Esemény bemutatása

Tréning Kerekasztal Konferencia - 2022

Időpont: 2022. október 5. - Anantara New York Palace Budapest Hotel

Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait.

Mit ígér a Tréning Kerekasztal 2022 konferencia?
Újdonságok és megoldások Magyarország 12 vezető tréningcégétől
Izgalmas előadások és tartalmas workshopok egész nap
500+ év szervezetfejlesztési tapasztalat egy helyen
Nyeremények 1 millió Ft értékben

Kinek szól a program?
Üzleti vezetők, cégvezetők
HR vezetők, HR Business Partnerek
Vállalati képzési és fejlesztési szakemberek

A Tréning Kerekasztalról

A Tréning Kerekasztal Egyesület Magyarország meghatározó tréningcégeit tömörítő szakmai szervezet. 1997-ben a tréningszolgáltatások társadalmi elismerése és hasznosulásának elősegítése érdekében jött létre. A Tréning Kerekasztal tagjai közös etikai és szakmai normákat vállalnak munkájuk során.

Tagok: Ad Sidera, Concordia, DEVELOR, Flow Consulting, GROW Csoport, Human Telex Consulting, ICG Infora Consulting, Legacy, Neosys, Sämling Solution, Sensa, SKULL



ELŐADÁSOK:

Önmenedzserek a frontvonalban
A cégek rengeteg változáson mennek át. Ezek sikeres végigviteléhez proaktív, önállóan gondolkodó, felelős munkavállalókra van szükség a szervezet minden szintjén. Enélkül a változások bedőlnek, vagy nem hozzák el a kívánt eredményt.
Ad Sidera


Gemifikált tréning, résztvevői élmény, hatékony tanulás
A játék jutalmát, örömét maga gerjeszti, nem kell hozzá jutalom - vallja Vekerdy Tamás. Ha ezt az önmagából fakadó, velünk született jóérzést ötvözzük valamilyen célzott, eredményt hozó tevékenységgel, a tanulással, igazán értékes és hasznos dolgot hozunk létre. Az utóbbi években a DEVELOR számos játék alapú tanulási megoldást fejlesztett ki és alkalmaz, ezekből fogunk bemutatni néhányat a workshopon.
Develor


Van idő a wellbeingre? A gondoskodó vállalat felelőssége és lehetőségei
Az állandó változás, a bizonytalanság, a folyamatos újratervezés és a kiszámíthatatlan gazdasági feltételek soha nem tapasztalt kihívások elé állítják a munka világát. Mindeközben továbbra is hozni kell a jó eredményeket, ami állandó készültséget, extra emberi energiát, a tartalékok folyamatos mozgósítását jelenti. Éppen emiatt a munkahelyi jóllét a fennmaradás és versenyképesség egyik kulcsává vált. A munkahelyi egészségfejlesztés évek óta ismert feladat, de még mindig nem eléggé elterjedt ez a szemlélet. A workshop résztvevőit arra invitáljuk, hogy együtt erősítsük ezt a szemléletet, amihez hozunk néhány tapasztalatot, bevált gyakorlatot és közben fel is töltjük a résztvevők energiatankját.
Flow


Integritásmenedzsment a cég-turbó
A szervezeti integritás a célok, az értékek és a szabályok összhangját jelenti. Az integritásmenedzsment olyan módszer, amely a belső konzisztenciát erősíti vállaltirányításban. Hatékonyságot, energiát és alkalmazkodó képességet ad a cégnek. Eredménye a belülről vezérelt szabálykövetés, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy cég a konstruktív együttműködéshez, az alkalmazkodáshoz és az innovációhoz szükséges bizalmat és szabadságot megadhassa a munkatársainak. Mi a módszer lényege? Hogyan és milyen eszközökkel dolgozik? Itthon is alkalmazható módszereket mutatok a korszerű nemzetközi gyakorlatból.
HTC


Empatikus vezetés - Beillesztés és megtartás a generációk tükrében
Hogyan tudom kohéziós erőként használni az eltérő generációkat, hogy a generációs különbözőségekből a csapat képes legyen energiát nyerni és előnyt kovácsolni? És miként lehet a többgenerációs működésből fakadó kihívásokat tudatosan kezelni a csapat vezetőjeként? ▪ Hogyan lehet sikeresen beilleszteni a csapatba az egyes generációkba tartozó munkavállalókat? Miként tudom motiválni az egyes generációkba tartozó kollégákat és megtartani a tehetséges, dolgozni kívánó és tudó munkatársakat Az egyes generációkkal kapcsolatos előítéletek átkeretezése az egyes generációk közötti együttműködés érdekében. Generációs értékek keresése; közös értékek felfedezése, hogy a generációs különbözőségekből ne a konfliktusok forrása legyen, hanem egy olyan teremtő erő, amiből a csapat energiát nyer és előnyt kovácsol. A csapatba illesztés és a megtartás eszközei az X, az Y és a Z generációba tartozó munkatársak esetén
Skull


Egy (régi-)új szempont a megtartás Szent Gráljának keresésében: Mattering
Az emberi természet egyik legalapvetőbb igénye az az érzés, hogy számítok, fontos vagyok, azaz a mattering. De hogyan kapcsolódik ez az elköteleződéshez, megtartáshoz, a szervezeti kultúrához? Miért fontos ez a vezetők és a HR számára? És mi az az anti-mattering? Ezeket járjuk majd körül Veletek.
Concordia


Megmozdul a benned lévő vezető
Egy vezető csak akkor tud jól működni, ha fejlett önismerettel rendelkezik, ismeri saját magát, és ezen keresztül azt is, hogy milyen hatást gyakorol a környezetére. Az önismeret egyik tiszta forrása a mozgás, a tánc. Ezen az izgalmas, tánctréningekből merítő workshopon felébresztjük a bennük lévő vezetőt, és vezet-követ gyakorlatokon keresztül inspirálódunk.
ICG


Szervezetfejlesztés és változásbevezetés erőforráshiányos környezetben
A VUCA környezet egyre gyorsabb fordulatokat, irányváltásokat, átállásokat, kíván a szervezetektől, egyre kifeszítettebb és sokszor romló minőségű erőforrással. Ez új megközelítéseket kíván a szervezetfejlesztési munkában! Gyakorlati tapasztalatok, jógyakorlatok.
Sämling


Flow és leadership - és hogy is kapcsolódik ez a szervezeti kultúrához
A Flow élményt önmagunk tudjuk elérni, hiszen ez egyéni teljesítményről és erőfeszítésről szól, a tanulás és a képességek egyensúlyba kerüléséről. Ám a vezetőink tudnak segíteni bennünket abban, hogy flowba kerüljünk, ha olyan környezetet hoznak létre, ahol adottak a feltételek ahhoz, hogy kiteljesedjünk. Két feltételt mindenképpen érdemes kiemelni és körüljárni: a bizalom és a visszacsatolások. Ezek nélkül nehéz a Flowt támogató környezetet teremteni, így a workshopon körbejárjuk, hogy miként tudjuk a szervezeti kultúra fejlesztése során előtérbe helyezni és megteremteni ezeket.
Flow


Teljesítmény menedzsment, KPI-ok - amik megölik a szervezeti kultúrát, a fejlődést és a változást!
Tudjuk, hogy mennyire fontosak a KPI-ok. A KPI-ok vezérlik a vállalatot. A rosszul megválasztott KPI-ok pedig félre vezetik a vezetőséget a munkatársakat és rossz irányba vezetik a szervezetet. Egy gyorsan változó (V.U.C.A.) világban milyen KPI-okkal érdemes számolni, mire kell odafigyelni? Ha a vállalat KPI-ai 3 évnél régebbiek, akkor mindenképpen felül kell vizsgálni őket, ehhez adunk támpontokat az előadáson.
Sensa


Employee wellbeing - luxuscikk, versenyelőny vagy alapkövetelmény
A munkatárs nem egy funkcionális egység, hanem személy, aki személyes törődést igényel. A vezetőknek érzékenyebbé kell válni a mentális problémák felismerésében és az ezeket felerősítő/előidéző “toxikus” munkahelyi tényezők azonosításában és kezelésében. A munkacsoportok magas együttműködési szintje, pozitív légköre olyan szociális “tőkét” hoz létre, amely (ínséges időkben is: például az otthoni munkavégzésre való átállásban a covid idején) nem csak a produktivitást növeli, hanem a munkatársak és azok családtagjainak életminőségét. Ezen főbb alapelvekre építve mutatjuk be a “munkahelyi jóllét” fejlesztésének integrált koncepcióját.
Neosys


Bizonytalanságtűrés a változásban
Mire van szükség ahhoz, hogy munkatársaink meg tudják őrizni reakciókészségüket, rugalmasságukat és teljesítőképességüket? Átalakulóban lévő világunk kiszámíthatatlanságával, összetett változásaival csoport és egyén szintjén is a fokozott, tartós terhelés és folyamatos alkalmazkodás kihívásai elé állít minket. Gyakran előfordul, hogy alulértékeljük vezetői hatóerőnket, mellyel támogatni tudjuk munkatársainkat a valós nehézségeikkel való megküzdésükben. Szerepünk és ráhatásunk ezen a téren egyre inkább felértékelődik. Mozgásos gyakorlattal fűszerezve mélyedünk a témába veletek.
Skull


Diversity & Inclusion - a sokszínűség előnyei és kihívásai
Számos kutatás alátámasztja, hogy a sokszínű csapatok jobban teljesítenek, eredményesebbek a homogén csapatokkal szemben. A sokszínű csapatok vezetése - legyen szó eltérő korösszetételről, nemzetiségről vagy éppen a munkavégzés helyéről - ugyanakkor számos kihívást is rejt. Hogyan lehet elfogadni, elfogadtatni és építeni a sokszínűségre, mint szervezeti erősségre és miként lehet minimalizálni az ebből származó konfliktusokat? - erről szól előadásunk.
Develor


Inkluzív vezetés
Miért éri meg az üzletnek a Diversity&Inclusion szemlélet és szervezeti gyakorlat? Színes workshopunkban új összefüggésbe helyezzük a sokszínűségre és befogadásra épülő szervezetek kultúráját és az üzleti hatékonyságot. Az inkluzív vezetés egy olyan vezetői megközelítés, amely értékeli a sokszínűséget, elismeri mindenki képességei szerinti, egyéni hozzájárulását és ösztönzi mindenki részvételét. Célja - a képességek teljes körű kibontakoztatásával, az együttműködés és harmónia megteremtésével és a változások kezdeményezésével - az üzleti teljesítmény és innováció megalapozása és fejlesztése
HTC


Társalgási képességünk fejlesztése - CCAP modell
A megnövekedett stressz és feszültebb légkör gyakran vezet oda, hogy eluralkodnak rajtunk az érzelmek egy megbeszélés során. Ilyenkor lehet, hogy elkezdünk „csakazértis” ragaszkodni a véleményünkhöz, vagy éppen behúzzuk a fülünket, és nem mondjuk ki, amit szeretnénk. Ez jelentősen lerontja a megbeszéléseink minőségét, ami az egész cég hatékonyságára kihat.
Ad Sidera


Vezetők a kifutópályán - Az első 100 nap egy új vezetői pozícióban
Hogy milyen lesz a felszállás, aztán a gép milyen gyorsan éri el a repülési sebességét, az sokban a pilóta tudatos helyzetfelismerő képességén és döntésein múlik. Ahogy minden repülés más, úgy minden új vezetői helyzet is, és akár jól, akár rosszul csinálja ezt a vezető, mindkettőnek hosszú távon érezhető hatásai vannak. Miért fontos, és mik azok a praktikus kérdések, amelyek a vezetőt segíthetik abban, hogy saját helyzetét egy tágabb rendszerben értelmezve és analizálva, minél tudatosabban tervezze meg az első időszakot? Erről és az első 3 hónap tapasztalatairól készített felmérésünk eredményeiről fogunk ez alkalommal beszélni.
Concordia


Az Agilitás emberi oldala - Hogyan válhat kedveltté az agilis mindset a szervezeti működésben?
Az "agilitás" mára az üzleti világ egyik leggyakrabban használt kifejezésévé vált. Ennek számos előnye és hátránya is megtapasztalható, hisz ha egy szervezet azt sikeresen vezette be és hatékonyan alkalmazza, a management és a munkatársak egyaránt nagy pártolójává válhatnak. Ugyanakkor tapasztalható jókora ellenállás is a módszertannal kapcsolatban, hisz nem nehéz elrontani, félreértelmezni, pontatlanul használni, nem megfelelő helyekre bevezetni, így könnyen lehet az is, hogy szitokszóvá válik bizonyos kultúrákban. Nem célom ebben igazságot tenni, sokkal inkább felhívni a hallgatóság figyelmét arra a hozzáállás csokorra, mely elengedhetetlen feltétele a hatékony és sikeres agilis működésnek.
Legacy


Sokszínűség és befogadás a munkahelyen
Ma már elvárás munkahely szempontjából, hogy törődjön az elfogadás és sokszínűség témával: enélkül nem lesz olyan vonzó a munkavállalók és álláskeresők számára. Az „onlineosodás” következtében is kikerülhetetlen, mivel a csapatok egyre sokszínűbbek. Ezzel párhuzamosan megjelenik a „peacy fáradtság” is, mint a befogadás túlzott erőltetésének következménye.
Grow


Hány végén égeted a gyertyát?
A kiégés a munkahelyen létrejött állapot, olyan mértékben sokasodnak az esetek, hogy a közeljövő egyik legnagyobb társadalmi veszélyének tekinthetjük. Korábban a 40+ korosztály betegsége volt, ma már akár a huszonéveseket is eléri. Nem "csak egyéni probléma" - mit tehet a vállalat a megelőzésért?
ICG


Vállalati humán problémák radikális megoldása
A mai vállalatok legnehezebben fejleszthető területeit érinti, úgy, mint a demotivációs folyamatok (megtartás); a vállalati kommunikáció és együttműködés; a felelősségvállalás; a bizalmi szint; az „elsilósodás”; és a mikromenedzsment. Bár a felszínen ezek a vállalati problémák nagyon különbözőnek tűnnek az Oxford, Harvard és Yale egyetemekkel közösen végzett pszichológiai kutatások arra mutatnak rá, hogy van egy közös gyökérok. Amennyiben radikális változást szeretnél a szervezetedben úgy ismerd meg ezeket a kutatásokat.
Sämling


Human Változás Menedzsment - Szervezeti kultúra mérés, szervezeti kultúra fejlesztés - avagy hogyan mérjük és hogyan menedzseljük a mérhetetlent?
Egy változó világban muszáj, hogy tudatában legyünk, hogy hol tart a szervezet és milyen irányba halad. Mindenki érzékeli a szervezeti kultúrát, de megbízhatóan, pontosan nagyon nehéz mérni. Bemutatjuk a legnagyobb problémákat a méréssel és a fejlesztéssel kapcsolatban és természetesen megoldásokat adunk rájuk. A kiváló mérési eszközök lehetőséget adnak arra is, hogy belelássunk a jövőbe és ne csak az adott pillanatot értékeljük. Így sokkal könnyebb fejlesztési tervet készíteni és monitorozni, vajon sikerül-e megmozdítani/motiválni a szervezetet, a csoportokat és a munkatársakat.
Sensa


Bullshit helyett valóság a szervezetfejlesztésben
Több mint 20 éves szervezetfejlesztő pályafutásunk alatt, rengeteg tanácsadói ígérettel és ügyfél oldali vággyal és elvárással találkoztunk, amiknek jelentős része, tapasztalatunk szerint, illúzió: - instant megoldás és azonnali változás, - lehet fájdalommentesen fejlődni, - minden ügyfélproblémára van tanácsadói megoldás, - a mi tanácsadói módszerünk az üdvözítő. Workshopunkon szeretnénk feltárni az illúziók fátyla mögötti valóságot, és konkrét példák átbeszélésével próbáljuk megmutatni a szervezetfejlesztés realitását 2022-ben.
Neosys


Emberközpontú szervezet, emberközpontú vezetés
Egy ilyen konferencián nem kérdés, hogy mindannyian egyetértünk abban, hogy a szervezeteknek és a vezetésnek emberközpontúnak kell lenni, hiszen bármilyen változások is vannak, a legfontosabb erőforrás változatlanul az ember. De mit jelent ez konkrétan? Hogyan néz ki egy emberközpontú szervezet és vezetői csapat? Erre keressük a választ Veletek közösen, ebben az egy órában a workshopon.
Legacy


Jelentkezés

Jelentkezzen a Tréning Kerekasztal Konferenciánkra!

A Tréning Kerekasztal, Magyarország vezető tréningcégeit tömörítő szakmai szervezet újdonságai, megoldásai a kor legfontosabb humán erőforrás kihívásaira.

Részvételi díjak:

Vállalati HR és képzési szakemberek számára: Earlybird 2022. augusztus 14-ig 49 900 Ft + áfa / fő
Vállalati HR és képzési szakemberek számára 2022. augusztus 14. után 69 900 Ft + áfa/fő
Trénerek, coach-ok, HR szolgáltatók jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.
A díj tartalmazza az ebédet és a napközbeni finomságokat, frissítőket.

Online jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk. Ezt követően átutalásos számlát küldünk a részvételi díjról, melyet kérünk 8 munkanapon belül - de legkésőbb a rendezvény napjáig - kiegyenlíteni. Az online regisztráció megrendelésnek minősül.

A rendezvényen a részvétel feltétele a részvételi díj előzetes kiegyenlítése. Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett a rendezvény napja előtti 5. munkanapon 12 óráig - KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN az [email protected] címre - fogadunk el. Az ezutáni lemondások esetében a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Telefonos vagy egyéb szóbeli lemondásokat nem áll módunkban elfogadni.

A lemondási határidő utáni regisztráció esetén lemondásra nincs lehetőség.

Elérhetőségek

  • Időpont: 2022. október 5. 9:00
  • Anantara New York Palace Budapest Hotel, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9,
  • [email protected]
  • www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2022/
>

Jelentkezzen programunkra!