek egyedül a legtöbben németországi munkavégzésre, 38,16 százalékos arányban.

Az egészségügy vonzza a magyar munkavállalókat
A 7 régióból csupán Közép-Magyarország és Észak- Alföld kivételével, egészségügy kategóriában meghirdetett állásokra jelentkezett a pályázók legtöbbje. Közép-Magyarország lakossága figyelmét az adminisztrációs-irodai állások keltették fel leginkább, Észak-Alföldről pedig a legtöbben idősgondozói munkákra pályáztak.


Regionális helyzetkép



Budapestről történt a legtöbb jelentkezés a 2013-as évben, 51,97 százalékban, Pestről 48,03 százalék. A statisztika alapján a legtöbben adminisztráció-irodai (12,90 százalék) munkákra, idősgondozói (12,23 százalék) és egészségügyben (10,88 százalék) meghirdetett állásokra jelentkeztek. Legkevesebb pályázási arány a gyógyszerészetben, vegyipar-petrolkémiában és szakmai gyakorlat kategóriában meghirdetett állások területén volt mérhető, csupán 0.08 százalékban. Anglia, Németország területén meghirdetett állásokra illetve folyami hajókon történő munkavégzésre történt a legtöbb jelentkezés.

Közép-Magyarországot Dél-Dunántúl régió követi, a második legtöbb jelentkezéssel (12,81 százalék). Baranya (48,63 százalék), Somogy (30,70 százalék) és Tolna (20,67 százalék) lakossága preferenciái közé tartozik az egészségügy, idősgondozás és hotel-turizmus kategóriában elérhető álláskínálatok, továbbá Németország (38,16 százalék), Anglia (30,20 százalék) és Ausztria (11,63 százalék). Legkevesebben Norvégia, Izrael és Szaúd-Arábiai állásokra jelentkeztek.

A harmadik legtöbb jelentkezéssel rendelkező régiót a statisztika szerint Dél-Alföld képezi (12,57 százalék). Legtöbben Bács-Kiskun megyéből pályáztak (43,35 százalék), ezt követi Csongrád (35,60 százalék) és Békés (21,05 százalék). Szintén az egészségügyi hirdetések ragadták meg a munkavállalók figyelmét, a legtöbb pályázási aránnyal bizonyítva ezt (23,45 százalék).

Ellentétben Közép-Magyarország lakosságával, akik legtöbben adminisztrációs-irodai állásokra jelentkezett, Dél-Alföld lakossága köréből pályáztak a legkevesebben a fentiekben megemlített munkakörben elérhető állásokra (0,21 százalék).

Közép-Dunántúl a 4. pozíciót foglalja el a 7 régióhoz viszonyítva, 11,05 százalék-os arányban. Fejér megyéből történt a legtöbb pályázás (41,20 százalék), Komárom-Esztergom (30,63 százalék) és Veszprém (28,17 százalék) között nincs óriási eltérés pályázás szempontjából. Legtöbben angliai (38,88 százalék) munkavégzésre jelentkeztek, legkevesebben pedig Spanyolországban és Svédországban elérhető állásokra, csupán 0.23 százalék-ban.

Észak-Magyarország esetén Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből (63,21 százalék) kétszer több munkavállaló pályázott, mint Heves (22,86 százalék) és Nógrád (13,93 százalék) megyét összesítve. Szintén Anlgia viszi a prímet (47,16 százalék), ezt követi Németország és Ausztria. Legkevésbé kedvelt munkakörökhöz a menedzsment-tanácsadó, telefonos ügyfélszolgálati és javítás-mechanika-szolgáltatás hirdetéseket sorolhatjuk, csupán 0,27 százalék-os jelentkezési aránnyal.

Észak-Alföld és Észak-Magyarország között csupán 0,66 százalék-al eltérő pályázási arányt mértek, mivel Hajdú-Bihar 38,40 százalékos, Szabolcs-Szatmár-Beregről 33,46 százalékban és Jász-Nagykun-Szolnokról 28,14 százalék pályázott az elérhető álláskínálatokra. Ország-preferencia szempontból szintén Anglia (48,17 százalék) és Németország (16,94 százalék) nyerte el tetszésüket, továbbá a folyami hajón (9,97 százalék) történő munkavégzés.

Nyugat-Dunántúlról történt a legkevesebb pályázás a többi régióhoz viszonyítva. Győr-Moson-Sopron megyéből 41,01 százalék-os, Zala 32,58 százalék és Vas megyéből összesen 26,40 százalék-os pályázás történt. Az egészségügy, vendéglátóipar-idegenforgalom és idősgondozói, betegápolói munkákra jelentkeztek a legtöbben a régióból. A legkevesebben animátor, kereskedelemben és szállítás munkakörben meghirdetett állásokra jelentkeztek, csupán 0,40 százalék-os arányban. Legvonzóbb országoknak tartják Angliát (37,97 százalék jelentkezés) és Németországot (24,89 százalék jelentkezés), ezt követi a folyami hajókon történő munkavégzés (15,61 százalék).

Az előrejelzések szerint a 2014-es év elején is hasonló tendenciának lehetünk tanúi mivel Angliából és Németországból származik jelenleg is a legtöbb külföldi álláslehetőség.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A kiküldetés a legelőnyösebb, avagy fontos tájékozódni a külföldi munkavállalás lehetőségeiről

A külföldi munkavállalásnál a kiküldetés előnyeire hívta fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) keddi... Teljes cikk

Lehet távmunkázni, csak előléptetés nem jár érte

A világ egyik legnagyobb technológiai vállalatának tartott Dell új irányelvei szerint nem jár előléptetés azoknak a munkavállalóknak, akik nem... Teljes cikk

Sok vezetőt hozhat nehéz helyzetbe az új bevándorlási törvény

Sok hazai vállalatnak okoz problémát, hogy vezető vagy magas pozícióban lévő külföldi kollégáik papíron igazolt végzettség hiányában az új... Teljes cikk