Megjelent: 20 éve

Lobby a nagyobb értékű étkezési jegyért

A GKI Gazdaságkutató Rt. és a Szonda Ipsos közösen vizsgálta, elemezte, hogy az étkezési utalványoknak mi is a szerepük a cégek és dolgozóik életében. Kiderült, most már az utalványt elfogadó vállalkozások, intézmények száma is érdemben növekszik.

Csak kevesek gondolják úgy, hogy a munkahelyen adott étkezési jegy értékhatárának emelése helyettesíti a béremelést, a felmérések szerint az érintettek 70 százaléka addicionális hatásúnak vélnék ezt a változtatást.

A szakértők arra is következtetnek, hogy a hideg étkezési jegy értékének emelése többlet fogyasztást és nem többlet megtakarítást generál. Hozzáteszik: érdemleges hatása a bérterhek és az áfa változásának van, a vállalati költségtöbblet nyereségadót mérséklő hatása eddig elhanyagolható volt, de többszöri jelentős emelés esetén már számolni kell vele.

A GKI Gazdaságkutató Rt. és a Szonda Ipsos közösen vizsgálta, elemezte, hogy az étkezési utalványoknak mi is a szerepük a cégek és dolgozóik életében. E juttatási forma, melynek során az állam az adómentes értékhatárok kijelölésével teszi érdekelté a cégeket, két jellegzetes változatban ismert: hideg, illetve meleg étkezési utalvánnyal láthatják el munkatársaikat a vállalatok. A kutatók adataiból kitűnik, a versenyszférában 2004. év elején a dolgozók 70%-a részesült hideg és 11%-uk meleg étkezési utalványban. A versenyszférában az étkezési jegy térítés az összes költségek mintegy 1 ezrelékét teszi ki.

Az Európai Unió gyakorlatban az étkezi jegy sokkal elterjedtebb. Kiderült, hogy Magyarországon a munkavállalók 60%-a fogyaszt munkanapokon meleg ebédet, de csak 20%-uk teszi ezt munkahelyén vagy annak környékén található étteremben. A piac azonban kedvezően változik, az étkeztetésről gondoskodó éttermek, intézmények fele az elmúlt három évben kapcsolódott be az utalványos étkeztetésbe, 22%-uk áll szervezett kapcsolatban munkáltatókkal. Az étkezési jegyet elfogadók 60%-a szerint a meleg ebédekért adandó bonok értékének növelése érdemben bővítené forgalmat.

Kimutatták, a dolgozók kétharmada számára van meleg ebéd fogyasztására alkalmas étkezési lehetőség a munkahelyén vagy annak környékén. A praktikus cél pedig az lehet, hogy az étkezési utalványok értéke olyan szintre emelkedjék, hogy arányos legyen a mindenkori minimálbérrel.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek