Megjelent: 7 éve

Így telik az Eaton HR-igazgatójának egy napja

Két-három hétre előre teljesen tele van Szende Csaba, az Eaton HR-igazgatójának naptárja. Két megbeszélés között riportokat néz át és az emailjei számát igyekszik minimalizálni. Munka után sport vagy üzleti vacsora következik, a hétvége azonban a családé. HR-vezetők 1 napját bemutató sorozatunk következő része.

Egy tipikus napomon 7 órakor kelek, és 8.30-ra érkezem meg a munkahelyemre. Megnyitom a laptopom és átnézem a napi teendőim. Ezek után pedig a nap egyik fontos pillanata következik, iszom egy finom kávét és beszélgetek a kollégákkal a kávézónkban.

Ezt követően a megbeszéléseim, találkozóim gondoskodnak róla, hogy az egész napom be legyen táblázva. Jelenleg a régió HR Services teendőivel és az EMEA Üzleti Szolgáltató Központ üzleti és HR ügyeivel kapcsolatban vannak lokális és virtuális találkozóim. HR vezetőként természetesen a felsővezetők és az ügyvezető támogatásáról is gondoskodom, így velük külön-külön is töltök időt.

Cégünk közel 100 ezer főt foglalkoztat és 175 országban vagyunk jelen. Az EMEA (Európa, Közel-Kelet , Afrika) régión belül 25 000 ezer kolléga dolgozik. Az EMEA BSC pedig dinamikusan növekszik, akárcsak a regionális HR services terület.

Ahogy a cégünk is növekszik, egyre több teendőm van, de ez így van rendjén. Általában 2-3 hétre előre teljesen tele van a naptáram. Amit ettől függetlenül elmondhatunk, hogy nincs két ugyanolyan napom. Beérkező új üzleti tervek, operációs kihívások, sikerek, rendszerbevezetések és folyamatfejlesztések a napi üzletmenet része.
eaton

Mivel a hatékonyság kulcsfontosságú a munkám folyamán, így két megbeszélés között teljesítményriportokat és kimutatásokat nézek át. E lopott perceket arra is felhasználom, hogy a megbeszéléseken megállapodott akciókon dolgozzak.

Minden közvetlen beosztottammal ugyancsak találkozom heti 30 percre, és "skip level" találkozókat is tartok, vagyis a beosztottjaim - beosztottjaival is igyekszem havonta találkozni egy rövid és informális megbeszélés erejéig, hogy miként érzik magukat, milyen a munka, és mit lehetne másképp vagy jobban csinálni. Sok időt töltünk el a munkahelyünkön, és ezért figyelek arra, hogy a kollégáim megvalósíthassák saját céljaikat és én ebben nyújtok nekik segítséget.

Természetesen az ügymenet része az esetleges problémák kezelése is, ami átrendezheti "napi menetrendem". Ilyenkor az adott terület vezetőjével következik egy ad hoc megbeszélés és a megoldás, a következő lépések kidolgozása.

A nap vége felé közeledve próbálom minimalizálni az e-mailjeim számát, - mert mintha az Outlookom önálló életet élne és minden pillanatban újabb levelek érkeznek, ha nem nézek oda. Zárásként áttekintem a hét/hónap további eseményeit. Határidős és leadandó munkáimat igyekszem szintén a nap végén befejezni vagy éppen előkészíteni. Körülbelül 17-30-18.00 környékén zárom a napom, ám némely esetben üzleti vacsorán veszek részt és ekkor a nap befejezése egy kicsit későbbre húzódik.

Amikor időm engedi és hívnak, akkor szakmai eseményeken/konferenciákon adok elő különböző HR témakörökben, ami egy üde színfolt a hétköznapi munkám mellett, és kifejezetten élvezem ezeket az alkalmakat. Kedvenc témáim: Szolgáltató Központok kiépítése, nemzetközi HR központok kiépítése és HR stratégia kialakítása.
eaton

Munkaidő után a párommal, családommal és barátaimmal töltöm legszívesebben az időm. A sport szerves része az életemnek, és amennyiben nem merültek le az "akkumulátoraim", akkor egy héten 2-3-szor igyekszem edzeni, ami remek lezárása egy mozgalmas napnak, és az irodai környezetben eltöltött hosszú időt megfelelően ellensúlyozza. A hétvégéimet pedig maximálisan igyekszem a kikapcsolódásnak szentelni, hogy a következő hétnek feltöltődve indulhassak neki.

fotók forrása
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Bérverseny és alternatív munkaidő-beosztás

A reálbérek megtartása idén is kihívás lesz, de az év második felében már várható mérsékelt gazdasági növekedés, ami a toborzás... Teljes cikk

A vezetők majdnem fele aggódik vállalkozása hosszú távú fennmaradása miatt

Az előző évhez képest több mint kétszeresére (18%-ról 38%-ra) nőtt azon vezérigazgatók aránya, akik úgy vélik, hogy a globális gazdasági... Teljes cikk

"Ne kívülről hozzuk be a tudást, hanem belül építsük ki a kompetenciákat." - interjú Urbán Anitával

“Ne kívülről hozzuk be a tudást, hanem belül építsük ki a kompetenciákat, belső erőforrásokkal oktassuk, mert csak így fenntartható a... Teljes cikk