Megjelent: 8 éve

Hogyan lehet fesztiválozni cafeteriából?

Hogyan támogathatja a munkáltató, hogy a dolgozó a nyári fesztiválszezonban tudja kihasználni a béren kívüli juttatását? Ennek a részleteiről ír Fata László cafeteria szakértő a Cafeteria Trend magazinban.

images

1. SZÉP Kártya - nem csak belépőre

Egy megfelelően feltöltött Széchenyi Pihenő Kártya jó szolgálatot tehet főleg nyáron. 34,51% közteherrel éves szinten 75.000 forintot lehet a szabadidő alszámlára, 150.000 forintot a vendéglátás alszámlára, 225.000 forintot a szálláshely alszámlára tölteni.

Ezeket a kereteket más juttatóval összeszámolva kell figyelni. A juttatást kaphatja a munkavállaló a munkáltatójától, de a személyesen közreműködő tag is a társas vállalkozástól.

A szabadidő alszámláról ki lehet fizetni a fesztivál, koncert belépőt.
A vendéglátás alszámláról a kikapcsolódás ideje alatt is étkezhetünk.
A szálláshely alszámla pedig jó lesz szállást fizetni. (erre jó lesz a másik kettő is)

2. Kulturális belépő - adómentesen

Még jobban jár a munkáltató, ha az évente 50.000 Ft értékig adómentesen adható kulturális szolgáltatásra szóló belépőként biztosítja a fesztiválbelépőket.

Ez a juttatás a munkavállalón kívül adható a társas vállalkozások esetén a személyesen közreműködő tagnak is, sőt ezek hozzátartozóinak. Így például egy kis Kft. esetén a személyesen közreműködő tag (tulajdonos) nem csak a saját jegyét fizetheti 50.000 Ft/év értékig, hanem mondjuk a gyermekének is adhat 50.000 Ft/év értékig ilyen juttatást. (és nem kell figyelni, hogy mástól kapott-e már ilyet a magánszemély) Ilyen esetben azonban a juttatásban részesülő rokonokat egy nyilatkozattal célszerű azonosítani.

A kiadás mehet úgy, hogy a cég veszi a jegyet, és átvételi lappal átadja a fesztiválozóknak. Másik mód, hogy a dolgozók veszik a jegyet és a munkáltató a cég nevére szóló számla alapján részben vagy egészben kifizeti ezek ellenértéket.

Rugalmasabb mód nagy létszám esetén az ilyen célra használható papír vagy elektronikus utalványok alkalmazása.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek