Megjelent: 6 éve

Csatlakozzon Magyarország első átfogó fluktuációkutatásához!

A fluktuáció megbénítja a termelő vállalatokat. Már betanított munkást sem találnak a gyártó cégek, vagy épp külföldi munkavállalókkal kell feltölteniük a hiányt. A szakma a mai napig csak sejti a valódi okokat. A probléma súlyossága ellenére azonban még mindig nem született olyan felmérés, amely objektív adatokkal megtámogatva válaszolná meg a következő kérdéseket: Mi áll a fluktuáció hátterében? Mi kell ahhoz, hogy hosszútávra tervezzen egy kékgalléros munkavállaló?

A HR-Evolution Kft. arra vállalkozott, hogy választ ad a termelő vállalatok legégetőbb kérdéseire egy több mint 5000 fizikai munkavállalót felölelő kutatással. A kutatás szakmai vezetőjével, Csikós-Nagy Katalin fluktuációkezelő-szakértővel beszélgettünk.



Magyarország első átfogó fluktuációkutatásába kezdtetek bele. Mi a legfőbb célja a projektnek?



Fókuszáltan fluktuációkezeléssel foglalkozunk és a projektjeink rámutattak: a fluktuációs probléma nagyon összetett, a munkaerő megtartásának csak egy kis szelete a bér rendezése. A munkavállalók attitűdje megváltozott, sokkal könnyebben, gyorsabban váltanak. De vajon miért? Mi áll ez mögött?

Több szakértőtől hallottuk már, hogy az új generációnak már nem elég a stabil, biztos állás és a jó fizetés. Ma már célt, értelmet kell adnunk a munkának, fejlődési lehetőségre, elismerésre vágynak. Ugyanakkor nincsenek kézzel fogható adataink mindennek az alátámasztására, sőt, kékgallérosokra vonatkozóan még inkább sötétben tapogatózunk.
A kutatás célja, hogy valós, objektív adatokkal válaszoljuk meg a termelő vállalatok legsürgetőbb kérdéseit. Mi miatt hagyja ott egy fizikai munkavállaló a munkahelyét? Mi lehet a munkavállalók megtartásának kulcsa? Milyen a külföldi munkavállalási kedve a kékgalléros dolgozói rétegnek? Mit várnak ők a vállalatoktól?



Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk küzdeni a fluktuáció ellen, meg kell értetnünk a helyzet mögött álló valós okokat. Ehhez ad eszközt a kutatás, akár cégekre szabottan is.

Mit sejtünk, mire keressük az objektív alátámasztásokat?



Az már tisztán látható, hogy bár a bér kritikus kérdés, nem ez a fő oka a munkavállalók távozásának. A kutatást megelőzte egy kékgalléros, elszállásoltatott munkavállalók körében végzett fókuszcsoportos interjú. A csoportos beszélgetés során elhangzott vélemények közös nevezője az emberi bánásmód iránti vágy volt. A vezetők, a kommunikáció és a rendszerek, folyamatok átláthatósága és igazságossága magasan lekörözi a bér kérdéskörét. A probléma okát azonban a mai napig csak sejtjük. A fő kérdés, hogy mi az, ami valóban motiválja a kékgallérosokat, mi kell ahhoz, hogy maradjanak?

Miért éppen kékgallérosokat?



A termelő vállalatok körében a munkaerő elvándorlása soha nem látott méreteket öltött, a fluktuációs számok az egekben vannak. Akad olyan gyártó cég, amely nem tudja teljesíteni az ügyfelei igényeit, mert nincs embere. Szakmai körökben állandó téma, hogy mi lehet a megoldás a problémára. Viszont eljött az idő, hogy megkérdezzük azokat, akik tényleg megadhatják a választ a kérdéseinkre, és ezek maguk a fizikai dolgozók. Munkavállalói motiváció témában már viszonylag sokféle felmérés született, ám a kékgallérosok körében nem csak Magyarországon, de világszinten sem készült még ilyen szintű felmérés. Pedig ha nem értjük őket, a sötétben tapogatózunk. A megtartó programok nem működnek, ha nem értjük a dolgozók valós motivációit.

Milyen módszerrel dolgozik a kutatás?



Online, maximum 10 perc alatt kitölthető kérdőívvel, amelyet a kitöltők a saját okostelefonjukon, tableten vagy számítógépen is elérnek. Céges támogatók esetén mi is kimegyünk a termelésbe és a dolgozók a kérdőívet támogatásunkkal táblagépen is kitölthetik. A részvételt nyereményjátékokkal ösztönözzük.

Kik tudnak csatlakozni a projekthez?



Minden olyan termelő vállalat, amely érintett a fluktuációs problémában, vagy éppen jobban szeretné érteni a dolgozók motivációját.

Jelentkezem

Mit vár ettől a kutatási eredménytől? Miben fogja támogatni a vállalatok vezetőit ez pontosan?



Az eredmények képesek lesznek felnyitni a vezetők szemét arra, hogy objektíven, 5000 fős merítésből milyen tényezők tűnnek ki, melyek a legfontosabbak napjainkban a kékgalléros munkavállalók számára. Már nem csak találgatunk, hanem tudjuk is majd! Ezáltal a kutatás eredménye olyan eszközt biztosít, amivel tiszta képet kapnak a cég döntéshozói, és el tudnak indulni egy hatékony, célorientált munkaerő-megtartó program kialakításában.

A kutatás iránt érdeklődők az alábbi weboldalon kaphatnak további részleteket, illetve jelentkezhetnek résztvevőnek:

www.fluktuaciokutatas.hu
Jelentkezem
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Idegenrendészeti törvény: első tapasztalatok - szakmai tájékoztató reggelit szervez az Expat Center

Megjelent az új idegenrendészeti törvény végrehajtási rendelete, újra be lehet nyújtani tartózkodási engedély iránti kérelmeket az Országos... Teljes cikk

Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk