kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

A „Lupa bérlet” a cafeteria módosítások után is adható juttatásként

Nagy figyelem kíséri a jövő évi cafeteria változásokat, ami nem csoda, hiszen legfrissebb felmérések szerint a munkaerő piac jelentős részét érinti a kérdés.

Érdemes azonban megállni egy gondolat erejéig. A helyzet ugyanis az, hogy van egy adott keretünk, amiből szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni. Jelenleg és jövőre is. A juttatásokba befektetett összeg azonban most sem mindig hozza azt a hasznot, amit elvárnánk.



Az átgondolt és hatékony cél az lenne, hogy olyan béren kívüli extrát nyújtsunk, amiből a munkáltató is profitál, ezt pedig sokan még mindig nem veszik számításba. Azt is sokan figyelmen kívül hagyják, hogy esetenként egy kisebb befektetés nagyobb hasznot hoz, mint amikor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Gondoljunk csak bele. Ha biztosítjuk például a tömegközlekedéshez a bérletet, attól senki nem fog jobban dolgozni, és ez még csak a legegyszerűbb példa.

Létezik azonban Magyarországon egy népszerű juttatás, amit jelenleg 1200-nál is több munkáltató biztosít a dolgozói számára, mert tisztában vannak a befektetés megtérülésével.

Az All You Can Move SportPass-ról van szó, amit kortól, nemtől és lakóhelytől függetlenül rengeteg munkavállaló szeret és használ MINDEN NAP (akár 365-ször évente).

Az AYCM az év során bármikor (akár most is) beépíthető a választható cafeteria elemek közé is, a többség mégis más formában teszi elérhetővé a dolgozók számára. Nézzük miről is van szó.
Ha éppen a meglévő cafeteria keretünk átszervezésén dolgozunk, a rendelkezésre álló büdzsét befektethetjük a dolgozóink AYCM havidíjaiba, így még vonzóbbá tehetjük a rendszeres és változatos testmozgást a kollégák számára.

ÉS HOGY MIÉRT TENNÉNK ILYET?

A munkavállalói elégedettség megtartása és fokozása érdekében, hiszen tudjuk, hogy manapság mennyire fontosak a gesztus értékű lépések, főleg az Y és Z generáció számára.

Az elmúlt években rohamosan emelkedett az olyan munkáltatók száma, akik felismerték a rendszeres mozgás támogatásában rejlő lehetőségeket, hiszen a munkatársak érzik, hogy a jó teljesítmény érdekében segítő kezet nyújtunk a rekreáció kellemes, aktív és menő formájához is.

Mindezt pedig már rég nem a legközelebbi fitnesz terembe szóló bérlettel tudjuk le, még akkor sem, ha sokak számára az is elég lenne. Az AYCM segítségével a konditerembe vágyók mellett azok is elégedettek lesznek, akik a város másik végén szeretnének úszni, jógázni vagy aki inkább a Lupa Beach-re járnának.

A teljes elfogadóhely lista ITT érhető el

Egy hazai jutatás bizonyítja, hogy a hetente 2-3 alkalommal rendszeresen sportoló kollégák bizonyítottan jobban bírják a stresszt, jobban terhelhetők, jobban is teljesítenek, jobb a kedvük, LOJÁLISABBAK A MUNKÁLTAÓJUK FELÉ, és kevesebb időt töltenek betegállományban.

Az előnyöket elnézve nem kérdés tehát, hogy egy szükséges lépésről beszélünk, amikor az AYCM bevezetését tervezzük.

A legjobb az egészben az, hogy ha az AYCM SportPass-t munkáltatóként nem CAFETERIÁBA illesztjük, hanem a CO-FINANSZÍROZÁST választjuk, mi dönthetünk a rendelkezésünkre álló keret szerint, hogy mekkora részben támogatjuk a kollégák sportolását, az eredmény mégis garantáltan látszódni fog a teljesítményükön.

Ha jelenleg nincsen felhasználható keretünk, az AYCM ebben az esetben is segítő kezet nyújt - a MUNKAVÁLLALÓI FINANSZÍROZÁS révén, amihez sem anyagi, sem adminisztrációs terhet nem kell vállalnunk munkáltatóként, hiszen minden érdeklődő saját maga válthatja ki a SportPass-t.

Az AYCM Klubtagság magánszemélyek számára nem érhető el. Kizárólag az AYCM Partnercégeinek dolgozói sportolhatnak ugyanazzal a bérlettel egy normál uszodabérlet árának töredékéért, országszerte több mint 700 sportlétesítményben.

Akár úgy is adhatunk tehát egy páratlan juttatást, hogy az nem terheli a cég számláját és adminisztrálnunk sem kell.
Nem véletlen, hogy egyre több toborzási specialista már az aláírásában is használja az AYCM Partnerséget igazoló védjegyet (SEE HOW WE CREATE WELLBEING), ezzel is jelezve, hogy egy felelős munkáltatóhoz keresnek jelölteket.

Ha szeretnénk a LEGJOBBAK példáját követni, az AYCM vállalati kapcsolatok osztálya cégre szabott segítséget nyújt az [email protected] címen.

További infok: www.aycm.hu
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk