Megjelent: 14 éve

Búcsú a hagyományos foglalkoztatástól

A Magyarországot is megrázó gazdasági válság eredményeként egy új vállalkozói generáció jelent meg hazánkban. Egyre többen kezdenek új életet vállalkozóként, szabadúszóként vagy tanácsadóként - derül ki egy felmérésből.

A megállapítások a Kelly Global Workforce Index felmérés részei, amely mintegy 134.000 dolgozó véleményét gyűjtötte össze világszerte, köztük több mint 5.000 magyar munkavállalóét.
A felmérés arra is rávilágít, hogy majdnem minden negyedik válaszadó szeretne saját vállalkozást indítani - a lelkesedés e tekintetben az úgynevezett Y-generáció (a 18-29 éves korosztály) körében a legnagyobb, áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A már jelenleg is önálló, független (egyéni) vállalkozóként dolgozók között nagyobb számban vannak jelen az úgynevezett X-generáció (a 30-47 éves korosztály) illetve az "baby boomer" generáció (a 48-65 éves korosztály) képviselői, és a többségük férfi.

Jónás Anikó, a Kelly Services ügyvezető igazgatója szerint a gazdasági világválság következtében állásukat elvesztők közül sokan vállalkozóként, szabadúszóként vagy tanácsadóként kezdenek új életet. "Napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy saját kezükbe veszik karrierjük alakítását, és számukra az önfoglalkoztatás, vagyis az önálló vállalkozás indítása a személyes és szakmai sikerek elérésének lehetőségét kínálja." - mondta Jónás Anikó.

A magyarországi felmérés legfontosabb megállapításai a következők:

- A válaszadók14 százaléka már jelenleg is egyéni vállalkozóként dolgozik - a "baby boomer" generáció körében ez az arány 19 százalék, az X-generáció esetében 15 százalék, az Y-generáció tagjai között pedig 12 százalék.

- Arra a kérdésre, hogy mi gátolja őket leginkább egy önálló vállalkozás indításában, a többség a bizonytalan jövedelmet, a támogatás hiányát és a bukás kockázatát jelölte meg.

- A baby boomer illetve az X-generációk képviselői az Y-generáció tagjainál jobban bíznak abban, hogy megfelelő képességekkel, készségekkel rendelkeznek egy saját vállalkozáshoz.

- A válaszadók közel egyharmada véli úgy, hogy saját szakmai tudására, képességeire komoly kereslet van a piacon.

- A válaszadók 23 százaléka tervezi saját vállalkozás indítását - az Y-generáció körében ez az arány 26 százalék, az X-generáció esetében 22 százalék, a "baby boomer" generáció tagjai között pedig 17 százalék.

Az önálló vállalkozás vonzerejének növekedése egybeesik a vállalkozások alaptevékenységéhez nem tartozó, kiegészítő funkciók kiszervezésének (outsourcing) fokozott terjedésével - számos cég kiszervezéssel igyekszik csökkenteni állandó munkavállalóinak számát, ami viszont új lehetőségeket teremt külső, független vállalkozók számára.

Ha generációs szemszögből vizsgáljuk a kérdést, jól látható, hogy a fiatalabb munkavállalók idősebb társaiknál jobban lelkesednek a rugalmasabb, önállóbb munkavégzés iránt, amit a saját vállalkozás kínál.

A vállalkozóként foglalkoztatott dolgozók legjelentősebb koncentrációja az oktatás, a műszaki/mérnöki tudományok valamint az üzleti szolgáltatások területén figyelhető meg.

"Felmérésünk eredményei azt mutatják, hogy egyre többen folytatnak valamilyen fajta vállalkozási tevékenységet, vagy tervezik azt. A bizonytalanság ellenére a hagyományos foglalkoztatási keretek elhagyása vonzó perspektíva azoknak, akik a saját vállalkozás nyújtotta rugalmasságra vágynak - tette hozzá Jónás Anikó.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Jön a 4 napos nyári munkahét a PwC-nél, de később le kell dolgozni

Egy újabb 4 napos munkahét projekt! A PwC Magyarország könyvvizsgálati üzletágának 280 munkatársa hétfőtől csütörtökig fog dolgozni a három... Teljes cikk

Home office: működik a hibrid munkavégzés?

Magyarországon az atipikus munkavégzés aránya mindig is alacsony volt, alacsony arányszámok jellemezték a távmunkát és a home office-t. Aztán jött... Teljes cikk

Kevesebb stressz, alacsony vérnyomás, több nasi és alkohol - így áll a távmunka mérlege

Az otthoni munkavégzés lehetővé teszi, hogy az emberek egészségesebben étkezzenek, kevésbé érezzék magukat stresszesnek és alacsonyabb legyen a... Teljes cikk