Kérdezz-Munkahoroszkóp

Szétszórtabbá válhatsz a napokban, és amikor a legjobban kellene a munkádra figyelned, akkor észreveheted, hogy egészen máshol jár az eszed. Mindez hibalehetőségeket is rejt magában, és végül is saját magadnak csinálsz sokkal több munkát a figyelmetlenségeddel. Elképzelhető, hogy feletteseid rávilágítanak, hogy szórakozottnak találnak. Ha ez megtörténik, akkor a legrosszabb reakció a sértődés lehet részedről. Különösen akkor kell jobban figyelned, ha a munkádhoz hozzátartozik, hogy fontos iratokat írsz alá! HarmoNet tipp: ne rutinból dolgozz! Az olyan munkafázisokra is figyelj, amelyek már a kisujjadban vannak!

9 órája

Szeszélyesen viselkedsz a munkahelyeden, még neked is zavaróak néha a hangulataid. Az egyik percben még nagyon együttműködően viselkedsz, a másikban, pedig szinte alig bírod elviselni a munkatársaidat. Előfordulhat, hogy szélsőségesen hallgatag, vagy magadnak való leszel, és egyáltalán nem hajlasz a csapatmunkára. Már reggelente is nehezebben kelsz fel az ágyból, és a napokban sokkal több alvásra, pihenésre lehet szükséged, mint máskor. Talán ki kellene venned néhány napot! HarmoNet tipp: ha rendesen eszel, és jól kialszod magad, akkor jobb kedved lesz, és a munkában is jobban helytállsz!

9 órája

Figyelmetlen hangulatban lehetsz a napokban, ami nem kedvez annak, hogy szót érts munkatársaiddal. Teljesen képtelen vagy rá, hogy odafigyelj a munkádra, vagy felettesed mondanivalójára. Úgy teszel, mintha figyelnél, de amikor érdemben is hozzá kellene szólnod a megbeszéléshez, akkor fogalmad sincs, hogy miről is volt szó. Tenned kellene valamit azért, hogy összeszedettebb legyél! Ha nem megy, akkor nincs más megoldás, ki kell venned néhány napot! Válassz pihentető programot! HarmoNet tipp: ha kialszod magad, akkor frissebb leszel! Ne szervezz késő éjszakáig tartó programokat!

9 órája

Most megtapasztalhatod a szélsőséges ellenszenvet valamelyik munkatársaddal kapcsolatban. Teljes mértékben érzelmi szinten állsz hozzá a munkakapcsolataidhoz, ami nem biztos, hogy mindig okos megoldás. Ha úgy érzed, hogy nem szimpatikus neked valamelyik munkatársad, akkor nagyon nehezen dolgozol vele együtt, vagy egyáltalán nem is vagy hajlandó erre. Ezzel a saját dolgodat is sokkal nehezebbé teszed, nem kapsz segítséget a feladataidhoz! A napokban szükséged lesz a támogatásra! HarmoNet tipp: ha ellenszenvet érzel, akkor próbálj meg jó tulajdonságokat keresni munkatársadban!

9 órája

Figyelj, hogy miként bánsz a munkatársaiddal, különösen arra érdemes ügyelned, hogy a nálad gyengébb képességű, vagy lassabb munkatársaidnak ne törd le teljesen az önbizalmát. Nagy kedved van hozzá, hogy kritizáld a többieket, de ez nem mindig hozza meg a kívánt eredményt. Ha van munkatársad, aki egyébként is érzékenyebb alkatú, akkor teljesen elveheted a kedvét a munkától. A napokban hatni tudsz másokra, és ezt érdemes arra használnod, hogy lelkesíted a munkatársaidat, megpróbálod motiválni őket az eredményesebb munkára. HarmoNet tipp: csinálj kedvet munkatársaidnak a feladatokhoz! Ennek alapfeltétele a jó hangulat!

9 órája

Vágysz rá, hogy biztos munkahelyed legyen, ahol otthon érezheted magad. Fontossá válik számodra a jó munkahelyi lépkör, csak akkor tudsz hatékonyan dolgozni, ha jól is érzed magad a munkahelyeden. Érdemes tenned ennek érdekében, - ha feszült a hangulat, akkor próbáld meg oldani valamivel. Munkatársaid felé is kimutathatod a rokonszenvedet, vagy szeretetedet, és ehhez elég lehet néhány apróság is. Próbáld meg otthonosabbá tenni a munkahelyedet, akár néhány szál virággal. Így kiegyensúlyozott, nyugodt lehet a munkahelyi életed. HarmoNet tipp: szánj naponta néhány percet arra, hogy törődsz a munkatársaiddal!

9 órája

A napokban nem szeretsz csapatban dolgozni, inkább az önálló munka, ami kedvedre lenne. Egyenesen bosszanthat, ha együtt kell működnöd munkatársaiddal, úgy érzed, hogy terhedre vannak a többiek. Meglehetősen változékony lehet a hangulati világod, sőt szeszélyessé válhatsz a napokban. Munkatársaid nem tudják, hogy miként kezeljék szélsőséges hangulati ingadozásaidat, nem is értik igazán, hogy mitől váltál érzelmileg labilissá. Tartsd szem előtt, hogy a munka nem elsősorban érzelmi kérdés. HarmoNet tipp: vedd elő a munkahelyeden a racionalitásodat! Azokat a feladatokat is el kell végezned, melyekhez nincs kedved!

9 órája

Érzékenységedet beviszed a munkahelyedre is, elemi igényeddé válhat, hogy törődj a munkatársaid lelkével. Ezt maximálisan ki is használják, könnyen előfordulhat, hogy veled osztják meg a magánéleti gondjaikat is. A legtöbb, amit tehetsz, hogy meghallgatod a panaszokat, azonban óvakodj attól, hogy tanácsokat is osztogass. Ha nem válnak be az útmutatásaid, akkor végül rád fognak haragudni. Nagyon jó, hogy fontos része vagy a munkahelyi közösségnek, de figyelj, hogy azzal is foglalkozz, amiért a munkahelyedre bejársz: a feladataiddal! HarmoNet tipp: ügyelj, hogy ne tarts túl hosszú kávészüneteket, - ez előbb, vagy utóbb feltűnik a feletteseidnek!

9 órája

Az érzékenység jellemző lehet rád a napokban. Az érzelmeid kihatnak a munkádra is, fontos, hogy jól érezhesd magad a munkahelyeden. Ha valamelyik munkatársad megbánt, például rosszul hangsúlyoz egy mondatot, máris megsértődsz, és nem is vagy hajlandó vele együtt dolgozni a továbbiakban. Ez nem kedvez a csapatmunkának, érdemes inkább tisztáznotok a félreértést. Mondd el, hogy mi az, ami rosszul érintett, és öntsetek tiszta vizet a pohárba! Talán Te láttad rosszul a helyzetet! HarmoNet tipp: a sértődött hangulat semmire sem jó, és megakadályozhat abban, hogy megoldd a problémákat!

9 órája

Időnként vannak időszakaid, amikor kevésbé vagy kommunikatív hangulatban. A napokban is visszahúzódóbb leszel, semmi kedved ahhoz, hogy összedolgozz a munkatársaiddal. A legszívesebben egyedül dolgoznál, a hideg is kiráz a hosszú munkamegbeszélésektől. Ha csapatban kell dolgoznod, akkor kellemetlenebb a helyzet, hiszen a hallgatagságod megfoszthat a fontos információktól, amelyekre, pedig szükséged lenne a minőségi munkához. Nem teheted meg, hogy hagyod elveszni a jó kapcsolatokat! HarmoNet tipp: ha nem vagy biztos benne, hogy jól csinálod a feladataidat, akkor kérdezz!

9 órája

Hallgatag hangulat, jellemző rád a munkahelyeden, befelé fordulóvá válhatsz. Nem vagy túl közlékeny kedvedben, és ez megfoszthat a lehetőségtől, hogy a feladatokat egyeztethesd a többiekkel. Munkatársaid azt hihetik, hogy haragszol, vagy megsértődtél. Ügyelj, hogy akkor is kedvesen bánj a többiekkel, ha legszívesebben be sem mennél dolgozni. A közös munkához, pedig szükség lesz a nyitottságodra, hiszen meg kell beszélnetek az aktuális teendőket! Magánéletbeli gondjaidat, pedig hagyd kinn, amikor belépsz a munkahelyedre! HarmoNet tipp: tedd nyilvánvalóvá, hogy nem munkatársaiddal van bajod! Így megmaradhat a jó kapcsolat!

9 órája

Nehezebben mennek a munkahelyi feladatok, nem elég a nap arra, hogy befejezd a feladataidat. Ha a munkanap végén visszagondolsz, hogy mivel ment el az idő, akkor rájössz, hogy nem tudod pontosan. Egyszerűen "elfolyhat" az időd, és nagyon feszültté tehetnek a lemaradásaid. Megteheted, hogy valamelyik délután bennmaradsz, és javítasz valamit a kialakult helyzeten. Így a feletteseid is láthatják, hogy nagyon igyekszel és fontos neked a munkád! A közömbös hozzáállás most mindent elronthat! HarmoNet tipp: tervezd meg a napodat! Nem árt fontossági sorrendet felállítanod a feladatok között!

9 órája