kapubanner for mobile
Megjelent: 9 éve

Így költünk pénzt a SZÉP-kártyáról

Változatlanul nő a Széchenyi Pihenőkártya közkedveltsége: decemberben már több mint 140 000 munkavállaló birtokolt MKB SZÉP-kártyát. Mintegy 5 100 munkáltató él a népszerű béren kívüli juttatás lehetőségével, amelyet országszerte közel 16 400 szolgáltató helyen fogadnak el.

A SZÉP-kártya rövid idő alatt az egyik leggyakrabban választott béren kívüli juttatási formává vált: az MKB SZÉP-kártyákra a munkáltatók a 31 milliárd forintot meghaladó összeget utaltak a 2011-es indulás óta, ebből összességében már több mint 26,6 milliárd jutott vissza a gazdaságba. Csak az idén már közel 10,4 milliárdot használtak fel a kártyabirtokosok – közölte Lehoczky László, az MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója.

A munkáltatók szimpátiáját a kedvezményes adózás mellett (35,7 százalék) az egyszerű ügyvitel, valamint a nagyfokú rugalmasság is erősíti. Mivel a SZÉP-kártyára nem rendszeresen és visszamenőlegesen is adható juttatás, ennek ütemezése a bevételekhez igazítható, mi több: a cégek akár az év utolsó napjaiban, egyszerre is átutalhatják dolgozóinak a támogatást, akár a maximálisan adható 450 ezer forintot. Mindennek nincs többletköltsége, a juttatásból sincs levonás, a dolgozó pedig ingyenes kapja és használhatja a SZÉP-kártyát.

Lehoczky László szerint 2014-ben már jól megmutatkozik, hogy az MKB SZÉP-kártya birtokosai tudatosan, szabadidős szokásaiknak, illetve a pihenést szolgáló terveiknek megfelelően választják ki, hogy a három alszámla közül melyikre kérik az elkölthető pénzüket. Tisztában vannak azzal, hogy hogy az alszámlák között nincs mód utólagos átcsoportosításra, a mérlegeléskor pedig figyelembe veszik, hogy a szálláshelyeken, illetve a gyógy- és strandfürdő szolgáltatásokért mindhárom alszámláról fizethetnek.

A felhasználásban – az előző évekhez hasonlóan – változatlanul a vendéglátás viszi a prímet 65 százalékkal, megelőzve a 21 százalékban választott szálláshelyet, valamint a 14 százalékot elérő szabadidő alszámlát. A felhasználás hónapok közötti megoszlása – s ez is a SZÉP-kártya általános elterjedtségét, széleskörű felhasználhatóságát bizonyítja – egyenletesebb lett. Elsősorban az év első hónapjaiban bővült a használat, különösen májusban, ez utóbbi a lejáró összegek felhasználásával is összefüggésben lehet. Ugyanakkor – az ünnepek miatt – vélhetően december végén is magasabb lesz a felhasználás aránya.


Látszik, mikor hol pihenünk



Az MKB SZÉP-kártyák adatai szerint a felhasználás területi megoszlása is jól követi az évszakokat, a pihenési szokásokat. Idén például januárban Budapest-Közép-Dunavidéki Régió súlya a felhasználásban közel 50 százalék volt, ez az üdülési szezon csúcsára 25 százalékra esett vissza, viszont novemberben már ismét 47 százalékos volt. Ezzel párhuzamosan a Balatoni régió súlya a januári 6-ról 25 százalékra emelkedett augusztusban és novemberben ismét 6%-ra csökkent.

Hosszabb távon a SZÉP-kártya felhasználási statisztikája vélhetően szorosan követni fogja a családok napi életét jelentősen befolyásoló olyan adottságokat is, mint az iskolaszünet, a hosszú hétvégék időzítése. Ilyenkor egyértelműen kimutatható a SZÉP-kártya-felhasználás megugrása, ezért ezeket majd figyelembe kell venni a havi statisztikai adatok összehasonlításában.


Rekord lesz jövőre?



Lehoczky László az év végére a SZÉP-kártyára utalt összegek és a költések tekintetében egyaránt a 2013-as számok meghaladását, új rekordok elérését prognosztizálja. A jogszabályok változásának hatására, vélhetően még többen veszik majd igénybe a béren kívüli juttatást 2015-ben SZÉP Kártya formájában, amely a 450 ezer forintos értékhatárig változatlanul kedvezményes, 35,7 százalékos adózással adható.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek