kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

Először adták át a Jogászdíjakat

A Wolters Kluwer 2016. december 15-én adta át először a Jogászdíjakat. Olyan elismerésben részesítették az ügyvédeket és a vállalati jogtanácsosokat, mely nem egy életpályát díjaz, hanem az évről évre kiemelkedő egyéni és csapatteljesítményt.

A pályázat egyik része az ügyvédeknek, ügyvédi irodáknak szólt, a másik pedig a céges belső jogászoknak, jogtanácsosoknak és jogászcsapatoknak. E két kategórián belül is a részterületeken, jogterületeken elért kimagasló teljesítményeket és innovációkat kereste a zsűri - írja közleményében a Wolters Kluwer jogi tartalomszolgáltató.

Ügyvédi irodák általuk ellátott ügyekkel tudtak pályázni, egy megbízás vagy egy innovatív megoldás bemutatásával, amivel az iroda segítette ügyfeleit. A vállalati jogászoknál egy jogi projekt vagy probléma megismertetésével, a hatóságokkal vagy külső ügyvédi irodával történő hatékony együttműködés vázolásával.

„Az elsődleges szempont az innováció és az ügyfélközpontúság volt, ami a Wolters Kluwert is jellemzi, ezért ezt kerestük a jogászcsapatokban is. Nem a legnagyobb ügyletet, a legnagyobb ügyértékű pert, vagy a legnagyobb csapatot kerestük, hanem azokat a megoldásokat, amivel egy kisebb iroda is könnyebbé teszi az ügyfelei életét, vagy olyan egyedülálló megoldással segíti őket, ami az egész szakmának például szolgálhat" - mondta el Tóth Gábor, a Wolters Kluwer Kft. ügyvezető igazgatója.

A díjazottak

A nemzetközi jogi díjakkal ellentétben nemcsak a nagy, nemzetközi irodák voltak esélyesek, hanem egy érdekes megoldással, egy újszerű megközelítéssel kisebb ügyvédi iroda is a díjazottak közé kerülhetett. Erre példa az év vitarendezési ügyek jogásza kategóriában a dr. Sütő Ágota Ügyvédi Iroda, amely "Alternatív vitarendezés az IP jog területén című pályamunkájával", vagy dr. Fazakas Zoltán József, aki az év ingatlanjogi jogásza kategória győztese lett.

A hazai élvonalbeli ismert ügyvédi irodák is vehettek át díjakat. A DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda, a CHSH Dezső és Társai vagy a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda is a díjazottak közt szerepelt.

A nagy tanácsadó cégek is képviseltették magukat, adójogi és munkajogi kategóriában szerepelt eredményesen a Deloitte Legal Szarvas, Erdős és Társai Ügyvédi Iroda és a Réti, Antall és Társai PwC Legal.

Mivel hazánkban a bankok és biztosítók rendelkeznek jelentős méretű belső jogászi csapatokkal, nem véletlen, hogy a Budapest Bank, az MKB Euroleasing és az UNIQA Biztosító ZRt. is sikeres pályamunkákkal nevezett, de egyik hazai büszkeségünk, az autós navigációval foglalkozó NNG Kft. jogi csapata is győzedelmeskedett - írja közleményében a Wolters Kluwer.

A győztesek


  • Az év versenyjogi jogásza/csapata - Szecskay Ügyvédi Iroda
  • Az év munkajogi jogásza/csapata - Réti, Antall és Társai PwC Legal
  • Az év közbeszerzési jogásza/csapata - CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda
  • Az év bank-, tőkepiac- és biztosítási jogásza/csapata - Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda
  • Az év adójogi jogásza/csapata - Deloitte Legal Szarvas, Erdős és Társai Ügyvédi Iroda
  • Az év ingatlanjogi jogásza/csapata - Dr. Fazakas Zoltán József, Fazakas Ügyvédi Iroda
  • Az év M&A jogásza/csapata - DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda
  • Az év vitarendezési ügyek jogásza/csapata - dr. Sütő Ágota Ügyvédi Iroda
  • Az év in-house bank- és biztosítási jogásza/csapata - Budapest Bank Jogi Osztálya
  • Az év in-house leasing és faktoring jogásza/csapata - Dr. Böde Tamás - MKB Euroleasing
  • Az év in-house TMT jogásza/csapata - NNG Kft.
  • Az év jogtanácsosa - Dr. Kozma Dávid - UNIQA Biztosító ZRt.

    Wolters Kluwer


    • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
    További cikkek
    Magyarország kiemelkedő üzletembereit díjazza az EY

    Az EY az Év Üzletembere díjra augusztus 10-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

    Képzési programot hirdet az EU újságíró-hallgatók és fiatal újságírók számára

    Az érdeklődők általános újságírás, sajtófotó és videós újságírás kategóriában pályázhatnak a felhívásra. Teljes cikk

    A Mol-csoport ismét elindítja regionális diplomás programját

    A Mol-csoport regionális diplomás programjában az idén 8 országban több mint 90 friss diplomást vesz fel, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a régió... Teljes cikk