Megjelent: 18 éve

Céltudatos csapatmunka 7 lépéses tréningben

Ha csapatunk munkája nem elég gördülékeny, fényt kell derítenünk a gyenge pontokra, hogy feltérképezve azokat sokkal célorientáltabb csapatmunkát érhessünk el. Megmutatjuk azt a komplex 7 lépéses programot, amellyel vezetőként saját erőnkből lendíthetünk csapatunk céltudatosságán.

Ha csapatunkban hiányzik a lelkesedés, vagy elfogyott a lendület, valós megoldás kell a lehető legrövidebb időn belül. Ehhez az egyik legsikeresebb tréninget ajánljuk: "Hátrányból előny" tréning - avagy a céltalan, széthúzó csapatból is lehet céltudatos.
Az alábbi tréningporgramot minden külső segítség nélkül kivitelezhetjük viszonylag igen kicsi és akár nagyobb csapatok esetén is minimális költség mellett. A befektetett munka valóban mégéri! Hívjuk össze a csoportunkat és induljunk neki együtt a 7 lépésnek!

1.Tisztázzuk újra a kereteket - bár alapvető, mégis a legtöbb esetben kulcsfontosságú lépés. Tisztázzuk a csoporttal, hogy pontosan kinek mi a feladata, kinek miben van felelőssége. Ez az első és legfontosabb lépés.

2.Fogalmazzuk meg az elvárásokat közösen! - A feladatkörök és felelősségi szintek ismeretében tisztázzuk: kinek van lemaradása, kitől várunk többet, esetleg egyéni teljesítménycélokat is.

3.Definiáljuk a gyújtópontokat - Beszéljük át közösen, melyek azok a területek amelyeken elértünk addig a pontig, hogy mindenképpen javítani kéne.

4.Skálázzunk! - A csapat valamennyi tagjának jelenlétével határozzuk meg a jelenlegi helyzetünket. Hol tartunk most a hatékonyságban? Rajzoljunk fel egy 1-10-es skálát, ahol a legjobb helyzet 10-et ér. Mindenkitől kérdezzük meg egyenként, hogy szerinte hol tart a csoport, a vállalat és hogy miért csak itt tart. Kérdezzünk rá: szerinte mi az oka, hogy nem X pontnál tartunk? Miért érzi úgy, ahogyan?

5.Vázoljuk fel a jövőt! - Jelenlegi helyzetünk és a gyújtópontok ismeretében kérdezzünk rá egyenként, hogy ki hogyan látja a csoport munkájának jövőjét. Miért látja úgy, ahogyan? Hogyan tartaná a legjobbnak? Szerinte milyen irányba kéne haladni, min kéne változtatni?

6.Fektessük le a sikerhez vezető út köveit! - Foglaljuk össze a legfőbb irányvonalakat, melyeket a skálázás és a jövőbeni elképzelések során a csoport tagjai mondtak. Ezek mentén kérdezzünk rá egyenként, hogy ki mit javasol az adott helyzetben? Melyek azok a konkrét lépések, amelyeket azonnali hatállyal be lehet vezetni. Ezeket írjuk le és mindenki számára egyértelműen tisztázzuk: ez a 'mi' akaratunk. "Ez volt eddig. Ez van most és hogy sikeresek legyünk, ez lesz mostantól, hiszen ezt akarjuk mindannyian. Sikerességet akarunk és eredményeket, amelyek ösztönöznek. Tehát el kell jutnunk jelenlegi A ponttól Z-ig, a meghatározott 1., 2., ....X. lépéseken keresztül."

7.Utókövetés hétről hétre - Kommunikációs, értékesítési stb. szempontból folyamatosan kövessük nyomon a leszögezett lépéseket. A cél: a szükséges korrekciókon túl éreztetni a csapat valamennyi tagjával, hogy jó irányba haladunk. Ha úgy látjuk, hogy finom változtatásokra lenne szükség, hívjuk össze újra a csapatot és egyeztessünk!

És hogy miért is hívjuk mindezt tréningnek? Tréning, hiszen ettől jobb a csapat teljesítménye. Tréning, mert a teljes kommunikációval abszolút kohéziót képes teremteni a csapattagok között egy mindenki számára világos és egyértelmű cél elérése érdekében, ami mindenkit motivál és biztosít abban, hogy jó úton halad a csapat. Ha tehát a pontokat alaposan követjük -akár különleges tréningmegoldásokkal fűszerezve, mint a konfliktusmegoldó-, vagy a stresszkezelő-, esetleg a kommunikációs tréningek-, 100 % -osan megoldásorinteált üzletvitelt eredményezhetünk.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az üzleti gondolkodás fejlesztése a HR-ben

Az HR és az üzleti gondolkodás összekapcsolása kiemelkedő fontosságú a vállalatok sikere szempontjából. A humán erőforrás szakembernek ugyanakkor... Teljes cikk

Net-Coach ösztöndíjas felnőttképzést indít tavasztól az NMHH

Új felnőttképzési program indul tavasztól a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) együttműködésében. Teljes cikk

Több mint 50 ezer "akkumulátor szakembert" képeztek ki

Több mint 50.000 munkavállaló számára fejeződött be az a szakképzés, amelyen a résztvevők a gyorsan fejlődő akkumulátoripari értékláncban... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek