Kérdezz-Munkahoroszkóp

Máskor jól bírod az unalmas feladatokat is, mindig nagy önfegyelemmel rendelkezel. Most azonban idegesít, ha olyan feladatokat kapsz, amelyek szárazak, unalmasak. Alig várod, hogy leteljen a munkaidő, s végre megszabadulj a napi robottól. Jobban kellene figyelned, hogy a dokumentumok, szerződések, - amelyeket kiadsz a kezedből – valóban jól legyenek megszerkesztve! Egy rosszul fogalmazott szerződés sok mindent elronthat. Ha nem tudsz megfelelően koncentrálni, akkor tarts néha szünetet. HarmoNet tipp: ha úgy érzed, hogy "sok" neked a napi munka, akkor tarts kétóránként egy rövid szünetet!

12 órája

Szeretnél néhány szabadnapot, a napokban legszívesebben be sem mennél dolgozni. Ennek a fáradtságod is lehet az oka, hiszen nagyon eleged lehet már a napi robotból. Reggelente mégis úgy döntesz, hogy erőt veszel magadon, s valahogy elvégzed az unalmas feladatokat is. Érdemes ragaszkodnod az íratlan szabályokhoz, a munkahelyeden, ezeket tartsd maximális tiszteletben! Az sem mindegy, hogy miként bánsz a munkatársakkal, hiszen akaratlanul is belegyalogolhatsz a lelkükbe. Inkább tarts tiszteletteljes távolságot. HarmoNet tipp: nem illik munkatársaink magánéletét firtatni, - jobb, ha a munkára koncentráltok!

12 órája

A munkahelyeden lehet egy kis önbizalomhiányod, talán félsz attól, hogy nem teljesen elégedettek veled. Leginkább attól tartasz, hogy a szakmai tudásodba köt bele a főnököd. Valójában nincs félnivalód, de könnyen előfordulhat, hogy több útmutatást igényelnél a teendőidhez. Előbb, vagy utóbb fel kell vállalnod, hogy részletesen egyeztetsz a feletteseddel. Ezt jobb idejében megtenni, mielőtt hibáznál a munkádban. Nem baj, ha óvatos vagy, hiszen ezzel önmagadat véded meg! Ha bizonytalan vagy, akkor kérdezz! HarmoNet tipp: ha többször is rákérdezel a részletekre, azzal a megbízhatóságodat bizonyítod be!

12 órája

Makacsul ragaszkodsz a saját véleményedhez a munkahelyeden, pedig Te magad sem tudod igazán, hogy mit akarsz. Mindössze annyit érzel, hogy ha kiadod a kezedből az irányítást, akkor rossz irányban mennek majd a dolgaid. Így foggal, körömmel védelmezed a szempontjaidat, s talán nem is gondolsz bele igazán, hogy helye-e az álláspontod. Nem jó az időszak arra, hogy a fontos tárgyalásokkal, munkamegbeszélésekkel foglalkozz. Használd fel a hetet arra, hogy még egyszer végiggondolod a terveidet. HarmoNet tipp: néha el kell halasztani a fontos megbeszéléseket, hiszen nincs időszerűségük!

12 órája

Igyekszel a legjobbat feltételezni munkatársaidról, hiszen Te magad is kötelességtudóan állsz hozzá a munkához és a munkakapcsolatokhoz is. Így nem is jut eszedbe, hogy a hátad mögött talán már nem annyira kedvesek hozzád, mint szemtől-szembe. Megtörténhet, hogy éppen akkor vitatják meg a hozzáállásodat és viselkedésedet, amikor nem vagy jelen. A héten nyisd ki egy kicsit jobban a szemedet! Most csak nagy körültekintéssel köss megállapodásokat a főnököddel! Vigyázz arra is, hogy mit írsz alá! HarmoNet tipp: ha mindig hagyod kihasználni a munkabírásodat, akkor nagyon sok terhet raknak majd a vállaidra!

12 órája

Az erőd végképp fogytán van, teljesen eredménytelennek érezheted a napokban a munkádat. Nem látod, hogy miként léphetnél előre, s ennek bizony az a következménye, hogy elkedvetlenedhetsz. Akár közömbössé is válhat a hozzáállásod, ahhoz sincs kedved, hogy egyáltalán bemenj reggelente. "Favágásnak" érzed a munkahelyi életedet, nagyon kellene már valami, ami inspirál! Ráadásul sok teendő vár rád, így mindenképpen vissza kellene szerezned a lelkesedésedet! HarmoNet tipp: kérj egy új feladatot főnöködtől. Ez felébresztheti a kíváncsiságodat!

12 órája

Úgy érezheted, hogy túlságosan is unalmassá vált a munkád, nem látsz fantáziát a mindennapos feladatokban. Rutinként kezeled a teendőket, s ez bizony hibalehetőségeket rejt magában, hiszen már oda sem figyelsz arra, amit éppen csinálsz. Talán nem veszed elég komolyan a munkádat. Teszed a dolgodat, de csak amolyan "tessék-lássék" módon, - hiányzik az inspiráció az életedből. Kaphatsz új feladatokat is, ám ezek sem ráznak fel a közömbösségedből. Sőt még bosszús is lehetsz, úgy érzed, hogy még egy teherrel több van rajtad. HarmoNet tipp: próbáld meg az új feladatokat kíváncsian és örömmel fogadni! Így megmutathatod, hogy motivált vagy a munkádban!

12 órája

A napokban csak nagyon nehezen tudod mozgósítani a saját erőforrásaidat. Reggelente úgy érezheted, hogy teli vagy energiával, de ez hamar válthat át fásultságba, közömbösségbe. Mivel nem haladsz a feladataiddal, megtörténhet, hogy igazi "káoszt" alakítasz ki magad körül, s ennek bizony kapkodás lesz a vége! Fontos lenne, hogy megtanuld, kezelni a hangulataidat. Munkatársaid úgy gondolhatják, hogy nem szívesen dolgozol velük együtt, így könnyen elveszítheted a népszerűségedet! HarmoNet tipp: a szeszélyesség a munkában és a szerelemben is bonyodalmakat okoz!

12 órája

Rengeteg időd és energiád rámehet a napokban arra, hogy előre léphess a munkádban, ám megéri a fáradtságot az erőfeszítés. Érdemes többet dolgoznod, de nem bánod a túlórákat sem. Azonban beleeshetsz abba a csapdába, hogy szinte csak a munkáról szól az életed, s a magánéletedre már nem sok időd és energiád marad. Ha vége a munkaidőnek, akkor valóban tedd le a teendőket, s foglalkozz a családi életeddel, baráti kapcsolataiddal! Fokozottan kellene figyelned arra, hogy nyitott maradj, hiszen könnyen belemerevedhetsz a napi feladatokba. HarmoNet tipp: hagyd meg magadnak a lehetőséget arra, hogy lelkesedni tudj az új feladatokért!

12 órája

Szívesen beszélgetsz a munkatársaiddal, s azt sem érzed kínosnak, hogy szakmai tanácsot kérj tőlük. Mindez megszilárdíthatja a munkakapcsolataidat, sőt a baráti hangulat is lehet a munkahelyeden. Akár tőled is kérhetnek szívességeket, támogatást, s érdemes kimutatnod, hogy örömmel vagy tagja a munkahelyi közösségnek. Ám ha úgy érzed, hogy kihasználják a segítőkészségedet, akkor húzd meg a határokat! Fontos, hogy a konkrét munka helyett ne arra használd az időt, hogy a kollégákkal kávézgatsz. HarmoNet tipp: találd meg az egyensúlyt a munka és a kapcsolatok építgetése között!

12 órája

Remekül használod a meggyőzőerődet, s igaz lehet, hogy szinte belelátsz munkatársaid lelkébe. Pontosan tudod, hogy milyen érdekek motiválják őket, s ha ügyes vagy, akkor mindezt a saját javadra fordítod. Tudod azt, hogy ki, kivel és miért van jóban, s ez nagyon értékes információt jelenthet számodra. Ha elég diplomatikusan kezeled a helyzetet, akkor úgy keverheted a kártyákat, hogy Te kerülj ki győztesen a munkahelyi játszmákból. Ügyelj arra, hogy azért mindig etikusan és tisztességesen járj el a többiekkel. Így megőrizheted a hiteledet is a kollégák előtt! HarmoNet tipp: ne menj bele a munkahelyi pletykálkodásba. A füledet viszont nyisd ki jól!

12 órája

Makacs hangulatban lehetsz, s azt hiszed, hogy csak a Te véleményed lehet helyes. Ha rávilágítanak, hogy nem így van, akkor rendkívül bosszús és feszült hangulatba kerülhetsz. A kritikát is nagyon nehezen viseled, így lehet néhány összetűzésed a főnököddel. A munkatársaiddal sem célszerű összeveszned, hiszen ha elromlik a jó hangulat, akkor nem kapsz majd segítséget tőlük. A munkahelyi életed könnyebb lesz, ha visszaszerzed a rugalmasságodat, hajlékonyságodat. Próbálj meg egy kicsit alkalmazkodni, hiszen csak így dolgozhatsz a munkahelyi csapatban! HarmoNet tipp: a feladatok, munkahelyi problémák nemcsak rólad szólnak! Gondolj bele a többiek álláspontjába is!

12 órája