kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Hogyan vigyáz a cégek alkalmazottjaira az ózongenerátor?

A kellemetlen szagokkal, baktériumokkal, vírusokkal és a penésszel folyamatosan ádáz küzdelmet vívunk nem csak otthonainkban, hanem munkahelyünkön is.

ózongenerátor-

Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ezeket a káros mikroorganizmusokat a lehető legtávolabb tartsuk munkaállomásainktól, ebben pedig nagy segítségünkre lesz egy ózongenerátor.

De mit is kell tudni róla? Mire lehet használni az irodában? Biztonságos? Ezeknek jártunk utána.

Az ózon ereje a dolgozói védelmében

Az ózon megfelelően alkalmazva az egyik legerősebb oxidáló- és fertőtlenítőszer, egy 3  oxigénatomból álló molekula, amely a klórhoz viszonyítva 50x erősebb a mikroorganizmusokkal szemben és 3000x gyorsabban érvényesül. Nagy hatékonysággal fertőtleníti az irodahelységeket, legyen az épp a recepció, tárgyaló vagy egy nagy területű open office. A legtöbb készüléket a gyártója és az ózonkibocsátása alapján lehet megkülönböztetni, egy irodába megfelelő teljesítményű készülék lehet az Airthereal MA10K-PRO 10 000 mg/órás ózongenerátor, amely 100 m² területen hozzávetőleges 1 óra alatt végez.

Az ózongenerátorok óriási előnye, hogy nem csak a felületeken, hanem a levegőben is fertőtlenítenek és a gáz halmazállapotú ózont eljuttatják a nehezen hozzáférhető helyekre is. Nagy segítség ez a takarítás kiegészítéseként, hiszen szinte lehetetlen minden felületen és a levegőben is fertőtleníteni.

Veszélyes az ózon?

Röviden: igen. Az ózon magas koncentrációban és hosszú ideig belélegezve az emberi és állati szervezetre is egyaránt káros. Ha több órán keresztül lélegzünk be olyan levegőt, amiben az ózon koncentrációja meghaladja a 0,05 ppm-et tüdőirritációt, légzési nehézségeket és maradandó tüdőkárosodást tapasztalhatunk. Emiatt ózongenerátorok használata közben fontos néhány alapszabályt betartani, hogy az egészségkárosodás teljes mértékben elkerüljük.

Mire ügyeljünk az ózongenerátorok használat előtt, után?

Az ózongáz tehát egy széles körben alkalmazható, hatékony anyag, de nem árt vele vigyázni. Minden organizmus számára mérgező, az emberi szervezetre káros, nagy mennyiségben tüdő irritációt okoz.

Az ózon kezelés nem igényel különösebb előkészületet vagy a helyiség kipakolását, de fontos, hogy kezelés előtt tartsunk be bizonyos szabályokat és a használati útmutatóban előírt ideig használjuk a készülékeket. Az ózonos tisztítás rövid ideig tart, hatása viszont sokáig érezhető!

Az ózonkezelés 4 lépése:

 

Mi mindenre jó még?

A hagyományos vegyszerekkel ellentétben a mikroorganizmusok nem tudnak az ózonnal szemben immunitást felépíteni, éppen ezért a penészgombák elleni küzdelemben a leghatékonyabb módszernek az ózongenerátor használata bizonyul. A látható penész a folyékony vegyszerekkel könnyen elpusztítható, ám a szétszóródott spórákat lehetetlen minden tárgy felületén, a falakon, bútorokon megszüntetni, az életben maradt spórák pedig így gyorsan újra elszaporodhatnak. Az ózon a levegőből és a helyiség minden pontjából kíméletlenül írtja ki a penészgomba spóráit, ezáltal megakadályozva azok szaporodását és megszüntetve a penészgomba spórák egészségre gyakorolt káros hatását.

Így van ez a klímarendszerekben megtapadt gombákkal, baktériumokkal is, tehát hasznos eszköz lehet az ózongenerátor a cég gépjárművei- és az irodahelyiségei klímájának tisztításában.

Azonban nemcsak a penészgomba spórája allergizálhat. A lakásban szálló pollenek, tisztítószer maradványok és a poratka ürülékében található fehérje is kiválthat kínzó tüneteket. A hagyományos takarítás és porszívózás önmagában nem szünteti meg az allergiát okozó mikro méretű részecskéket, sőt a legtöbb esetben csak újra belekeveri a levegőbe, a kívánttal ellentétes hatást eredményezve. Ezzel szemben az ózonos légtisztítás lebontja és semlegesíti az allergéneket a különböző felületeken, valamint nagy mértékben csökkenti a kárpitokban, szőnyegekben, ágyneműben megbúvó poratkák számát is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A felhasználási célok (szagmentesítés, fertőtlenítés, penész  vagy rovar elleni küzdelem), a kezelt terület adottságai, méretei, az ózongenerátor teljesítménye és a kezelés rendszeressége mind-mind fontos tényező.

Mielőtt vásárolnánk, fontos hogy alaposan tájékozódjunk, ebben segít az ozongeneratorshop.hu ingyenesen elérhető területkalkulátorával, kiválasztási útmutatójával és animált használati útmutató videójával.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek

    Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár