kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Nyolcadik alkalommal adták át a Mentor Oscart

A kiváló mentorok és mentoringot alkalmazó szervezetek több mint 5 millió forint értékű díjazásban részesültek: Az Erste Bank Hungary Zrt. szervezeti, míg Zsoldos Imre (Celanese Magyarország Kft.) egyéni kategóriában kapott első helyezést - írják sajtóközleményükben.

images

A hagyományosan évente odaítélt Mentor Oscar díj célja, hogy bemutassa és elismerje azokat a szervezeteket és egyéneket, akik munkájuk során jelentős eredményeket értek el hazánkban a mentoring és a coaching szemléletű vezetés terjesztésében és/vagy felhasználásában, valamint felhívja a figyelmet a mentoring fontosságára és a szervezetek teljesítményére gyakorolt pozitív hatására. Ez nem csak a közvetlen termelékenységre hat, hanem megjelenhet kisebb fluktuációban vagy a munkáltatói márka felértékelődésében is.

Díjátadó: prezentáltak a nyertesek

A rangos szakmai eseményt a díj egyik alapítója, Komócsin Laura nyitotta meg, majd Kocsi Ilona, a BOOM Magazin főszerkesztője mondott ünnepi beszédet. „Az igazi mentorok nem azok, akik folyamatosan a kezünket fogják, és helyettünk döntenek, hanem azok, akik akkor és addig fogják, amíg szükségünk van rá. A mostani győztesek között sok ilyen igazi mentor van.” - idézte a 365 üzleti történet című könyvből.

A pályázatok az üzleti élet minden területéről érkeztek: a kis- és középvállalatoktól ugyanúgy, mint a nagyvállalatoktól. Lehetett pályázni egyéni és szervezeti kategóriákban, illetve ajánlásra, meghívásra, vagy a nyílt kiírás alapján.

A 2018-ban nevezett pályázók közül mind szervezeti, mind egyéni kategóriában az első három helyezettet és egy-egy különdíjast jutalmaztak. A díjakat a zsűri tagjaitól személyesen vehették át a nyertesek, a pályázók rövid bemutatkozó prezentációja után.

A szervezeti kategória díjazottjai:

1. Erste Bank Hungary Zrt.
2. Dm Kft.
3. Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft.
Különdíj: Bio-E-Ssence Kft.

Az egyéni kategória díjazottjai:

1. Zsoldos Imre (Celanese Magyarország Kft.)
2. Horváth Rita (Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.))
3. Gazdag Krisztina (Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft.)
Különdíj: Nagy István

A szervezeti kategória nyertese az Erste Bank Hungary Zrt. az utóbbi években sokat tett azért, hogy mentor programjukba minél szélesebb vezetői kört vonjanak be, és a mindennapi munkát a teljes munkavállalói életciklus során a mentoring beépítésével is támogassák. Programjuk fontos eleme a bizalmi kapcsolat hangsúlyozása, ezért a cégen belül a mentoringra való jelentkezés önkéntes alapú, továbbá a mentorált választhatja ki azt a vezetőt, akivel szívesen dolgozna együtt mentorként.

A Dm Kft. teljesítményében kiemelkedő, hogy a cég a mentoringot több, eltérő funkciójú szervezeti egységében egyidejűleg vezette be. A központi irodákban dolgozó munkavállalókon túl az üzletekben és 2018-tól a raktárban dolgozók is kaphatnak maguk mellé mentort. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy az indítása óta már több, mint 300 dolgozót sikerült bevonniuk a 6 hónapos mentoring programjukba.

A Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. értékesítők számára bevezetett mentor programjának eredményessége számokban is mérhető: az elmúlt másfél évben cégcsoport szinten közel négyezer próbavásárlás alapján az eladótéri munkatársak teljesítményén mért összeredmény 5%-kal nőtt.

Az idei szervezeti különdíjat kiérdemlő Bio-E-Ssence Kft. Magyarországon élen jár a kkv szektorban ma még alacsonyabb számban előforduló mentoring alkalmazásában. Célkitűzésük Kelet-Magyarország úttörőivé válni a mentoring területén.

A legjobb mentor címét Zsoldos Imre, a Celanese Magyarország Kft. pénzügyi igazgatója vihette haza, aki a korábbi években már a Vodafone Shared Service Budapest és a Roche Európa Szolgáltató Központ Kft. színeiben is a díjazottak között szerepelt. 10 éves vezetői múltja során több, mint 50 munkavállalót mentorált, a coaching-mentoring kultúrára alapozva több szervezeti programot is elindított. A mentoringot a cégen kívül más vállalatoknál, illetve külföldi konferenciákon is népszerűsíti. „A mentoring eredményeként a vezető és a beosztott között olyan támogató kapcsolat alakul ki, ami jelentősen növeli a munkavállalói elkötelezettséget. Nálam például, tavaly a fluktuáció a piaci átlag fele volt.” - számolt be tapasztalatairól Zsoldos.

A Vodafone Magyarországnál dolgozó Horváth Ritát többszörösen is meglepetésként érte a díj, hisz pályázatát tudtán kívül kollégái küldték be. Az elismerést a mentoring során tanúsított hiteles, önazonos, őszinte munkájáért kapta.

III. helyezett lett a Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft. munkatársa, Gazdag Krisztina. A mentoring területén nagy múlttal rendelkező cégnél Krisztina 5 éve folytat mentori munkát formális keretek között. „Kriszta nem csak jó példát állított, hanem segített megtalálni a konkrét megoldásokat, megmagyarázni, hogy mit és hogyan ért el a saját sikerein keresztül” - méltatta egyik mentoráltja.

Nagy István missziójának tartja a kékgalléros munkavállalók támogatását, a többre hivatott munkatársak szisztematikus keresését, segítését. Mentoráltjai közül ma már többen főiskolára járnak, vezetői pozícióba kerültek. Eredményes és példamutató munkáját különdíjjal jutalmazta a zsűri.

A díjazottak a több mint 5 millió forint értékű jutalom mellett belépőt kaptak a 2019-es Mentor Klubba, ahol három havi rendszerességgel cserélnek tapasztalatot a mentoringgal foglalkozó hazai szakemberek.

Akik a döntést hozták

A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését.

  • dr. Dobay Róbert (Menedzsmentor Kft.)
  • Füzér Gábor (Assessment Systems Hungary Kft.)
  • Gerlei Béla (Karrier Intézet Kft.)
  • Komócsin Laura (Business Coach Kft.)
  • Bincze Beáta (Business Coach Kft.)
  • Skonda Mária exeutive coach és mentor

Idén is várják a Mentor Oscar díjra a pályázatokat 2019. december 1-ig (részletes információ: www.mentoroscar.hu ).
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az X generációsok tudják: ha nem tanulsz, véged - avagy miért jó megtartani a középkorú munkavállalót?

Nincsenek könnyű helyzetben manapság az X generációs (jellemzően 1960 és 1979 között született) munkavállalók. Könnyen kerülhetnek... Teljes cikk

Az év eleje a felmondások ideje?

Az év elején történő felmondások aránya bár változó lehet, azonban sok cégnél ebben az időszakban, az év végi bónuszok kifizetését követően... Teljes cikk

Menni vagy maradni? Váltási dilemmák év elején

Hiába gondolkodik a munkavállalók közel fele munkahelyváltáson, Szemán Zoltán karrier-tanácsadó szerint ez inkább a vágyat fejezi ki, nem a... Teljes cikk