kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

Dr. Grünwald Imre, az iQor HR Igazgatója

„Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod” – vallja dr. Grünwald Imre, aki jelenleg az iQor HR igazgatója. Gyerekkora óta jogász szeretett volna lenni, azonban amikor egy véletlen folytán megismerkedett a HR világával, eldőlt, hogy ez az ő útja. Nem véletlenül választotta a fenti Konfuciusz idézetet mottójának. Pályája során bárhol, bármit bíztak rá, teljes odaadással és hittel végezte, azonban soha nem érezte megterhelő munkának.

Párhuzamosan végezte el a Szegedi Tudományegyetemen a jogász és munkaügyi kapcsolatok szakot. Tanulmányai mellett a hallgatói önkormányzatban tevékenykedett, valamint a jogi kar hivatalos lapjának, a Magyar Közönynek főszerkesztői tisztségét is elvállalta. Emellett gyakornokként több hónapon át dolgozott az Egyesült Államok Maine állambeli munkaügyi centrumában, illetve a Mol kompenzációs osztályán.

Villám kérdés-válasz:

- Belső vagy külső tréning?
Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, szerintem vegyesen a legjobb.

- Motiválás jó fizetéssel vagy fejlődési és előrelépési lehetőséggel?
Az első preferenciám a motiválás fejlődési és előrelépési lehetőséggel. Ez hozza magval a jó fizetést is.

- HR BP vagy sem? 
HR BP, ha annak valódi a tartalma és nem csak egy munkaköri megnevezés

- Személyes meeting vagy konferenciabeszélgetés?
Munkakörtől és helyzettől függ.

- Irodai munka ülve vagy állva?
Ülve

- Kiszervezés vagy házon belüli megoldás?
A HR adminisztratív tevékenységének kiszervezése, vagy hatékonyítása, házon belül az összes többi értékteremtő folyamat.

- Belső toborzás vagy külső toborzás?
Első sorban belső toborzás

- Csapatmunka vagy egyéni teljesítmény?
Csapatmunka

- Főzés vagy étterem?
Étterem

- Konditerem vagy kerti munka?
Mozi

- Könyv vagy e-book?
Magzter, RSS


Az egyetem befejezése után karrierjét a Tesco Személyzeti- és Vevőszolgálati Igazgatójaként kezdte, ahol kihasználva munkajogi ismereteit és nagyfokú mobilitását az országot járva munkajogi feladatokat oldott meg, majd áruháznyitásokban segédkezett. Itt szerezte meg a zöldmezős beruházások elindításához szükséges tudását, melyet később továbbfejlesztett.

Ezt követően a GE-hez került. Nagyon sokat köszönhet a cégnek, nemcsak azért mert itt ismerte meg a LEAN és a Six Sigma alapjait, hanem azért is, mert azonnal a mélyvízbe dobták. Három hónap után teljes bizalmat szavaztak neki, és a GE váci üveg- és fényforrásgyárának HR vezetője lett, ahol nemcsak a napi HR folyamatokat vitte, hanem programozó kollégája segítségével saját HR irányítási rendszert fejlesztett.

„A HR jövője az adminisztratív tevékenység minimalizálásában, folyamatok automatizálásában rejlik a legújabb technológiákat használva, mely lehetőséget teremt a HR vezetők valódi üzleti, stratégiai partnerré válására, természetesen a munkavállalók és a munkavállalói elégedettség folyamatos fejlesztése mellett.” – vallja ezzel kapcsolatban a szakember.

2010-ben csatlakozott a Johnson Controls autóipari üzletágához, ahol először a mezőlaki gyár, majd Senior HR Managerként mind a négy magyar gyáruk irányítását rábízták. Két akvizíciót vezényelt le, majd teljes erőbedobással az újonnan nyíló Mercedes gyár munkavállalói számot illetően legnagyobb beszállítójának számító Johnson Controls üzemének elindításán munkálkodott. A kecskeméti zöldmezős gyárnyitási projektjét a cég Legjobb Európai Gyakorlat díjjal jutalmazta. 2012-től Németország, Csehország és Dél-Afrika között ingázva a frissen függetlenné vált Interiors üzletág régiós HR-es feladatait látta el. Ezt követően globális HRIS vezetőként és EMEA HR átalakítási vezetőként támogatta a cég HR folyamatainak és rendszereinek átalakulását 44 országban.

Harmadik kislánya megszületése után döntött úgy, hogy egy ideig befejezi az „Egek ura” című film főszereplőjéhez hasonló életmódját, és a sok utazás után örömmel vállalata el az iQor HR igazgatói pozícióját. Itt a cég szombathelyi és pécsi gyáregységének statégiai partnereként lehetőséget és támogatást kapott friss és addig nem látott programok bevezetésére. Csapatával többek között kidolgozott egy nemzetközi mérnökcsere programot, főleg az Y generációt megszólítva. Felismerve a 2016-os év legnagyobb kihívását, belekezdett a munkaerőhiányt csökkentő multiskill programba, erősítve a magasabb hozzáadott értékű munkavégzést az új és egyre inkább fluktuálódó munkaerő felvétellel szemben. Mindezt öt kilométerre az osztrák határtól.

Egy évet töltött Kínában, így nemcsak angolul és németül, de kínaiul is jól beszél. Egyetemi évei alatt bejárta a fél világot. Amerika, Afrika, Ausztrália és Ázsia számtalan országában megfordult. Feleségével is egy ilyen utazás során ismerkedett meg Thaiföldön. Vele és három gyönyörű kislányával a mai napig nagyon szeretnek utazni.

„A sok utazás, az új kultúrák és emberek megismerése kinyitotta a szemem, és ez erősített a szakmámban is, hiszen minden nap emberekkel, sorsokkal, életutakkal foglalkozom. Nagyon fontosnak tartom a munkahelyen is a diverzitást, azt, hogy különböző társadalmi és kulturális háttérrel rendelkező emberek együtt tudjanak dolgozni. Irányítottam nagyon sikeres programot annak érdekében, hogy a tartós munkanélkülieket visszavezethessük a munka világába. Büszke vagyok arra, hogy az országban elsőként a Johnson Controls kapta meg a Fogyatékosságbarát Munkahely elismerést. Most az iQor is pályázik a cím elnyerésére. Újabb és újabb programokkal igyekszem megszólítani a családosokat, az idősebb, sokat tapasztalt embereket.”

Dr. Grünwald Imre fontosnak tartja, hogy merjünk kilépni a komfortzónánkból, ne a hibákat keressük, hanem a megoldásokat, ugyanakkor merjünk hibázni, és azokból tanuljunk. Ha így állunk hozzá, akkor a többi jön magától.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk