Megjelent: 7 éve

Egy újévi fogadalom: lecserélem a rossz állásom!

Az állásváltással kapcsolatos fogadalom elég gyakori, jött is jópár levél, hogy segítsek… - írja Jobangel a HR Blogon. Az önéletrajzok javítása csak egy lépés, ahhoz, hogy a rossz állást jobbra lehessen cserélni, még nagyon sok dologra van szükség.

images

images

Tervezés, a lelkesedés megtartása még akkor is, ha a nagy lendület sem hozza meg a gyors eredmény. Az elhatározás fontos, de az újévi fogadalmak mindig ott buknak el, hogy nem sokáig tart az új év = új lehetőség illúziója. Ha illúzió, nem pedig meggyőződés, akkor szinte biztos, hogy ellaposodik a fogadalom. Ma reggel már úgy ébredtünk, hogy ez is csak egy átlagos munkanap lesz, aki pedig állást váltana, ezt a hétfő reggelt igazi katasztrófaként élheti meg, és el is veszti az összes kedvét a változtatáshoz. Hogy ne így legyen, íme pár tanács:


1. Tudd, hogy állást találni időbe telik!

Ha most elkezded keresgélni, és minden nagyon jól megy, akkor is legalább 2 hónap, mire egy másik munkaszerződést aláírsz (A kiválasztáshoz szükséges idő és a felmondási idő figyelembevételével ez ennél csak több lehet).


2. Gondold át, miért is akarsz állást váltani!

Mi nem felel meg most? A fizetés, a helyszín, a hangulat, ahogy bánnak veled, a munka maga nem tetszik? Válaszd ki azt a max. 2 faktort, amiben az új állásnak mindenképpen jobbnak kell lennie, és eszerint írd meg az álláspályázatodat, eszerint keress állást! Pl. az általad kedvelt feladatokból származó tapasztalataidról írj sokat a CV-ben, amiket utáltál, épp csak említsd meg. Ezzel a fókuszt áthelyezed egy neked tetsző feladatkört kínáló állásra. Állásinterjúkon úgy kérdezz, hogy meggyőződhess róla: az a két dolog, ami igazán fontos neked, jobb lesz.

Még az is lehet, hogy cégen belül lesz új pozíció, és nem is kell messzire menned egy új állásért. Nézz utána ennek!


3. Írj listát!

Év elején divat a listák írása, a dolgok átnézése, talán még kedved is van egy ilyen visszatekintéshez, összegzéshez. Tehát állítsd ezt az álláskeresés szolgálatába, és valahányszor úgy kelsz fel, hogy már megint az idióta főnök, a szutykos busz, és a többi megszokott/utált dolog vár rád, vedd elő ezt. A motivációd így fenntartható, nem veszítesz a lelkesedésedből, ha tudatosítod magadban, hogy van lehetőséged és tudsz tenni magadért. A listák témái:

- Célok az új állással kapcsolatban - konkrétan. Tehát, nem „jobb fizetés”, hanem nettó 1000 fabatka/hó fizetés.

- Célok az álláskereséssel kapcsolatban, határidőkkel. Pl. minden nap 3 álláspályázatot fogsz kiküldeni, szólsz XY ismerőseidnek, hogy állást keresel, átgondolod (és listát írsz róla), kitől mit is kérhetsz.

- Lista a cégekről, akikhez mindenképpen pályázni akarsz.


4. És a legfontosabb fogadalom, ígéret saját magadnak: ami a listára kerül, azt meg is valósítod.



Jobangel
HR Blog
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek