kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

Márpedig létezik hatékony nyelvoktatás

„Nyelvvizsgája van, de megszólalni nem mer a magyar” - ilyen és ehhez hasonló címmel jelennek meg tanulmányok, írások arról, hogy hiányzik a beszédközpontúság a nyelvoktatásból. A DynEd kaliforniai vállalat azonban megmutatja, hogyan lehet beszédalapon nyelvet tanítani már a kezdetektől fogva. A világ legszélesebb digitális angol nyelvtanfolyam kínálatával rendelkező cégnek több, mint 25 millió felhasználója van világszerte. Magánemberek mellett oktatási minisztériumok, kormányok és számos nagyvállalat tette le már a DynEd mellett a voksát. De mit nyújthat a DynEd a magyar vállalatok részére?

A DynEd módszertan egyesíti a tanári és a szoftveres tanulás előnyeit

A tanár szerepe az élő nyelv gyakorlásában pótolhatatlan. Azért tanulunk egy nyelvet ugyanis, hogy élő emberekkel beszéljünk az adott nyelven. Ugyanakkor az új szavak, kifejezések, nyelvtani elemek megtanulásának kezdeti szakaszában, amikor rengeteg gyakorlásra van szükség, a számítógép teljesít jobban. A számítógép kitartóbb, objektívabb és nagyobb változatosságot tud biztosítani.

A DynEd valódi blended learning módszerrel dolgozik: A tanulás kemény és időrabló részét, az ismeretek átadását és gyakorlását a tanuló kiválóan megírt szoftveres nyelvtanfolyamokkal végzi el. Emellett azonban rendszeresen konzultál a személyes angol tanárával is. Ő az, aki a tanuló minden tevékenységét és előrehaladását látja, akivel az élő nyelvi gyakorlás rendszeresen megtörténik és aki motivál, lelkesít és dicsér. Ő adja meg a személyre szabott magyarázatokat és támogatást. A szoftver és a tanár munkája egymásra van hangolva: a tanár munkáját precízen kidolgozott tanári kézikönyv segíti.

Igazi beszédközpontúság már az első perctől fogva

Sokan vannak, akik értik az angol nyelvet és a szókincsük is megfelelő. Mégis gyakori, hogy igazi beszédhelyzetben zavarba jönnek, nem találják a jól ismert szavakat, kifejezéseket sem. A megértésből ugyanis sohasem alakul ki az aktív beszédhasználat. Ehhez rengeteg aktív beszédgyakorlás szükséges.

A DynEd-del tanulók óránként 80-100 mondatot mondanak ki aktívan, egy fél éves tanulás alatt könnyedén teljesítenek 10.000 mondatot. Az új ismereteket először mindig hallás útján sajátítják el, az írott szöveg nem zavarja meg a beszédértés fejlődését. Ez az aktivitás a garancia arra, hogy a tanultakat éles helyzetben is automatikusan alkalmazni tudják.


Minden nyelvtanulásra költött forint ellenőrizhető



Kívülről nézve sohasem tudhatjuk igazán, mi történik pontosan a hagyományos nyelvi órákon, azt pedig még kevésbé látjuk, hogy mennyit tanul a dolgozó odahaza.

A DynEd viszont folyamatosan rögzíti a tanulók tanulási tevékenységét és annak hatékonyságát, amelyet a munkáltató bármikor megtekinthet. A vezető akár jelentést is kérhet a tanulási tevékenységről. Így a DynEd az egyetlen módszer, amely a tanulási tevékenység minden percéről számot tud adni. Arról is, amit a tanuló otthon végez.


A DynEd-del a nyelvtudásban való előrehaladás kiszámítható



Sokan mondják, hogy a nyelvtanulás tehetség kérdése. Ez nem teljesen igaz. A szorgalom, a helyes tanulási mód és az aktív gyakorlás kiszámíthatóan meghozzák a sikert.

A DynEd szabadalmazott algoritmusa pontosan tudja, milyen időtartamú gyakorlásra van szükség az előrehaladáshoz. Figyeli ezen kívül a tanuló tanulási szokásait is és pontszámmal értékeli a hatékonyságot. Az intenzitás és hatékonyság eredőjeként pedig pontosan meg tudja mondani az előrehaladás gyorsaságát. A DynEd nyelvtanfolyamai biztosítják, hogy a megadott időn belül a tanuló kiszámíthatóan elérje a tanulási célt. Mindezt pedig már a tanulás elejétől fogva.


A DynEd-del megoldódik a csoportszervezések problémája



Sokan szeretnének nyelvet tanulni, de érthető módon nem szívesen maradnak bent a munkahelyükön a munkaidőn túl. Több ember esetén nehéz megtalálni a mindenkinek alkalmas időpontot, és mindig van egy-két ember, aki elkésik, korábban elmegy vagy teljesen hiányzik.

A DynEd blended learning módszerrel, távoktatásban működik, tehát mindenki úgy osztja be a tanulási idejét, ahogy neki a legkényelmesebb. Elő van azonban írva a tanulás szükséges napi és időtartama, így ugyanúgy látható a jelenlét azaz a tényleges tanulási idő, mint a hagyományos tanulási formában. A tanár éppolyan ellenőrzést gyakorol a tanuló fölött, mintha maga tartaná az órát.


A DynEd segítségével mindenki a saját szintjén tanulhat angolul



Egy csoporton belül mindig vannak olyanok, akik gyorsabban haladnak és olyanok is, akik lassabban. Az egyénre nézve a csoportos tanulási tempója gyakran nem ideális. Az egyéni angol oktatás nagyon drága, a csoportos pedig nehezen szervezhető és kevésbé hatékony.

A DynEd a tanulás kezdetekor szintfelmérő tesztet írat a tanulókkal és minden tanfolyamot, minden leckét a teszt eredményének függvényében engedélyez. Mindenki azon a szinten kezdi a tanulást, ahol valójában tart és egyéni tempójában halad előre. Nincsenek feleslegesen eltöltött percek, nincs túl magas vagy túl alacsony színvonal.


A DynEd megalapozottan állítja, hogy hatékonyan tanít



Egy nyelv megtanulása egy készség elsajátítását jelenti. Akár hangszeren szeretnénk megtanulni játszani, akár egy új sportot vagy szakmát tanulunk, a készség kifejlődésének megvan a maga biológiailag szabályozott üteme. A hatékonyság és gyorsaság azt jelenti, hogy maximálisan kihasználjuk az agy tulajdonságainak lehetőségeit.

A DynEd tanfolyamainak kidolgozásánál neurobiológusok és oktatási szakemberek működnek közre, hogy a módszertan megfeleljen a jelenlegi legkorszerűbb ismereteknek. Folyamatosan gyűjtik a statisztikai adatokat az előrehaladásról és teljesítményről. Több millió DynEd tanuló adatai alapján kijelenthető, hogy a DynEd módszere legalább háromszor hatékonyabb, mint más tanulási módszerek. A DynEd az egyetlen nyelvoktatási vállalat, amely hivatalosan kijelenti, hogy egy teljesen kezdő tanulót 360 óra alatt el tud juttatni az üzleti életben is megkövetelt, B2 szintű angol nyelvtudásig.

A DynEd világelső a szoftverrel támogatott angol nyelvtanfolyamok között

A DynEd 1987 óta, több, mint 25 éve foglalkozik a szabadalmazott módszer és a tananyagok fejlesztésével. A világ vezető vállalata ezen a területen. Tanfolyamai életkorra és témakörre szabottak, a teljesen kezdőtől a felsőfokú szintig nyújtanak tanulási lehetőséget. Az általános angol mellett üzleti és szakmai angol nyelvet is kínál. A tanfolyamok anyagai együttesen több ezer óra tanulási lehetőséget nyújtanak.

A DynEd az egyetlen szoftverre épített oktatási módszer, amelyet a világ számos országának oktatási minisztériuma hivatalos tananyagként elismer. A világon több, mint 12 millió iskolai diák már egyáltalán nem használ hagyományos tankönyvet az angol nyelvtanulás során.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk

Cégvezetők Csúcstalálkozója - 2024. Könnyebb vagy nehezebb lesz a pálya?

Mit hoz a 2024-es év? Könnyebb lesz a pálya az üzleti szektornak? Vagy a kiszámíthatatlanság, fenyegetettségi helyzetek kereszttüzében kell továbbra... Teljes cikk

Hogyan biztosítsuk a kerékpáros munkába járást?

Az elmúlt években a kerékpár és az elektromos kerékpár egyre népszerűbbé vált a munkába járás és szabadidős tevékenységek során egyaránt.... Teljes cikk