Kérdezz-Munkahoroszkóp

Jól kezeled a munkahelyi kapcsolataidat, virágzik a beleérző képességed. Máskor is érdekelnek munkatársaid lelki problémái, most azonban még türelmesebben hallgatod végig a mondandójukat. Hálásak a figyelmességedért, de ügyelj, hogy ne az egész munkaidő azzal menjen el, hogy a többiek lelkét ápolgatod. Érdemes óvakodnod a jó tanácsok osztogatásától, - ha nem válnak be, akkor rád lesznek mérgesek! Ha kínos információk jutnak a birtokodba, akkor kezeld ezeket diszkréten! Ha továbbadod, akkor csak indulatokat szítasz! HarmoNet tipp: még akkor se pletykálkodj, ha égsz a vágytól, hogy megoszd az értesüléseidet!

20 órája

Sokat dolgozol, szinte egy nyugodt perced sem lesz, de ezt már megszokhattad, itt az ideje az év végi hajtásnak. Nagy szerencse, hogy vidám hangulatban, derűsen intézed az ügyeidet, tudod, hogy elismerést fogsz kapni a többletmunkáért. Főnököd kifejezheti, hogy elégedett a munkáddal, és anyagilag is elismeri szaktudásodat és terhelhetőségedet. Vedd előre a feladatokat, melyekkel gyorsabban elkészülsz. Hatékony vagy, ám igaz lehet, hogy nem örülsz az aprólékos feladatoknak. Türelmetlenebb vagy, mint máskor. HarmoNet tipp: tedd félre a munkákat, melyek precízséget, odafigyelést igényelnek!

20 órája

Most sok a munka, de Te derűsen dolgozol. Ám feszült leszel, ha egyáltalán nem jut időd rá, hogy pihenj. Megtörténhet, hogy semmi kedved fogadni a telefonhívásaidat. Mégsem teheted meg, hogy kivonulsz a helyzetből, foglalkoznod kell a munkakapcsolataiddal. Rád férne már egy kis pihenés, nagyon kimeríted az erőtartalékaidat! Szerencsére sokáig bírod energikussággal a hajtós időszakokat. Segíthet, ha kikapcsolódásként sportolsz! A mozgás energiát ad, remek formában leszel! HarmoNet tipp: ne halogasd tovább a nehéz feladatokat! Jelölj ki egy napot, amikor megbirkózol ezekkel!

20 órája

Nehéz időszakodat éled, sok a munka, ráadásul eleged lehet az állandó nyüzsgésből, ami körülvesz a munkahelyeden. Már attól is feszült lehetsz, ha meghallod, hogy csörög a telefonod, semmi kedved fogadni a hívást. Mégsem teheted meg, hogy kivonulsz a helyzetből, foglalkoznod kell a munkakapcsolataiddal. Rád férne már egy kis pihenés, nagyon kimerítetted a saját erőforrásaidat! Osztályozd fontossági sorrend szerint a feladataidat! Nem kell mindennel egyszerre megküzdened! HarmoNet tipp: ne halogasd tovább a nehéz feladatokat! Kezdd azzal, amelyik a legtöbb figyelmet kívánja!

20 órája

A kommunikáció fontos témává válhat a munkahelyeden! Jobban kellene figyelned, hogy munkatársaid, vagy feletteseid milyen információkat továbbítanak feléd. Azt tapasztalhatod, hogy a többiek félreérthetően fogalmaznak, és a főnököddel is megtörténhet, hogy ellentmondásos utasításokat ad. A legjobb, ha rákérdezel még egyszer a részletekre, melyek nem világosak előtted! Egyébként is elengedhetetlenül fontos, hogy minden papírt, szerződést alaposan átnézz! Ne írj alá semmit alapos tanulmányozás nélkül! HarmoNet tipp: nem szégyen, ha visszakérdezel a munkamegbeszélésen! A lényeg, hogy tisztában legyél a feladataiddal!

20 órája

Rengeteg energiád van, melyből még a munkatársaidnak is tudsz juttatni. Ráadásul megpróbálod megteremteni a jó hangulatot is, - ha feszült a légkör, akkor még a békebíró szerepét is felvállalod. Ez nem a leghálásabb szerep! Nehézséget jelent, hogy a kritikákat és az utasításokat nehezebben tűröd, sőt nyíltan fellázadhatsz felettesed ellen, ha már nagyon eleged van az utasításokból. Tartsd szem előtt, hogy ebben a harcban Te nem lehetsz győztes! Felesleges ellenségeskedést szítanod a főnököddel! HarmoNet tipp: beszélj diplomatikusan a főnököddel! Ne bocsátkozz vele értelmetlen vitákba!

20 órája

Javíts a munkahelyi kommunikáción! Ideje beszélgetned munkatársaiddal, feletteseddel, több gondod lehet, melyeket meg kellene velük osztanod. Talán nem tudod, hogy miként vágj bele, lehetnek negatív elemek a mondandódban. Magadban megfogalmazod, ami a szívedet nyomja, de végül mégsem közlöd. Úgy érzed, hogy főnököd nem segít a gondjaid megoldásában, - nem számíthatsz rá. Próbáld meg a bizalmadba avatni Őt! Semmire sem mész azzal, ha mindent egyedül akarsz megoldani! HarmoNet tipp: a jó vezető törődik a beosztottaival! Bízz meg a főnöködben, mondd el neki a gondjaidat!

20 órája

Nagy kedvvel folytatsz megbeszéléseket, - érdemes a napokban lebonyolítanod a fontos tárgyalásokat, munkamegbeszéléseket. Sikerrel győzöd meg főnöködet, ráadásul könnyen ráérzel, hogy mit várnak el tőled. Pont a nyitottságod vezethet sikerhez, de ügyelned kell, hogy ne csak az észérveket tartsd szem előtt, hanem munkatársaid lelkével is törődj. Már egy apró kis figyelmesség is hihetetlen erővel bír! Most kell szövetségeseket szerezned: később szükséged lesz a munkatársak jóindulatára! HarmoNet tipp: tartsd számon munkatársaid születésnapját! Ez kedves figyelmesség lehet!

20 órája

Fontos munkamegbeszélésekben lehet részed, nem mindegy, hogy mennyire tudod követni a beszélgetés fonalát. Számíthat az összeszedettséged is, - ha szétszórt, figyelmetlen benyomást teszel a felettesedre, akkor nem fog rád bízni olyan feladatokat, amelyeket csak a legjobbak kaphatnak meg. Készíts magadnak egy vázlatot a gondolatokról, amelyeket elő szeretnél terjeszteni a megbeszélésen. Kissé feledékenyebb lehetsz most, ezért jó ötlet, ha használod is a határidőnaplódat! Jegyzetelj! HarmoNet tipp: vegyél magadnak egy szép tollat! Így szívesebben jegyzetelsz majd!

20 órája

Magabiztosan képviseled az álláspontodat a munkahelyeden, célratörően viselkedsz. Most több benned a hajlam rá, hogy diplomatikusan fogalmazz, - felfedezheted, hogy így könnyebb eredményeket elérni. Valójában a kedvességeddel, figyelmességeddel magad mellé állíthatod a többieket. Néhány munkakapcsolatod annyira megszilárdul, hogy idővel inkább baráti szálak bontakoznak majd ki közöttetek. Jó ötlet lehet, ha munkaidő után beültök egy finom kávéra, vagy teára. Ne munkaidőben építgesd a kapcsolataidat! HarmoNet tipp: tedd kellemessé az életet! Engedj meg magadnak néha egy kis szünetet!

20 órája

Könnyen oldod meg még a nehezebb feladatokat is, de szükség is van erre, hiszen gyors a tempó a munkahelyeden. Komoly rutinra tettél szert, így kevesebb időre van szükséged hozzá, hogy egy-egy teendőt pontosan és gyorsan oldj meg. Ügyelj, hogy a nagyobb odafigyelést, igénylő munkákat ne kezeld rutinként! Ez mindig hibalehetőségeket jelent. A gyorsaság nem minden, fontos, hogy tényleg hibátlan legyen a munkád! Most nem engedheted meg magadnak a tévedés lehetőségét, főnököd számít rád! HarmoNet tipp: állíts fel rangsort! Így nem veszted el a fonalat, nem kezdesz kapkodni!

20 órája

Nyitott hangulatban vagy, szívesen teszed jobbá a munkahelyi kapcsolataidat. A jó hangulat fontos, de tartsd szem előtt, hogy nem az a feladatod, hogy szórakoztasd a többieket! Így nem lesznek készen a feladataikkal, és Te sem nagyon fogsz haladni. Viselkedj barátságosan, sok múlik majd a kapcsolataidon, és érdemes ezeket megerősítened. Tegyél kisebb, de kedves gesztusokat munkatársaid és feletteseid felé. Nagyon fontos lesz most, hogy csapatban tudjatok dolgozni! Szükséged lesz a segítségre! HarmoNet tipp: kedveskedj egy kis meglepetéssel munkatársaidnak! Remek lehet egy szelet finom süti!

20 órája