kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

Cél a határidős álom

Kint szikrázó napsütés, míg múlt héten az alvás volt a közös témánk, ezen a napon mindenki utazott volna. Azért jó volt tanulni is. A DIADAL folyamat második felével foglalkoztunk ma, alternatívákat gyűjtöttünk, döntöttünk és alkalmaztunk. A kreatív feladatokról ír a Coach leszek a HR Blogon.

Egyik csoporttársunk konkrét problémáján vittük végig a DIADAL lépéseit, célunk az volt, hogy délutánra megoldjuk (illetve vele megoldassuk) dilemmáját. Teamcoaching egy új formája: sok coach és egyetlen coachee – máris kitaláltuk a coaching egy új formáját.

Rögzült a gondolat, hogy a célomat le kell írnom és napjában többször nézegetnem kell, csakis így teljesíthetem. Határidő is kell a pontosan meghatározott SMART-célhoz, ezért a cím, ami egyik társunk szájából hangzott el.

Most is volt kreatív feladat, mi mindenre jó egy gemkapocs? Egyesével nagyjából tízet gyűjtött mindenki, a végére vagy 30 egyedi ötlet állt előttünk: a körömpiszkától a cipzártartón át a zárfeltörésig mindenre jó lehet. Nyilván ez is egy icebreaker gyakorlat, de jól megmutatja azt is, hogy egy csapat együtt többre képes, mint egyenként.

Vásárhelyi Jutka nagyon sok új eszközt hozott nekünk ismét: rengeteg képes játékot (rájöttem, hogy a gyerekek Dixit játéka milyen jó szolgálatot tehet majd nekem egy-egy coaching során), melyek a szabad asszociációra építenek.

Szó esett az ünneplésről is, a coaching folyamat sikere esetén együtt ünnepel coach és coachee. Amúgy ezt a gyakorlatot egy-egy sikeres projekt végén nem árt bevezetni a mindennapokba sem: sajnos én is gyakran csak pipálom a feladatokat, nem állok meg egy szelet süti erejéig sem visszanézni, milyen is volt ez a munka. (Családom egyes tagjaira ez még inkább igaz, ők még inkább projektalapon dolgoznak, mindenképp gyakorlattá szeretném tenni egy-egy munka lezárása esetén a pillanatnyi – akár apró – ünneplést. Mert ez fontos.)

A nap végén már szomorkodtunk, hogy hamarosan véget ér ez az egész, már csak két hét és gondolkodhatunk, miként tovább? Mert abban mind egyetértettünk, hogy valamiképp lesz tovább.

Coach leszek blog
HR Blog
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek