Megjelent: 7 éve

Mi a mai vezető legfontosabb képessége?

A modern vezető nem mindentudó, hajlandó tanulni, hisz a fejlődésben és a felhatalmazásban. A MÁSKÉPP GONDOLKODÓK lesz a 2017 őszi HR Piknik témája, hogy ez mit is takar, arról beszél a Piknik egyik szervezője, előadója Kiss Péter, a Restart alapítója.

Miért MÁSKÉPP GONDOLKODÓK lett az ötödik PIKNIK témája?

Először is tisztáznám a MÁSKÉPP GONDOLKODÓ definícióját. Nekem olyasvalakit jelent, aki azért zavarja fel az állóvizet, hogy fejlődjön, fejlődésre késztessen, előremozdítson. Időről időre meg kell zavarjuk saját magunkat, szét kell feszíteni, robbantani a határainkat ahhoz, hogy valóban új dolgot hozzunk létre. Aki nem kényszeríti magát arra, hogy kilépjen gondolati és magatartásbeli sémáiból, aki csak a saját valóságát erőlteti, és képtelen nézőpontot váltani, az lehetőségei ellen cselekszik.

Az előadók nagyrésze újfajta vezetői szerepről beszél majd. Mi a mostani vezető legfontosabb képessége?

Képes kibillenteni, megzavarni magát. Nem akar mindentudó szerepben tetszelegni, de bármit megtanul. Erős hite a fejlődés, hisz a felhatalmazásban, és a reflexióban, plusz meri használni megérzéseit.

Sárvári György a belülről vezetettségről beszél majd.: arról, hogy milyen vezetői stílust hoz létre, illetve mit eredményez külső vezéreltséghez képest, aminek jellemzője a kontroll és a kiszámíthatóság.

Joós István a korszakonkénti válságokról a vezető útján.: arról, hogy aki nem akarja megúszni a bukást és a szembenézést, aki mer méylre kerülni, az fejlődni fog.

Bite Barbara és a Coaching Team az én helyett a mi-ről: azaz mi az a vezető számára elengedhetetlen attitűdváltás, amiben mindaz, ami őt a vezetői pozícióba juttatta, és ez a siker akár a fejébe is szállhatna, hátrébb teszi.

Aztán velünk lesz a Lab.Coop csapata, Langmar Péter és Bankó Ádám, akik vezető nélküli holokratikus szervezetet építenek, ahol van vezetés csak nagyon máshogy. Őszintén beszélnek a kihívásokról és a sikerekről.

Gerendai Károly velem és a közönséggel beszélget arról, hogy miért hasznos megzavarni magunkat, ha világsikereket építünk.

Gerendai Károly, Langmár Péter, Bite Barbara is ott lesz az előadók között a HR Pikniken. A HR Piknik programjáról részletes tájékoztatást olvashat a rendezvény oldalán.


A RESTART eddig minden PIKNIK-en előjött valami új szervezetfejlesztési koncepcióval. Most is lesz hasonló?

Nagyon izgalmas hetek vannak mögöttünk. Egy berlini tanácsadó céggel (LHBS) fogtunk össze, hogy egy nagyon aktuális szervezet- és üzletfejlesztési kérdésre adjunk választ. Hogyan válhat egy nagy szervezet igazán agilissá és ügyfélközpontúvá?

A hagyományos felépítésű, múltjából illetve méretéből adódóan lassabb szervezet, hogyan tud gyorsan, ügyfélközpontúan, és innovatívan reagálni a dinamikusan változó üzleti környezetre, új versenytársak, startupok megjelenésére, a megszokott piaci kategóriák gyors átalakulására, a digitalizáció minden területen érzékelhető hatására? Szükségszerű-e, hogy a nagy teljesítményre és eredményekre képes “motor” váljon egyben az innovációs “motorrá” is, vagy érdemes MÁSKÉPP GONDOLKODNI erről a kérdésről?

Jelentkezés a HR Piknikre.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Bérverseny és alternatív munkaidő-beosztás

A reálbérek megtartása idén is kihívás lesz, de az év második felében már várható mérsékelt gazdasági növekedés, ami a toborzás... Teljes cikk

A vezetők majdnem fele aggódik vállalkozása hosszú távú fennmaradása miatt

Az előző évhez képest több mint kétszeresére (18%-ról 38%-ra) nőtt azon vezérigazgatók aránya, akik úgy vélik, hogy a globális gazdasági... Teljes cikk

"Ne kívülről hozzuk be a tudást, hanem belül építsük ki a kompetenciákat." - interjú Urbán Anitával

“Ne kívülről hozzuk be a tudást, hanem belül építsük ki a kompetenciákat, belső erőforrásokkal oktassuk, mert csak így fenntartható a... Teljes cikk