kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

Hogyan váljunk igazi csapatjátékossá?

Egy csapatban sokkal magasabbra juthatsz, sokkal gyorsabban, mint egyedül. Igaz ez a szólóénekesek és az egyéni sportolók tekintetében is: A sikerért egy csapat dolgozik. A cégsikerek titka a csapatmunkában rejlik, ezért előnyünkre válhat megtanulni csapatjátékosként dolgozni. A hatásos együttműködés a csoporttagok között türelmet, kitartást és állandó tanulást igényel. Különálló emberként, és csapatként is felelősségteljes döntéseket szükséges hoznunk. Ahhoz, hogy egy bizalmasabb kapcsolatot építsünk ki a csapattagokkal, és célba érjünk egy csapatként, a következőket mindenképp érdemes megfogadni.

Építsd a kapcsolatokat!

Ossz meg annyi információt és tapasztalatot magadról a többiekkel, amit még kényelmesnek érzel ahhoz, hogy megértsék, te ki vagy és mit szeretnél. Figyelj oda a másikra, mert megérteni egy másik ember szempontját és azt elfogadni, segít könnyebben áthidalni a csoporton belüli különbségeket.


A csapattagok közötti szerepek



Fontos már az elején megbeszélni, hogy a csapat melyik tagja mit fog csinálni, és mikor fogja ezeket a kiosztott feladatokat elvégezni. Ezt tartsd tiszteletben és törekedj a tőled telhető legjobb teljesítésre a feladatod illetően. Ne feledkezz meg az egyenrangúságról és a segítőkészségről sem!


Légy hatékony konfliktuskezelő!



Általában sokkal egyszerűbben megoldható egy probléma, ha kifejezetten annak forrására koncentrálunk, és nem hagyjuk, hogy befolyásoljon az aktuális kedvünk vagy valamelyik munkatársunkhoz fűződő ellenszenv. Ha a probléma megoldása az őszinte célunk, a negatív tényezők kizárásával, csapatmunkával sokminden kiküszöbölhető.


Törekedjetek a közös célok elérésére



Nagyon fontos, hogy minden csapattag tisztában legyen a csapat céljaival, és ezek megvalósítására törekedjen. Lehetőség szerint tartsatok csoporttréningeket, hogy még jobban menjen a közös munka. Ha valamit kitűztetek célként, ne hagyjátok magatokat! Próbáljatok minél többféle nézőpontból megoldást keresni.


Problémamegoldás együtt!



Ha bármi probléma merül fel, mind a munka menetében, mind a csapattagok között, először igyekezzetek ezeket együttesen megoldani. Lehet egy egyszerű kis motivációval vagy egy fél órás beszélgetéssel megoldjátok a nehézséget, amibe ti vagy egy másik csapattag ütközött. A vezetőhöz akkor forduljatok, ha már tényleg megoldhatatlan a dilemma a közös erőfeszítés ellenére is.

Kiss Julianna
az SHL ügyvezető igazgatója

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek