kapubanner for mobile
Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 8 éve

A hétfő reggel nálam vasárnap este kezdődik - egy nap a Citi HR-igazgatójával

Miközben átgondoltam, hogy miként is telik a napom, arra jöttem rá, hogy a 15 évnyi, felsővezetőként eltöltött időszakom alatt külön rítusokat és menetrendeket alakítottam ki. Úgy látszik, nem hiába a sok időgazdálkodási és hatékonysági tréning, no meg a gyereknevelési „tudomány”, ezek mind beépültek az életembe gyakorlati szinten.

Jelenleg a Citi magyarországi HR-igazgatója vagyok, így munkám három lokációhoz köt. Irodám ugyan a központban, a Bank Centerben van, de az időm igen jelentős részét töltöm a Budapest Citi Szolgáltató Központban, az Aréna Corner épületében, valamint egy másik részét a lakossági banki részlegünkön, a Váci úti irodaházunkban. A Citiben is, mint a legtöbb modern multinacionális nagyvállalatban, lehetőségünk van az időnkénti otthoni munkavégzésre, így tervezetten, ez is bekerül a napirendembe. Most azonban lássuk, hogy is zajlott a mai napom – a hétfő, egy nappal a Mikulás után.

Először is, a hétfői napom fura módon, már előző este kezdődik azzal, hogy olyan este 10 óra magasságában ránézek az e-mailjeimre. Ha van valami sürgős, azt megválaszolom és átgondolom a következő nap családi és munkahelyi logisztikai feladatait. Óriási szerencsém, hogy a férjem ebben maximálisan támogat, és azon túl, hogy a Lili lányom körüli teendőket délután átvállalja, vagyis ezeket a feladatokat teljesen leveszi a vállamról, még szükség szerint nekem is segít, így napközben teljes egészében a munkámra fókuszálhatok.

Este 10:00 óra körül előkészítem Lili másnapi iskolai dolgait és elemózsiáját – speciális étrendje miatt az iskola ezt nem tudja megoldani, de legalább tudom, hogy mit eszik. Sok anyukának lehet ez a mottója és a vigasza miközben igyekszik az uzsonnás táskát friss és vitaminokban dús dolgokkal telepakolni. OK, ma jelly bean is van benne, a Mikulás hozta. Közben az én másnapi dobozkáimat is összerakom, főként hogy a hétvégén mindig előre főzök pár napra.

6:10 – ébresztő. Nehezen kelek, így percenként szól az ébresztő. Gyorsan végigpörgetem az e-maileket, hogy nyugodtan készülődjek ezután.

6:30 – konyhában, a kis reggeli rituálém, az elmaradhatatlan zöld tea, az aznapi ételcsomagok összekészítése, mindeközben már hangolódok a világra a reggeli hírműsorokkal. Készülődés.

7:00 – ébresztem Lilit. Nálunk a reggel komótosan, nyugodtan indul. Mindenki a saját tempójában készül. Cicák megetetése, majd rajt.

7:25 – indulás iskolába, közben átbeszéljük milyen lesz a nap, kinek mennyire nehéz, és mihez szurkoljunk a másiknak.

7:40 – iskola pipa, indulás, ma pont az Aréna Cornerbe. A kocsiban mindig zenét hallgatok, ez kell ahhoz, hogy a dugóban araszolva mégiscsak töltődhessek.

8:50 – érkezés – igen, a hétfő reggel elég sportos. A HR szobába érkezek, ahol a Mikulás történéseit a joghurtom kanalazása közben megbeszéljük. Majd indul az e-mailezés.

9:30 – a szokásos hétfő reggeli vezetői megbeszélés, a Citibank felsővezetőivel

11:00 – rövid HR szakmai konferenciahívás egy másik országgal – szervezeti kérdésről

11:30 – „HR committee” megbeszélés. Már nagyon várom. Ez egy olyan fórum, ahol a HR-es témákról beszélgetünk a vezetőkkel, a mai téma pedig a sokszínűség jegyében telt, így a diverzitás csoportjaink is csatlakoztak, hogy beszámoljanak az elmúlt időszak legfőbb eredményeiről. Külön büszkék vagyunk arra, hogy a Citi Magyarországot az idei Családbarát Vállalat versenyprogram díjazottjai közé választották, illetve Fogyatékosságbarát Munkahely díjat is kaptunk.

13:00 – megbeszélés egy stylisttal. Az újonnan bevezetett öltözködési kódexünket szeretnénk életközelivé, az Y-generáció számára érdekessé tenni.

13:30 - e-mailezés, doboz ebéd. Tudom, nem a legjobb munka közben enni, de sajnos ritkán fér bele a kinti ebéd, így például péntekenként egy munkaebéd keretén belül beszéljük meg az adott hét aktualitásait.
Tatár-Kiss Klára sokat tanult az időgazdálkodásról a gyerekeitől

14:00 - régiós HR igazgató konferenciahívás – az éves tervezési ciklus jegyében

15:00 - már egy külsős helyszínen vagyok, egy nagyon érdekes téma foglalkoztat a coaching témájában, így igyekszem minden lehetőséget feltérképezni a jövő évi stratégiánkhoz

16:30 - még egy gyors konferenciahívás – kiválasztás témában, egy új munkatársat keresünk éppen a csapatba, így a kiválasztásért felelős kolléganőim osztják meg velem az újabb interjútapasztalataikat

18:00 - hazaérek, majd itt következik egy szűk óra, amikor átbeszéljük a napi történéseket az iskolában, mi volt a dogákkal és legfőképpen a röpdogákkal, egyébként pedig milyen az élet az iskolában.

18:55 elrohanok egy gyors tánc/torna edzésre, szerencsére itt van a közelünkben a sarkon, ahonnan 8 után néhány perccel már haza is érek. Átadom magam a családnak, Lilivel éppen itt ülünk együtt, és míg ő házi feladatot ír, addig én éppen a napomat vetem papírra, egymás mellett szorgoskodunk, figyelve a másikra. Utána a szokásos, iskolatáska pakolás, vacsora (tejbegríz) és csacsogás, főként fürdés után hármasban, amikor elmondjuk az aznapi jó és esetleg kevésbé jó dolgainkat egymásnak, fáradtan ugyan, de nagyon lelkesen. Nagyon klassz kis része ez a napi rítusainknak. Majd este 10 körül telefon a szülőknek, hogy minden rendben van-e, majd elcsendesedik a ház, olvasás, netezés, tévézés vagy egyik sem, és kezdünk mindent elölről, készülés másnapra. Jut eszembe, ma este kell megrendelnem a hétvégi nagybevásárlást, egy jó ideje online rendelek, hogy ezzel is több idő jusson a családra és magunkra.

A napjainkat átszövik a mindennapi rítusok, ami nagy segítség a mai rohanó életünkben. Ma kaptam – talán nem véletlen – egy nagyon kedves ismerősömtől egy bögrét az alábbi felirattal: „A munka meg fog várni, amíg megmutatod a szivárványt a gyereknek, de a szivárvány nem vár addig, amíg végzel a munkával.”
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Semmit nem lehet már rutinból csinálni - Sándorné Bosnyák Ágnes, a DENSO HR menedzsere

A folyamatos változás ma már alap, nem lehet rutinból vagy akár tavalyi tapasztalatok alapján működni, mondta el Sándorné Bosnyák Ágnes, a DENSO... Teljes cikk

Bele lehet szeretni ebbe a hivatásba: interjú Szalavics Mariann NAV-elnökhelyettessel

Öt évvel ezelőtt érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Első állása a közigazgatásban és azt mondja, hogy bele lehet szeretni ebbe a... Teljes cikk

Elfelejthetjük, hogy a jövőben csak a helyi piacon fogunk versenyezni a munkavállalókért - interjú Kalmár Ákossal, a Continental Csoport országos HR vezetőjével

HR mutatók szempontjából sikeres évet zárt 2023-ban a Continental Csoport Magyarország: nem kívánt fluktuációjuk jelentősen csökkent a megelőző... Teljes cikk