Mikorra kell beérni?

A tanítás nyolc órakor kezdődik. Az elsős gyerekekkel még két tanító dolgozik. A diákok (főleg a szüleik) azt a tájékoztatást kapják az egyik tanítótól, hogy 7:55-re legyenek bent az iskolában. A másik tanító azt kéri, hogy lehetőleg fél nyolcra érjenek be, mivel neki is akkorra kell beérnie. Az igazgató pedig reggel 8:00-kor járőrözik a folyosón, ellenőrzi a késéseket, valamint azt, hogy adminisztrálták-e. Ligeti György, oktatásszociológus írása. tovább..

  Hogyan közöld a gyengeségeidet egy állásinterjún?

  Állásinterjúkon sztenderd kérdésnek számít, hogy a jelentkező mondja el az erősségeit és a gyengeségeit. Nem meglepő, hogy utóbbiakat nem szereti az ember beismerni, sőt van, aki előnyös tulajdonságokat próbál gyengeségként „becsomagolni”. Pedig a gyengeségekből is lehet előnyt kovácsolni, ha őszintén nyilatkozik róluk valaki, mert így az erősségei is hitelesebben hatnak, írja Adam Grant a LinkedInen. tovább..

  A kapcsolatépítés munka, még ha közben jól is szórakozunk

  A sikerhez tudáson, tehetségen és szerencsén kívül kapcsolatok is kellenek. Hazánkban most kezd elterjedni a kapcsolatépítő partikon való üzleti, szakmai ismerkedés szokása. Még el kell sajátítanunk ezt a fajta kultúrát, ahol a kapcsolatépítés oldott légkörben, parti-hangulatban, kellemes szórakozás, kötetlen beszélgetés közben történik, és ahol a saját személyiségünket és tudásunkat kell eladnunk, egészséges énmárkát, pozitív énképet kell közvetítenünk. tovább..

  4 tipp egy sikeres vállalkozás beindításához

  Amikor valaki egy vállalkozás beindítására készül, sokféle tanáccsal látja el a környezete. Ám a legtöbb tipp olyan emberektől érkezik, akik nem is tudják, milyen egy eredményes céget működtetni. Az interneten cikkek százai részletesen foglalkoznak a témával, pedig mindössze néhány egyszerű lépéssel sikerre lehet vinni egy vállalkozást – ezeket mutatja be Stephanie Abrams Cartin, az Entrepreneur.com szerzője. tovább..

  5 tipp a stresszmentes munkáért

  A megfelelő koncentráció képessége akár már egy állásinterjún is meghozhatja a sikert. Egy átlagos munkanapon több gigabájtnyi információt kell befogadnunk, a hatékonyságunk pedig azon múlik, hogy képesek vagyunk-e a megfelelő részletekre odafigyelni. Ha képesek vagyunk a stresszhelyzetekben is fókuszálni és jó döntéseket hozni, akkor leszünk igazán értékesek a munkaerőpiacon. Répáczki Rita munkapszichológus tippjei mentén a Profession utánajárt, hogyan tanuljunk meg összpontosítani. tovább..

  Alkudjon a magasabb bérért!

  A cégvezetők és a HR-esek gyakran fel vannak készülve némi alkufolyamatra az állásra jelentkezővel, így gyakran némi mozgásteret is hagynak az első felajánlott bér esetében. Így lehet, hogy jobban jár, ha nem bólint rá rögtön az ajánlatra, hanem átgondolja egy kicsit, írja a Napi.hu. tovább..

   Ember a rendszer mögött - akik a családbarát vállalatok intézkedései mögött állnak - 2. rész

   A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdette családbarát vállalatokat díjazó pályázatát „Az Év Családbarát Vállalata” címen. Ebből az alkalomból interjúk készültek olyan személyekkel, akik ezzel a témával foglalkoznak. Ez alkalommal Ternovszky Csilla a ProLabora Kft. ügyvezetője mesélt. tovább..

   Randiznánk, ha fizetné az állam

   A párkeresők többsége támogatja, hogy az állam hozzájáruljon a párkeresés költségeihez, és támogassa a válságba került párok terápiás kezelését – derült ki a HR Portál és a Párom.hu felméréséből. Az MSZP és a Jobbik ifjúsági szervezete szerint az állam támogathatná a kistelepüléseken élő fiatalok randira utazásának költségeit. A DK-hoz köthető ifjak óvszertámogatással és levesbe került örökítő anyaggal savazzák a KDNP-t. tovább..

   Álláskeresés fiatal nőként, avagy hogyan tudod kikerülni a gyerek körüli kérdéseket

   Ma Magyarországon folyton azt hallani, hogy fogy a magyar, nem szülnek a nők, inkább tanulnak, önmegvalósítanak, szingliskednek hosszú éveken át. Kitolódik a gyermekvállalás. Részben e miatt is kevesebb gyerek születik. Ez tény, de önmagában puszta frázis. Érdemes mögé nézni ezeknek a szavaknak. tovább..

   Négy, az Y-generációra jellemző viselkedési minta a munkahelyen

   Az Y-generáció alapvető jellemzőiről, valamint más generációkkal való hasonlóságairól és különbségéről számos cikk és tanulmány jelent meg az utóbbi években. Ismétlésképpen idézzük fel, hogyan is viselkednek az Y-generáció, azaz a millenniumi generáció tagjai. tovább..

   4 tipp a tudatos kapcsolatépítéshez

   Egy vállalkozásnak folyamatosan szüksége van új munkapartnerekre és vevőkre. Több száz eseményen vehetünk részt, és számtalan névjegykártyát cserélhetünk, ami talán néhány kapcsolatot hozhat, de a tudatos networking lesz az, ami sokkal több jelentős üzleti partnerséget hoz. Bármilyen eseményen lehet kapcsolatot építeni – ehhez pedig Eric Samson, az Entrepreneur szerzője ad 4 tippet. tovább..

   További cikkek
   Állást akarsz? A márka te magad légy!

   A megfelelően felépített énmárka sokat elárul a jelentkezőről. A QuintCareers.com szakértője, Dr. Randall S. Hansen szerint a világháló alábbi... Teljes cikk

   Ezt most te mondod vagy a Csimpánzod?

   Miért viselkedünk időnként teljesen más emberként? Miért nincs hatalmunk a saját tetteink, érzéseink felett? Mert a Csimpánzunk átveszi az... Teljes cikk

   A rosszul működő teamkommunikáció veszélyei

   A team az együttműködés szervezeti egysége, a kommunikáció pedig a funkcionális kohéziót biztosítja. Ha ezt a szerepét nem tölti be, az... Teljes cikk

   A pszichopaták komoly pozíciókat töltenek be

   A közhiedelemmel ellentétben a pszichopata hajlamú emberek nem feltétlenül bűnözők, hanem akár fontos pozíciókat betöltő vezetők is lehetnek.... Teljes cikk

   5 interjú kérdés, amit imádni fogsz

   Sokat írtam már a megváltozott munkaerőpiacról és arról, hogy konkrétan hogyan változtatja meg a HR-kommunikáció eszközeit. Az álláshirdetésről... Teljes cikk