kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

Év Családbarát Vállalata 2016 - pályázati kiírás

A Kopp Mária professzor asszony által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek. Ezért kiírták a Év Családbarát Vállalata 2016 pályázatot. A díjat azon cégek kaphatják meg, amelyek családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.

A gyermekvállalás szempontjából meghatározó a családbarát szemlélet, a munka -magánélet egyensúlya. Fontos eszköz a szemlélet terjedésében a pozitív példák minél nagyobb nyilvánossága - áll a közleményben.

A Mozgalom a rendelkezésére álló eszközeivel szeretné ösztönözni a vállalati szféra résztvevőit arra, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék.

A pályázatot három kategóriában hirdetik meg: kis-, közepes-, és nagyvállalatok számára.

Pályázat beküldési határideje: 2016. október 17.

Pályázat beküldése: elektronikus formában, [email protected] e-mail címre.

Eredményhirdetés: 2016 novemberében a Családbarát Vállalat Gála keretében.

A kategória győztesek mellett a szakmai zsűri előterjesztése alapján az újszerű ötleteket, egyedi megoldásokat különdíjakkal értékeljük.

Az pályázatok elbírálásánál a családbarát szemlélet elkötelezett támogatását értékelik, valamint azt, hogy az arra való törekvés látható legyen a vállalatnál.

A jelenlegi helyzet megismerése mellett azt a folyamatot is értékelik, mely során a szervezet családbarát vállalati kultúrája fejlődik. Jó pont, ha a meghozott és a tervezett intézkedések reagálnak a munkatársak jelzéseire, visszajelzéseire, a vállalat lehetőségei szerint támogatja a családokat és a gyermekvállalást - áll a portálunknak eljuttatott sajtóanyagban.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek