kapubanner for mobile
Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 11 éve

A HR-vezető egy napja - mi zajlik a kulisszák mögött?

Hogyan működik a mindennapok szintjén egy HR-stratégia, melynek elsőszámú felelőse a HR-vezető? Miként férhet bele minden egy vezető napjába, hogyan lesz az elméletből gyakorlat? Most induló sorozatunkban HR-vezetőket kérünk fel, mutassák be egy munkanapjukat, hogy képet kapjunk, mivel töltik idejüket. Elsőként Szabó Zsuzsanna, az SAP Hungary Kft. HR-vezetője vállalkozott beszámolójának megírására.

Július 18, csütörtök - egy nyári munkanap története

6 órai kelés, hosszas készülődés, teraszon végzett reggeli torna- indul a szokásos nyári reggel. Fél 9 lett, mire autóba ültem: ez a csütörtök is a megbeszélések napja lesz, ahogy két másik nap is egy héten. Ma a belső telefonkonferenciák fognak dominálni. Mire beértem 9 órára az óbudai irodába, már átgondoltam, le kell csippentenem 10-10 percet az egymást érő meetingekről, hogy legyen időm kávéra, az emailek ellenőrzésére.
Rögtön startolt is az első megbeszélésem, a rendszeres heti találkozó az egyik felsővezetővel, akivel most a munkatársak fejlesztéséről, elkötelezettségének növeléséről beszélgettünk. Számomra fontos, hogy mindig én menjek át a másik irodájába, így könnyebben lehet belső tanácsadóként segíteni, és gesztusként sem utolsó.


10:00-től a háromfős HR-csoportommal néztük át az aktuális ügyeket fél órában. Ezt követte az első telefonkonferencia, melyben regionális egyeztetés volt a jövő évi tervezésről. Több folyamatunk is változik, ezért fontos, hogy valamennyi lokációban azonos formában történjen meg a stratégia leképeződése. Ennek folyományaként delegáltam kolléganőmnek a rá eső feladatokat, amiket szükséges elvégezni.

A nap első étkezésére 11:30 után került sor, a félórás ebédet jellemzően a csapatommal töltöm el, ekkor lazábban, nevetve beszéljük át a szűkebb-tágabb világ történéseit. Választásom nem tűnt szerencsésnek, csak a köretet ettem meg végül. Nem is baj, kezdek úgyis átállni az egészségesebb étkezésre. Majd egy szabadban elfogyasztott kávé - aznap a harmadik - következett.

12:30-tól 6 ország részvételével zajlott a következő, egyórás telefonkonferencia a belső akciótervek egyeztetéséről. Itt szintén a stratégia kapcsán adtunk visszajelzéseket, és pontosítottuk, ki milyen feladatokat tud bevállalni ennek megvalósítása esetén. Ennek keretében a regionális főnökömmel is váltottam pár szót.


Tudásmegosztás, az egyik szervezet legutóbbi átszervezéssel kapcsolatos tapasztalatok áttekintése volt a célja annak a félórás virtuális találkozónak, melyen egy másik csoporttal, de szintén külföldi kollégáimmal közösen vettem részt. Egyik nagy előnye e telekonferenciáknak, hogy a világ egyik végéről hallott információt azonnal fel tudom használni egy másik hívásnál, és egy nemzetközi szervezetben szinte bármire megtudható a válasz néhány percen belül.

A nap első "négyszemközti" telefonbeszélgetése zajlott 14:00-14:30 között, ekkor az egyik globális HR-funkció vezetőjével tárgyaltam a várható együttműködés kapcsán.


Végre magyarul beszélek, és nem az irodában ülök: a következő órában a földszinti kávézóban pontosítjuk egy hazai versenyen való elindulás lehetőségeit a képzés, és fejlesztésért felelős kollégámmal. A nap utolsó kávéja, az ötödik. A virtuális, és mátrix szervezet miatt ritkábban tudok az emberekkel személyesen beszélni, mint azt szeretném, ezért is fontos számomra ez a momentum.

Irány ismét a telefon: 15:30-től egy szűk, nemzetközi csoport részeként a globális folyamatokról kapok áttekintést.

Ma van az SAP gyorsjelentésének a napja, 16:00-től az úgynevezett Global All-Hands meetinget közvetítik Németországból a belső videocsatornán, melybe bele-belenézek..

Rövid e-mailezés, telefonra nézés - találkozók alatt soha nem nyomkodom, és veszem fel a mobilom - majd egy naplevezető beszélgetés a munkatársammal, aki anélkül jött, hogy egyeztettük volna. Mentségére szólt, hogy hozott kóstolóba barackot, melyet a teraszon ettünk meg..

Ma nyugodt napot vártam, mely közel sikerült is: két helyen kellett közbeavatkoznom. Összeszámolom a nem törölt e-maileket: 37 bejövő, és 3 kimenő. Átnézem ismét: semmi azonnali, mely nem várhat holnapig.

Az időmet csak kevéssé tudom tervezni egy-egy nap, aki szabad helyet lát a naptáramban, rögtön le is köti, de a péntekre már alig van hely: már napokkal korábban befoglaltam e-mailekre, backoffice-ra.

18:07-kor indulás haza Szentendrére. Az esti program kerti locsolás lett volna, melyet a barátaim keresztbehúztak, végül egy közeli golfpályára mentünk ki gyakorolni. Teázás, könnyű vacsora következett, 23 órakor fejeződött be a nap.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A vezetők majdnem fele aggódik vállalkozása hosszú távú fennmaradása miatt

Az előző évhez képest több mint kétszeresére (18%-ról 38%-ra) nőtt azon vezérigazgatók aránya, akik úgy vélik, hogy a globális gazdasági... Teljes cikk

"Ne kívülről hozzuk be a tudást, hanem belül építsük ki a kompetenciákat." - interjú Urbán Anitával

“Ne kívülről hozzuk be a tudást, hanem belül építsük ki a kompetenciákat, belső erőforrásokkal oktassuk, mert csak így fenntartható a... Teljes cikk

Legfontosabb HR trendek 2024-ben

AI, digitalizáció, megtartás, upskilling, reskilling, mindez bizonytalan környezetben. Komplex világunkban minden mindennel összefügg, ezért a HR-nek... Teljes cikk