kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Villamosmérnökszakot indít az Óbudai Egyetem Kaposváron

Kihelyezett villamosmérnök-alapszakot indít az Óbudai Egyetem a Kaposvári Egyetemen szeptembertől, a képzésre február 15-éig lehet jelentkezni - jelentette be Kaposvár polgármestere a somogyi megyeszékhelyen.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) azt mondta: a villamosmérnökszak a felsőfokú műszaki képzés kezdete a városban, Kaposvár újabb esélye, amellyel növelheti tőkevonzó képességét és hozzájárulhat ahhoz, hogy a területén működő cégek képzett munkaerőhöz jussanak.

Jelezte: az innovációt ösztönző környezet kialakítása érdekében idén új iparterületeket alakítanak ki, munkásszállót építenek, és - egyebek mellett - egy oktatási és innovációs képzési központ kezdi meg működését a városban.

Az eseményen kiosztott háttéranyag adatai szerint a kaposvári villamosmérnök-képzésben államilag finanszírozott és költségtérítéses formában, nappali munkarendben húsz-harminc diák kezdheti el tanévenként a tanulmányait.

Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora úgy fogalmazott, hogy nincs egyetem ipar nélkül és nincs ipar egyetem nélkül. Kitért arra, hogy a villamosmérnök-alapszak az Óbudai Egyetem és a Kaposvári Egyetem együttműködésével, a hazai ipar meghatározó szereplőjének segítségével indul el.

Kiemelte, hogy a mai digitalizált iparhoz gyakorlatorientált mérnökképzésnek kell kapcsolódnia, és ezt a szemléletet a kaposvári képzésen is érvényesíteni akarják. Ennek érdekében a terveik között jövőre egy laboratóriumkomplexum kialakítása is szerepel - jelezte.

Kovács Melinda, a Kaposvári Egyetem rektora utalt arra, hogy az intézmény elsősorban az agrároktatásáról ismert, de a felsőoktatási szakképzéstől a doktori képzésig a pedagógia, a művészet és a gazdaságtudományok terén is széles kínálatot nyújt a továbbtanulóknak.

A műszaki képzési terület nagyon régóta hiányzik a Kaposvári Egyetemről, erős műszaki háttér nélkül saját tudományterületeik fejlődése elképzelhetetlen - hangsúlyozta a rektor. Hozzáfűzte, hogy az egyetemeknek ma már a hagyományos feladataik mellett egy-egy város, régió szellemi bázisaként, innovációs központjaként is kell működniük.

Gerber András, a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke azt mondta: a villamosmérnök-képzés beindítása élvezi a kamara támogatását. A szervezet abban bízik, hogy később további műszaki, mechatronikai és gépészeti szakok is indulnak Kaposváron - tette hozzá.

MTI
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megütötte és fellökte a 12 éves diákot a budapesti tanár

Az 50 éves pedagógust azonnal elbocsátották, miután kiderült az eset. Teljes cikk

Lázár János: megépítjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának megépítését jelentette be az építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán. Teljes cikk

Több mint ötven vállalati partner vesz részt a BGE állásbörzéjén

A három napig tartó eseményt csütörtökön a pénzügyi és számviteli karon zárják. Teljes cikk