kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Átadták a Díj a sikeres vállalkozásokért elismeréseket

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések pénteki átadóján mondta: Magyarország mindenféle szempontból a legbiztonságosabb országok közé tartozik, és ezt szeretnék a jövőben is megőrizni - írja az MTI.

A vállalkozások akkor tudnak tervezni, ha ehhez biztonság társul. A magyar gazdaság növekedési pályán van, az államkassza elsődleges egyenlege pozitív, és az államadósság is csökkent az elmúlt években - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter.

Hozzátette, a kormány nem hisz abban, hogy a munkaerőhiány pótlására a migráció lenne a megoldás. A kormányzat célja, hogy a 300 és 600 ezer közötti inaktív hazai népesség visszakerüljön az elsődleges munkaerőpiacra - hangsúlyozta Varga Mihály.

A gazdaságról szólva kiemelte, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint májusban 35 százalékkal nőtt az építőipar teljesítménye az előző év azonos időszakához képest. Az ipari termelés több mint 8, a fogyasztás több mint 5 százalékkal bővült májusban, az export teljesítménye pedig az elmúlt tíz évben nem volt olyan jó, mint az első fél évben - közölte.

A nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott, több olyan probléma van, amivel korábban nem találkoztak, például a munkaerőhiány, de "ez kellemes gond". Az országban összesen 60 ezer üres álláshelyet tartanak nyilván, de van még tartalékunk - fejtette ki, hozzátéve, hogy támogatni fogják az inaktívak visszaintegrálását a munkaerőpiacra, a részmunkaidős foglalkoztatást, a nők és az idősebbek foglalkoztatását.

A Díj a sikeres vállalkozásokért elismerést 2013 augusztusától adja át a nemzetgazdasági miniszter, hogy felhívja a figyelmet az eredményes hazai vállalkozásokra, a követésre érdemes gyakorlatokra. A nyerteseket minden hónapban egy szakmai zsűri döntése alapján választják ki.

A hónap májusi beruházója a magas színvonalú csomagolási megoldásokat kínáló és innovatív papír raklapokat gyártó vállalat, a DS Smith Packaging Hungary Kft. lett. A társaság 3,4 milliárd forintos beruházását 993 millió forinttal támogatta az állam.

A júniusi díjat a megújuló geotermikus energia kinyerésére alkalmas mélyfúrású termelő és visszasajtoló kutakat létesítő Hansa-Kontakt Invest Kft. kapta. A vállalat 1,7 milliárd forintos kapacitásbővítéséhez 980 millió forinttal járult hozzá az állam.

A májusi hónap kis- és középvállalkozása elismerést a háztartási készülékeket, személy és speciális mérlegeket, egészségmegőrző termékeket gyártó és értékesítő Momert Zrt. nyerte el, amely több multinacionális cég beszállítója is.

A hónap kis- és középvállalkozása júniusban a családi tulajdonban lévő, csomagolóanyagok értékesítésével, valamint csomagoló gépek forgalmazásával és gyártásával foglalkozó Hacona Csomagolástechnológia Kft. lett.

A hónap startup vállalata májusi díját a VR-AR Education Zrt. kapta, a társaság projektje egy olyan oktatási platform része, amely a virtuális valóságon és a kiterjesztett valóságon keresztül segít a tanulóknak megérteni azokat a tantárgyakat, amelyekben a vizualizáció és a térlátás különösen fontos.

A júniusi elismerést egy új szoftvercsomag, a Pulmoment nyerte el. A csapat két fő termék fejlesztésén dolgozik, egy mobil alkalmazáson, amit krónikus tüdőbetegek használhatnak állapotuk naplózására, valamint egy webalkalmazáson, amin keresztül orvosaik láthatják a beérkező adatokat.

MTI
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az X generációsok tudják: ha nem tanulsz, véged - avagy miért jó megtartani a középkorú munkavállalót?

Nincsenek könnyű helyzetben manapság az X generációs (jellemzően 1960 és 1979 között született) munkavállalók. Könnyen kerülhetnek... Teljes cikk

Az év eleje a felmondások ideje?

Az év elején történő felmondások aránya bár változó lehet, azonban sok cégnél ebben az időszakban, az év végi bónuszok kifizetését követően... Teljes cikk

Menni vagy maradni? Váltási dilemmák év elején

Hiába gondolkodik a munkavállalók közel fele munkahelyváltáson, Szemán Zoltán karrier-tanácsadó szerint ez inkább a vágyat fejezi ki, nem a... Teljes cikk