Megjelent: 10 éve

Mi lesz a felhalmozott szabadságunkkal?

Itt az év vége, egyre sürgetőbb a kérdés, mit kezdjünk az eddig fel nem használt szabadnapjainkkal. A megváltás, következő évre tolás szabályairól ír az RSM DTM blogja.

A Munka Törvénykönyve jelenlegi szabályai alapján a szabadságot kizárólag akkor lehet pénzben megváltani, ha a munkaviszony megszűnésekor az arányos szabadságot a munkáltató nem adta ki a munkavállaló részére.

2012. december 31-ig ugyanakkor élt még az a szabály, mely lehetővé tette, hogy a gyermek gondozása, ápolása miatti fizetés nélküli szabadságról visszatérők esetében a munkáltató a fizetés nélküli szabadság első 6 hónapjára eső szabadságot pénzben válthassa meg.

Sokak szerint ez azért volt jó megoldás, mert így a munkáltatónak nem kellett akár több hónapot is várnia arra, hogy a visszatérést követően a munkavállaló végre valóban dolgozni kezdjen.

Azonban mivel a fenti lehetőség a kismamák esetében idéntől megszűnt, így egyáltalán nincs lehetőség arra, hogy a felhalmozott szabadságot a munkáltató ne természetben adja ki, hanem pénzben váltsa meg. Erre próbál egyszeri megoldást nyújtani egy 2013. szeptember 9-én benyújtott törvényjavaslat, melynek értelmében a 2014. január 1-ét megelőzően keletkezett és ki nem adott szabadságot a munkáltató a munkavállaló beleegyezésével 2014. február 1-ig megválthatná. A javaslat alapvető indoka az, hogy a korábban felhalmozott szabadságok egy szűk időn belüli kiadása ne lehetetlenítse el a munkáltatók működését.

A javaslat azonban annyiban korlátozná a 2013-ban ki nem adott szabadságok pénzben való kifizetését, hogy megtiltaná a ki nem adott szabadság azon részének megváltását, ami a 2013-ban kiadott szabadsággal együtt nem haladja meg a 2013. évben keletkezett alapszabadság mértékét, vagyis a 20 munkanapot.
Például: amennyiben a 2013. évben esedékes 30 munkanap szabadságunkból (20 munkanap alap- és 10 munkanap pótszabadság) 12 munkanapot vettünk ki, akkor fenti szabály értelmében az alapszabadság (20 munkanap) és a kivett szabadság különbözetét, tehát 8 munkanap szabadságot nem tudunk megváltani, így valójában maximum a teljes pótszabadságunk (10 munkanap) lenne megváltható.

Tehát a fentiek azt jelentik, hogy a felhalmozott szabadságunkból maximum a 2013. évi alapszabadságunkat meghaladó mértékű szabadságért kaphatunk pénzt, azonban a javaslat alapján a korábbi évekről felhalmozott szabadságok is kifizetésre kerülhetnének.

A javaslat fenti korlátozással valószínűleg azt igyekszik elérni, hogy minden munkavállaló legalább 20 munkanap szabadságot természetben kapjon meg, s így elkerülhetővé váljon a munkavállaló pihenését szolgáló szabadságnapok nagyarányú, pénzben történő megváltása.

A javaslat indoklása azonban hangsúlyozza, hogy a fenti szabadságmegváltásra kizárólag egyedileg megvizsgált, indokolt, valamint mind a munkáltató, mind a munkavállaló érdekeinek megfelelő esetben ad lehetőséget. Ezt segíti elő az a rendelkezés, mely szerint kizárólag a munkavállaló beleegyezésével lenne lehetőség a felhalmozott szabadság pénzben való megváltására.

Megjegyezzük, hogy az említett törvényjavaslat jelenleg az Országgyűlés előtt tárgyalási szakaszban van, ahhoz módosító javaslat is érkezett, így az elfogadott, végleges törvény-módosításról egy későbbi blog-bejegyzésemben nyújtok majd tájékoztatást.

Pentz Edina
Bérszámfejtési vezető
RSM DTM Blog
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Apaszabadság: minden, amit tudni kell róla

2023. január 1-je óta jár 10 napos szabadság az apáknak gyermekük születése környékén. Ez az úgy nevezett apaszabadság. Teljes cikk

Kisebb munkaügyi jogsértéseket találtak a cégnél, ahonnan kirúgták a vendégmunkásokat betanító magyarokat

A közlemény szerint magyar munkaerő külföldiekkel történő kiváltása a jelenlegi jogszabályok szerint nem nyert egyértelműen bizonyítást. Teljes cikk

Diszkrimináció a munkahelyen: a várandósság miatti próbaidős elküldés a legjellemzőbb

Egészségi állapot, életkor, politikai vagy más vélemény, anyaság vagy nemzetiséghez való tartozás - tavaly ezen tulajdonságok miatt részesültek... Teljes cikk