Megjelent: 6 éve

5 tipp programozóiskola helyes kiválasztásához

Egyre népszerűbb témakör a továbbképzések piacán a programozás. A széles spektrumú OKJ-s szolgáltatóktól a speciális versenypiaci oktatóközpontokig ma már sok helyen hirdetnek programozó kurzusokat. Hogyan válasszunk az egyre változatosabb kínálatból? Mikre figyeljünk, hogy ne veszítsünk időt, energiát - esetleg pénzt - egy rossz döntéssel és a képzés végén a piacnak értékes fejlesztő váljon belőlünk.

Az IT képzési szektor legismertebb szereplője, a Codecool nyújt támpontot azoknak, akik segítségre szorulnak egy fontos karrierdöntés előtt!

Időbeosztás, kitartás



Először is fontos meghatározni, hogy mennyi időt tudsz szánni a programozói ismeretek elsajátítására. Ha munkád, családod, vagy egyéb elfoglaltságod miatt kizárt, hogy heti néhány óránál többet, akkor felesleges is az intenzív képzésekben gondolkoznod, inkább saját időbeosztással elvégezhető online kurzus választása a reális. Ha már végeztél az iskoláiddal, és nem kell napi 8 órát a munkahelyeden sem töltened, akkor az a kérdés, hogy mennyire leszel kitartó, terhelhető. Gondold át a lehetőségeidet és céljaidat, majd válassz egy olyan képzést, ami megfelel az életkörülményeidnek!

Alaposság



A legjobb programozóiskolák nem a hagyományos tankönyvek és tananyagok gyorsított átadását nyújtják! Ehelyett úgy készítik fel a diákot, hogy a későbbiekben egy új helyzetben is meg tudja állni a helyét, képes legyen az önfejlesztésre. Legyen a kurzus néhány hónap vagy akár több mint egy év, utána is folyamatosan tanulnunk kell, hisz a fejlesztői szakma is folyamatosan fejlődik. Kérdezz meg már végzett diákokat, hogy mennyire tudták hasznosítani a megszerzett tudást a későbbiek során!

Mentorok



Lehet bármilyen kiforrott egy oktatási rendszer, annak átadásához felkészült, és megfelelő létszámú oktatói csapat kell. Ráadásul a jó programozói oktatás kulcsa a sok gyakorlat, éppen ezért a hagyományos tanári szerep átalakul mentorrá, ahol a diák és a mentor együtt dolgozik. Szánj időt az oktatók és a csapat minél jobb feltérképezésére! Nézd meg facebook profiljukat, blogjukat, győződj meg szakmai múltjukról.

Referenciák


Itthon hiányszakma a programozó és a szoftverfejlesztő, ezért gombamód szaporodnak az új kurzusok, képzések. Az újak esetében nehéz meggyőződni az ígéretekről, azonban a piacon már néhány éve jelenlevő oktatóközpontban végzett diákok elhelyezkedési sikereiről már lehet - sőt kell is - érdeklődni. Keresd fel a suli partnercégeinek HR-eseit, végzett diákokat, hogy valósak-e az ígéretek!

Tandíj és garanciák



Nagyon változatos a kínálat a képzések időtartamát és tandíját illetően. Érdemes megfigyelni, hogy nincs egyenes arányosság a képzések hossza és árfekvése között: a szuperintenzív gyorstalpalók ára ugyanúgy lehet 1 millió forintnál is több, mint a 12 hónapot meghaladó hosszabb kurzusoké!
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek