Megjelent: 10 éve

Ilyen a diákmunka a mogyoródi Aquarénában

Csúszdaparkban dolgozni óriási bulinak tűnhet egy fiatal számára, bár a munka nagy felelősséggel jár. A mogyoródi Aquaréna rendkívül népszerű nyári munka helyszín a diákok körében, akik évről évre visszajárnak a parkba dolgozni. Interjú Bán Tamás marketingvezetővel.

images

Milyen rég foglalkoztatnak diákokat?


Bán Tamás:

Az Aquaréna Kft 2009 óta foglalkoztat diákokat a szezonális nyitva tartása alatt. Az első években csak a könnyebbnek tűnő munkaköröket látták el diákok (csúszdafelügyelő, recepciós, ruhatáros), ám a kedvező tapasztalatok alapján, illetve a megváltozott törvényi elvárások miatt, melyek vizsgakötelessé tették a csúszdafelügyelő munkakört, évek alatt szinte a teljes személyzetet diákokkal szervezzük. Jelenleg a pénztárainkban és pénzügyi back officeban, uszodamesterként is egyetemisták segítik munkánkat. Ezzel együtt a korábbi munkakörök is megmaradtak, sőt, alvállalkozóink a vendéglátás területén is igénybe veszi a diákokat.
Bán Tamás


Milyen létszám, vannak-e visszatérők a diákok között?



Szezonális munkákra a nyár folyamán „csúcsidőben” naponta akár 80 fő is dolgozik egyszerre a csúszdaparkban, a teljes igényelt létszám ennek a duplája. A diákok szeretik a helyszínt és szeretik a park feladatait, szerencsére ezért magas a visszatérési ráta. Adott bázisévből, akár 60-70 százalékuk is jelentkezik a következő szezonra. Háromévente jelentkezik az a helyzet, hogy „csak” 20-30 százalékuk tér vissza, lemorzsolódásuk oka, hogy befejezik tanulmányaikat és kilépnek a munkaerőpiacra.


Mi a tapasztalat a diákok munkavégzésével kapcsolatban?



Már a kiválasztásnál definiáljuk igényeinket: pénzügyi vonalra pénzügyi szakról, recepciósnak több nyelvet beszélőket veszünk fel. A srácok szeretik helyszínt és a hangulatot, sokszor gondoljuk, hogy ez az egyik legjobb munkahely diákoknak.


Átlagosan hány napot dogozik egy diák Önöknél?



A szezon jellemzően 90-100 napból áll, törekszünk arra, hogy a diákok lehetőség szerint minél nagyobb számú munkanapot vállaljanak. Ezzel a bérük is kedvezőbben alakul és nekünk is egyszerűsíti a mindennapokat. Természetesen vannak, akik a fesztiválszezonra eltűnnek, vagy a szezon elején megkeresett pénzből nyaralni mennek augusztusban, de szerencsére 15-20 nap azért általános egy hónapban.


Milyen előnyöket nyújt az Önök számára az iskolaszövetkezetek szolgáltatása?



Mivel az év kétharmadán az Aquaréna zárva tart, így az állandó munkaerő minimalizálva van. A mi szezonunk egyenlő az iskolaszünettel, tehát előny a nagyobb merítés, előny a rugalmasság. Az elmúlt években a teljes munkaerőigény akár négyszerese is jelentkezett hozzánk. De ne legyek álszent, természetesen pénzügyi előnyökkel is jár.

Az iskolaszövetkezet gyakorlatilag az összes szervezési funkciót ellátja. Március körül indítja a toborzást, kritériumaink alapján szelektál, májusban az igényelt létszámmal elvégezteti a szükséges vizsgákat (csúszdakezelői) majd betanítást követően a szezonban a napi létszámot biztosítja (lemondások- és szabadságok követése). Szükséges, ritka esetekben akár a dolgozóval szembeni követeléseinket is segítik.


Van-e valamilyen emlékezetes, izgalmas története az elmúlt évekből a diákokkal kapcsolatban?



Egy-egy szezonban a diákjaink úgy élnek, mint egy reality-showban. A közel 100 napos együttélés természetesen hoz vicces helyzeteket, de szívesebben emlékezünk olyan történetekre, amikor egy pár nálunk ismerkedett meg dolgozóként, majd később boldog családot alapítottak.


Hallottak arról, hogy 2014-ban a frissen végzett fiatalok október 31-ig diákként foglalkoztathatók?



Nem, egyenlőre nem. Miért, igen?


Igen. Élnének Önök ezzel a lehetőséggel?



Lenne előnye a mi szempontunkból, hiszen korábbi, évek óta visszajáró dolgozóink még egy szezont vihetnének.


Több új idén végző jelentkezőjük van, mint korábban?



Nem jellemző, inkább az első- és másodéves diákok jönnek „újként” főleg az alapján, hogy hallják az itteni jó légkört és kedvet kapnak az itteni teljesítéshez.


Az Önök tapasztalata szerint miért vállalnak a diákok Önöknél munkát? Rá vannak szorulva? Társaság? Buli?



Igen, vannak jelentkezőink, akik a munkájuk által megkeresett jövedelemmel kényszerűen hozzájárulnak a családi költségvetéshez. Természetesen vannak, akik a „feeling” miatt jönnek. Azért az vonzó, hogy strandos, fiatalos környezetben lehetnek és habitusuk szerint ismerkedhetnek. Régóta hisszük, hogy az egyik legkedveltebb munkahelyek egyike lehet az Aquaréna.


Mi az, amit Önök fontosnak tartanak?



A diákok jellemzően az első munkaélményt nálunk szerzik. Napi munkájuk a felszínen látványos, kényelmes és irigylésre méltó. Fürdőruhában, napbarnítottan egy jó hangulatú közegben vannak. Viszont nagy a felelősségük, szeretnénk erre nevelni is őket. Fel kell hívjuk a figyelmüket, hogy a munkaerőpiacra lépve a teljesítés már nehezebb feladat.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Melyek a legnépszerűbb diákmunkák és mennyit lehet keresni?

60 ezer látogatóval minden rekordot megdöntött a januári Educatio oktatási kiállításon résztvevők száma. A vágyott diploma azonban rengetegbe... Teljes cikk

Felmérés: minden második fiatal külföldre menne dolgozni 10 év múlva

Négyből három 16 és 24 év közötti magyar fiatal gondolja úgy, hogy pályakezdőként nem könnyű manapság elhelyezkedni – derül ki az OTP Fáy... Teljes cikk

Milyen a tökéletes munkahely a Z-generáció szerint?

A Z-generáció az első olyan nemzedék, amelyik nem ismeri az internet előtti világot. A korszakváltó korosztály világlátása, és életcéljai is sok... Teljes cikk