Megjelent: 7 éve

Hogyan hozza ki magából a legjobbat már az elején?

Állásunk első időszaka alapvető fontossággal bír ‒ a sikerért meg kell küzdeni. A Manchester Cityvel partnerségben dolgozó nemzetközi toborzó cég abba próbál betekintést nyújtani, hogy mit is tanulhatunk a focistáktól, hogyan keltsünk új pozíciónkban már az elején jó benyomást.

Már az elején szükséges rátermettségünket bebizonyítani, ám a munkavégzés mellett fontos megmutatnunk, hogy csapatban is hatékonyan tudunk teljesíteni. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy meghallgassuk és igazodjunk a visszajelzésekhez - akár egy professzionális játékosnak.

„A Manchester City-vel való együttműködéssel eljutottunk oda, hogy megértsük a másik szervezet működését, így sok hasonlóságot véltünk felfedezni a munka világa és a profi futball között. Jó pár tanács hasznosnak bizonyulhat a munkavállalók számára, mikor fellendítenék saját karrierjüket és kiaknáznák az abban rejlő lehetőségeket” - véli a Hays szóvivője.


Idejében készüljön fel



„Nézzen utána az adott cégnek és legyen tisztában azzal, hogyan illeszkedhet bele a szervezetbe, illetve milyen elvárásokat támaszt az adott cég önnel kapcsolatban. Ügyeljen a megjelenésére és készítse elő ruhatárát másnapra, továbbá bizonyosodjon meg az útvonalról, hogy harminc perccel előbb odaérhessen a helyszínre. Emellett az esti pihenés is elengedhetetlen” - javasolja a szóvivő.

„Minden meccs kulcsa a megfelelő felkészülés. Minden részlet számít: a megfelelő étkezés, egy kiadós alvás és a ráhangolódás ‒ ez mind nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jól teljesítsünk a pályán” ‒ véli Fernandinho, a Manchester City középpályása.


Le az előítéletekkel



„Függetlenül attól, hogy az előző munkahelyén szerzett tapasztalatai pozitívak vagy negatívak voltak, nincs két egyforma állás. Így ne az előítéletei alapján próbálja definiálni új pozícióját. Legyen nyitott és álljon az első 90 naphoz úgy, mint egy új kezdethez” - tanácsolja a cég szóvivője.

„Minden mérkőzés előtt a legfontosabb magára a játékra fókuszálni. Minden meccsre tekints új lehetőségként és készülj fel, hogy valami újat tanulhatsz.” - teszi hozzá a Manchester City Women csapatkapitánya, Steph Houghton.


Az első benyomás a fontos



„Az első benyomás mindig jelentős és mindenkinek arra kell törekedni, hogy a legjobb formáját hozza ilyenkor. Az ember kissé feszeng az első napokon, azonban ha figyel a megjelenésére, gyakran mosolyog és tartja szemkontaktust, azzal sokat segíthet saját fellépésén.

„Mikor belépsz a pályára, olyan mintha az egész világ téged figyelne. Fontos hogy emelt fővel menj és ne hagyd, hogy az idegesség felülkerekedjen rajtad” ‒ javasolja David Silva a Manchester Cityből.


Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - Hogyan hozza ki magából a legjobbat már az elején?
2. oldal - Szerezzen támogatókat
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek