kapubanner for mobile
Megjelent: 17 éve

Kiégés veszélyezteti már az újoncokat is

Egyre több gyakornok, újonc szenved a túlhajszoltság, a stressz és a munkahelyi mobbing miatt Németországban. Sok fiatal szorong és már a kiégés jeleit mutatja. Ennek legfőbb kiváltó oka a gyakori túlórázás és a rugalmatlan munkaidő. Szakemberek hangsúlyozzák, hogy a tanulókkal kötött szerződések feltételeit a munkaadóknak jobban be kellene tartaniuk.

Salzburgban jelenleg mintegy tízezer újonc van, közülük háromezren kereskedelmi területen szeretnének gyakorlatot szerezni. Németországban egyre több munkahelyet kínálnak tanulóknak, ám sok fiatal nincs kibékülve a "képző-helyekkel", mivel már újoncként egyre nagyobb nyomással és követelmény-rendszerrel kell szembesülniük. Egyre erősebb az alkalmazottak közötti konkurenciaharc illetve a mobbing, az utóbbi időben pedig egyre több jel mutat arra, hogy a fiatalok masszív stressznek vannak kitéve a munkahelyeken - világítanak rá a kutatók.

Egy nem reprezentatív közvélemény-kutatás adatai - amelyet 300 német 15 és 19 év közötti fiatal körében végeztek - a német szakszervezetek szerint riasztó eredményt mutatnak. A megkérdezettek 65 százaléka ugyanis már megtapasztalta a kiégés szindróma tüneteit. Ezeknél a fiataloknál leggyakrabban a kimerültség és a fáradtság fordul elő. A legtöbb diákmunkás azonban minderről nem beszél a szüleinek attól félve, hogy csalódást okoz, pedig a kutatók szerint a beszélgetés nagyon bölcs és hasznos lenne.

Az első számú probléma a túlóra

A felmérés adataiból kiderült, hogy a diákok elégedetlenek a munkaidővel. Mindenekelőtt a kereskedelmi területen a hétvégi és az ünnepnapokon történő munkavégzés, a kevés pihenőidő, a rendszertelen munkaidő, a túlórázás jelenti a fő problémát. A kutatók szerint az újoncokat, gyakornokokat be kellene vezetni a munka világába, meg kellene tanítani őket a feladatokra, nem pedig a munkaerőt kellene velük pótolni. Az első számú probléma a túlórázás: sok esetben még a 18 évet sem töltötte be a kezdő, mégis többet kell dolgoznia, holott bizonyos kor alatt ezt nem is lehetne engedni. A kutatók hozzáteszik, hogy az esetek 17 százalékában nem kellett csak a túlórákat ledolgozni, a gyakornokok kevesebb mint egyharmadának elszámolták a plusz órákat, ám a legtöbben alig kaptak valamit a többlet munkáért.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a jövőben a munkaadóknak jobban be kellene tartaniuk a tanulókkal kötött szerződések feltételeit és az alkuba a tanulmányi jogokat is bele kellene foglalni.

A kiégés sokakat érint Németországban, minden hatodik ember szenved tőle, ezért ezt a tünetcsoportot ott már betegségnek nyilvánították.

SZ.K.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek