Megjelent: 7 éve

Egyre keresettebbek külföldön a magyar tréning szakemberek

A tréningeket igénybe vevő cégek között évek óta folyamatosan nő a termelő cégek, az autóipari beszállítók részaránya. Egyre keresettebbek külföldön a magyar tréning szakemberek - derül ki a Tréning Kerekasztal Egyesület legújabb felméréséből.

Sok üzleti vezető még szégyenként éli meg, hogy a csapata fejlesztése, együttműködési vagy üzleti kihívásainak megoldására tanácsadó segítségét vegye igénybe. Pedig a gazdaság bővülésével egyre több erőforrás áll a cégek rendelkezésre - derül ki a Tréning Kerekasztal Egyesület legújabb felméréséből.

A nagyvállalati szektorban, ahol a szervezetfejlesztésnek és készségfejlesztésnek nagyobb hagyománya van, sikerrel alkalmazzák a Tréning Kerekasztal cégeinek megoldásait különféle szervezeti és üzleti probléma megoldására. Az egyre erősödő kkv cégvezetők sok esetben vonakodnak ilyen szolgáltatások igénybevételére, pedig az ő esetükben akár a túlélés lehet a tét.

A Tréning Kerekasztal Egyesület évről évre felmérést készít a tréningpiac trendjeiről. A felmérésben részt vevő 11 cég a 10 milliárd forintosra becsült hazai tréningpiac harmadát képviseli.

Bár a gazdasági válságra adott egyik első reakcióként a cégek a képzésére szánt forrásokat kurtították meg elsőként, a 2012-es trendfordulót követően, 2015-ig tovább folytatódott a tréningek térnyerése, és évről évre ismételten nőttek a tréningköltések. 2016-ban ez a bővülés némileg megtorpant, a tréning költések szinten maradtak.

2016-ban a humán tőke fejlesztésére nem állt rendelkezésre sem európai uniós, sem szakképzési forrás, ezért is várják a képzési szakemberek a társadalmi egyeztetésre bocsátott GINOP pályázatok megjelenését.

Korábban ezek a források átlagosan 20%-kal járultak hozzá a tréningpiaci költésekhez. A közlemény szerint a Tréning Kerekasztal cégei tapasztalattal, kidolgozott programokkal, megbízható adminisztrációs háttérrel rendelkeznek uniós forrásokból megvalósított fejlesztések terén is.

Tréningeket 2016-ban legnagyobb számban termelőcégek, szolgáltatók és kereskedelmi cégek vettek igénybe. A tréning beszerzések között - összhangban a nemzetgazdaságban betöltött növekvő szerepével - évek óta folyamatosan nő a termelő cégek, az autóipari beszállítók részaránya. Ezek bővülése 2016-ban is folytatódott.

2016-ban az egyesület tagjai bővítették szakértőik körét, új programokat dolgoztak ki, valamint nemzetközi know-how-t honosítottak meg az országban.

2016-ban az átlagos szakértői napidíjak hasonlóak voltak a korábbi évek díjaihoz.

Az elmúlt években Magyarország vezető tréningcégei közül többen is kiléptek a külföldi piacokra, bővítették nemzetközi szerepvállalásukat. Külföldön egyre keresettebbek a magyar tréning szakemberek, az egyesület tagjainak árbevételén belül ma már 10%-ot tesz ki a külföldi megbízások aránya.

"A felmérésben részt vevő cégek optimisták a 2017-re vonatkozó kilátásokkal kapcsolatban, a válaszadók 80%-a bővülést vár erre az évre. Reméljük, hogy egyre többen ismerik fel, hogy csak olyan minőségi szolgáltatással ér el eredményt a humán tőke fejlesztése, melyet a Tréning Kerekasztal tagjai is képviselnek” - mondta Szabó Csaba az egyesület ügyvezetője.

A Tréning Kerekasztal Egyesület 1997-ben a tréningszolgáltatások társadalmi elismerése és hasznosulásának elősegítése érdekében jött létre. A Tréning Kerekasztal tagjai közös etikai és szakmai normákat vállalnak munkájuk során.

A Tréning Kerekasztal tagjai: Ad Sidera csoport, Concordia, DEVELOR, Emtrek, GROW csoport, Human Telex Consulting, ICG Integrated Consulting, Sämling Solution, SKULL, TMI. A 2016-os felmérésben a Tréning Kerekasztal tagjain kívül részt vett a Flow Magyarország is.

Tréning Kerekasztal Egyesület
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az üzleti gondolkodás fejlesztése a HR-ben

Az HR és az üzleti gondolkodás összekapcsolása kiemelkedő fontosságú a vállalatok sikere szempontjából. A humán erőforrás szakembernek ugyanakkor... Teljes cikk

Net-Coach ösztöndíjas felnőttképzést indít tavasztól az NMHH

Új felnőttképzési program indul tavasztól a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) együttműködésében. Teljes cikk

Több mint 50 ezer "akkumulátor szakembert" képeztek ki

Több mint 50.000 munkavállaló számára fejeződött be az a szakképzés, amelyen a résztvevők a gyorsan fejlődő akkumulátoripari értékláncban... Teljes cikk