Szerző: Berta László
Megjelent: 7 éve

Elájulsz a kollégád szagától? A főnök és a HR is hibás

Ha valakinek rendszeresen erős testszaga van, és ez zavarja a kollégáit, a munkáltató jogában áll felszólítani, hogy változtasson ezen, és ha erre nem hajlandó, kötelezheti, hogy jelenjen meg foglalkozás-egészségügyi orvosnál. A megfelelő ápoltság része a munkára képes állapotnak - tájékoztatta lapunkat a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya. Tehát a vezetés és a HR is tehet arról, ha hosszú ideig nem oldódik meg egy ilyen probléma, amint az olvasónk leveléből kiderül.

Olvasónk fordult hozzánk ezzel a kérdéssel:

„Segítséget szeretnék Önöktől kérni egy igen kínos ügyben. Kolléganőm lába nagyon büdös. Amikor megérkezik a munkába, leveszi a cipőjét, papucsban, vagy szandálban van, és nem lehet mellette meglenni. Ha bejön a szobánkba, utána szellőztetni kell. Mit lehet ilyenkor tenni? Senki nem meri felvállalni, hogy szóljon neki, személyiségi jogokra való hivatkozásra, mellyel kapcsolatban nem tudom, hogy mit értenek. Még a HR-es kolléganő sem. Hogyan juttassam, juttassuk tudomására, hogy vizsgáltassa ki magát, vagy húzzon cipőt? Naponta 20-30 ember életét keseríti meg, de senki nem mer neki szólni.”


A Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya a munkavállaló számára előírt magatartási szabályokra hívta fel a figyelmet lapunknak küldött válaszában. A lényeget abban látják, hogy „a munkavállaló köteles a munkáltató által előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni. A megfelelő ápoltság, öltözet rendszerint része a munkára képes állapot fogalmi körének. Amennyiben a munkavállaló higiénés állapota az általa betöltött munkakörhöz méltatlan, a munkáltatónak jogában áll intézkedést tenni, így elsődlegesen felszólítani, hogy tartsa be a hivatkozott előírást” - írta a Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály a Munka Törvénykönyvének (Mt.) 52 §-ára hivatkozva.

Kitértek arra is, hogy előfordulhat, hogy az erős testszagnak egészségügyi okai vannak. A főosztály szerint a munkáltató megfelelő megfontolás alapján dönthet úgy, hogy a munkavállalót a foglalkozás-egészségügyi orvosnál való megjelenésre kötelezi.

Vagyis a vezetés és a HR-es sem háríthatja el magától ezt a problémát, ami evidens egy normális munkahelyen. A gyakorlat azonban mást mutat. Olvasónk levele mellett erre utal lapunk felmérése is, amiből kiderül, hogy a válaszadók döntő többsége maga intézné az ügyet, és „finoman jelezné neki” a problémát, ennél jóval kevesebben választanák a sok szellőztetést, és csak ezután jönnek, akik a HR-eshez fordulnának.

testszag



Túl munkajogon és a hatóságon



A Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály fenti szakma álláspontja azért is fontos a munkahelyi személyes higiénia kérdésében, mivel a hivatkozott 52. § a munkára képes állapotban való megjelenésről ír, azonban külön nem foglalkozik a megfelelő ápoltságról és öltözetről, ahogy azzal sem, hogy amennyiben a munkavállaló higiénés állapota a betöltött munkakörhöz nem méltó, akkor a munkáltatónak milyen intézkedéseket áll jogában tenni.
lábak


A Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya szerint ez a kérdés - hogy mit lehet tenni akkor, ha egy közeli kollégának erős testszaga van, és mi ilyenkor a munkáltató szerepe - túlmutat a munkajog és a munkaügyi hatóság hatáskörén. Az Mt. olyan részére is hivatkoztak válaszukban, amiből kiderül, hogy e terület nem tartozik a munkaügyi ellenőrök vizsgálódása alá, ami azért kevéssé meglepő.

A Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály közölte továbbá, hogy a Munka törvénykönyve is tartalmaz „bizonyos magatartási szabályokat”; azonban a munkáltató, illetve a munkatársak által teendő intézkedések során figyelemmel kell lenni az érintett munkavállaló személyiségi jogaira - írták válaszukban.
lábak

A személyiségi jog kérdésére nem tért ki bővebben a főosztály, de nem nehéz elképzelni, mi sikerülhet rosszul egy ilyen kényes helyzetben: például nyilvánosan - nem négyszemközt - éri olyan tartalmú, elsősorban szóbeli közlés az érintettet, ami lehetetlen helyzetbe hozza. Azonban a személyiségi jogok nem sérülnek, ha a munkáltató és/vagy a HR-es kulturáltan, négyszemközt közöli a munkatárssal a másokat naponta zavaró problémát, és megkérik az érintetett, hogy vagy fordítson figyelmet a tisztálkodásra, vagy abban az esetben, ha feltehetően nem ennek hiányosságáról van szó, kérjék meg, menjen el orvosi vizsgálatra. Utolsó lépésnek gondoljuk, hogy kötelezik arra, jelenjen meg foglalkozás-egészségügyi orvosnál.

Persze, ha a munkavállaló semmi együttműködést nem mutat, azzal még lehetetlenebb helyzetbe hozza magát a kollégáival és a vezetéssel szemben.

Vagyis mindenki érdekében az áll, hogy változzon a helyzet, a nem kellemes folyamat elindítása és levezetése pedig a HR-es dolga.

A Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály megjegyezte, hogy tájékoztatása szakma álláspontjukat tükrözi, de nem minősül hatósági állásfoglalásnak, jogi iránymutatásnak, munkajogi tanácsadásnak.

Erős testszag a személyes higiénia hiányosságai és betegségek esetén


A testszagot a személyes higiénia hiánya okozza, vagy egészségügyi probléma. Az erős testszag leggyakoribb okának az izzadást tartják: erősödik a hőség, sok a stressz, vagy nem megfelelő a ruha, mert műszálas. Tudjuk, az otthonka vagy a céllövöldében lőtt tarka ing befülleszt, nem úgy, mint a légáteresztő, pamutból vagy gyapjúból készült öltözet. A kellemetlen szájszagok a fűszeres ételek, a hagyma, fokhagyma, vagy a csípős kolbász fogyasztásából eredhetnek. Továbbá az emésztés a pórusokon keresztül a testszagot is megváltoztathatja.

Elkerülhető a testszag rendszeres higiéniai ápolással (minimum napi egy fürdés, zuhanyzás, szappan használata), dezodor, vagy parfüm használatával, légáteresztő ruhák viselésével és a rendes törölközéssel a test olyan zugainál is, mint például a lábujjak között.

A bőrből készült cipőben a láb könnyebben szellőzik, amikor lehet, járjunk mezítláb.

Olvasónk irodai környezetben dolgozik, ezért rá kevésbé, inkább a fizikai munkát végzőkre vonatkozik, hogy a munkáltatónak biztosítania kell az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés körülményeit (Mt. 51. § (4), így a munkavállaló munkaköréből következhet, hogy a cégnek biztosítani kell a rendszeres tisztálkodási lehetőséget is.


A rossz szájszag is mérsékelhető, például étrendváltoztatással. A gyomorban elszabaduló baktériumok ezután távoznak a szervezetből, ami megszüntetheti a szagot.

Fokozott izzadásról beszélünk hormonális változásoknál, menstruáiónál, vagy terhesség alatt, de ugyanígy fellép elhízás, ízületi gyulladás, illetve egyes gyógyszerek szedése (pl. szteroidok) következtében. Sok betegség egyik tünete is a verejtékezés, így a cukorbetegségnél vagy egyes krónikus betegségeknél, hüvelyi fertőzéseknél, és a különféle daganatos megbetegedéseknél.
lábak

Előfordul, hogy a személyes higiéniai magasabb szintre helyezése és a táplálkozási szokások megváltoztatása után is megmarad a rossz testszag. Ennek oka valószínűleg visszavezethető valamilyen szervi betegségre és alapos orvosi vizsgálat szükséges. Rendszeres orvosi vizsgálattal a komolyabb betegség megelőzhető, illetve időben kezelhető.

Az „Erős testszag a személyes higiénia hiányosságai és betegségek esetén” című részt Berkes Márton írta

Fotó: Szilágyi Ádám
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mozgás ide vagy oda, kimutatták, hány óra ülőmunka káros menthetetlenül az egészségre

Azt már eddig is tudtuk, hogy az emberi test mozgásra termett, és a sok ülés egyértelműen káros az egészségünkre. A San Diegói Kaliforniai Egyetem... Teljes cikk

Új trend terjed a munkaidő-beosztásban: dolgozz akkor, amikor a teljesítőképességed csúcsán vagy

Bagoly vagy pacsirta? – mindenki hallotta már a kérdést és be is tudja sorolni saját magát valamelyik táborba. Nem ördögtől való tehát az a... Teljes cikk

19 vezérigazgató halt meg tavaly munka közben - jobb "vállalati atlétává" kell válni

Tavaly 19 vezérigazgató halt meg munka közben, de a szám ennél több is lehet. Egyre összetettebb, egyre gyorsabban változó világunkban soha nem volt... Teljes cikk