Megjelent: 7 éve

Az esélyegyenlőség tanulható - konferencia a Corvinus Egyetemen

Képzések és jó gyakorlatok megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról munkáltatóknak és felsőoktatási intézményeknek című projektzáró konferenciára invitálja 2016. október 18-án a Budapesti Corvinus Egyetem Oktatásfejlesztési Observatory Központja.

A Budapesti Corvinus Egyetem Oktatásfejlesztési Observatory Központja szeretettel meghívja Önt a
„AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG TANULHATÓ:
Képzések és jó gyakorlatok megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról munkáltatóknak és felsőoktatási intézményeknek”
című projektzáró konferenciára, amely

2016. október 18-án
10:00 - 14:00 óra között,
a Budapesti Corvinus Egyetem főépület
(1093 Budapest, Fővám tér 8.) III. előadójában

kerül megrendezésre, és az azt követő felsőoktatási workshopra

14:30 - 16:00 óra között,
a Budapesti Corvinus Egyetem C épület
(1093 Budapest, Közraktár u. 4.) 5. emelet 510-es termébe.


A konferencia résztvevői elsőként ismerhetik meg a proAbility képzési anyagait a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazásáról. A tananyagfejlesztők személyesen mutatják be az elkészült tananyagokat, melyek három célcsoport számára készültek:

  • HR-menedzsereknek, munkaügyi közigazgatási szakembereknek
  • Felsővezetőknek, cégvezetőknek, döntéshozóknak
  • Gazdaságtudományi szakok diákjai számára

A délutáni workshop célja, hogy felsőoktatási felhasználásra készült tananyagokat főiskolákon, egyetemeken dolgozó oktatók, doktoranduszok körében tudjuk bemutatni együttgondolkodva e terület oktatásában felmerülő kérdésekről, gyakorlatokról, innovatív megközelítésekről.

A résztvételhez az alábbi linken szükséges regisztrálni.



A konferencián többek között a következő kérdéseket lehet megvitatni a Corvinus Egyetem, a Salva Vita Alapítvány, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, a norvégiai NHO Service munkatársaival, kutatóival, valamint hazai és külföldi vezető HR-szakemberekkel:

  • Hogy hogyan lehet a sokszínű munkaerőben rejlő lehetőségeket felmérni és kihasználni?
  • Milyen módszerekkel lehet megváltoztatni a képzések során a fogyatékos munkavállalókról kialakult sztereotípiákat, személyes attitűdöket?
  • Hogyan lehet a leghatékonyabban alkalmazni, menedzselni és megtartani a megváltozott munkaképességű munkavállalókat?
  • Milyen segítséget kaphatnak a munkaadók a munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetektől?
  • Milyen kapcsolódó szervezetfejlesztési kérdések merülnek fel egy-egy cégben, amikor megváltozott munkaképességű kollégát kezdenek alkalmazni?


A konferencia regisztrált résztvevői tiszteletpéldányt kaphatnak a proAbility projekt keretében készült tananyagokból, kutatási zárótanulmányból és jógyakorlat-gyűjteményből.

„Az anyag lényegretörő, fontos kérdések mentén, jó háttéranyagokat ajánlva teszi lehetővé a vezetők képzését.”
(Fertetics Mandy)


A proAbility projekt

proabilityA projekt célja, hogy norvég és magyar jógyakorlatok tanulmányozásán és adaptálásán keresztül javítsa a megváltozott munkaképességű (MMK) munkavállalók elhelyezkedési esélyeit a nyílt munkaerőpiacon. Célunk, hogy vállalatvezetők, civil szervezetek, állami szervek, kutatók, szakértők és szakpolitikusok minél szélesebb körét elérjük és tegyük fogékonnyá a kérdés iránt.

Ennek eszköze a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának körülményeiről és lehetőségeiről való tájékoztatás, valamint a sokszínűség alapelvén nyugvó munkaszervezés oktatásának beépítésére a felsőoktatásba és a vezetőképzésbe. A projekt eredményeként olyan, alapos kutatáson és igényfelmérésen, valamint jó példák adaptációján alapuló felsőoktatási és képzési tananyagok készültek, amelyek hasznosíthatóak a jelen és jövő vállalatvezetőinek és vállalati szakembereinek érzékenyítésére, képzésére.

egtA projekt az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 HU08 Ösztöndíj Program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek pályázati akció keretében, 2015. április és 2016. december között valósul meg.

„Számomra nagyon tetsző módon korszerű eszközökkel, módszerekkel érik el a hallgatók személyes bevonódását, önismeretének, önreflexiós képességének fejlesztését e témában, mely fontos alapja lehet annak, hogy egy szervezetben kellő elhivatottsággal, elkötelezettséggel legyenek képesek majd a hallgatók javaslatokat tenni, konkrét szervezeti gyakorlatokat felépíteni, bevezetni.
(Csenterics Zsuzsanna)

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Idegenrendészeti törvény: első tapasztalatok - szakmai tájékoztató reggelit szervez az Expat Center

Megjelent az új idegenrendészeti törvény végrehajtási rendelete, újra be lehet nyújtani tartózkodási engedély iránti kérelmeket az Országos... Teljes cikk

Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk