kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

TB-ellátások összege 2017-ben

A társadalombiztosítás területén az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege.

images

Egészségbiztosítási ellátások 2017.

Csecsemőgondozási díj

A jogosultsági feltételek megléte esetén a szülési szabadság időtartamával megegyező időre járó csecsemőgondozási díj (korábbi nevén terhességi-gyermekágyi segély) összege 2017-ben is az ellátás alapjául szolgáló napi átlagkereset 70 %-a.

Gyermekgondozási díj

A GYED összege 2017-ben is az ellátás alapjául szolgáló napi átlagkereset 70 %-a, legfeljebb azonban a minimálbér kétszeresének 70 %-a azaz 2017-ben 178 500 Ft/hó.

Táppénz


A táppénz összege 2017-ben is folyamatos, legalább 730 napos biztosítási idő esetén a táppénz alap 60 %-a. 50 %-os mértékű a táppénz ennél rövidebb előzetes biztosítási idő esetén, illetve kórházi ellátás esetén beleértve azt az esetet is, ha a szülő tizenkét évesnél fiatalabb gyermek kórházi kezelése alatt a gyermek mellett tartózkodik.

A táppénz napi összege nem haladhatja meg a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszáz százalékának harmincad részét, azaz 2017-es kezdetű jogosultságnál a 8500 Ft/nap összeget.

A baleseti táppénz mértéke 2017-ben továbbra is 100 %-a az alapjául szolgáló napi átlagkeresetnek, úti üzemi baleset esetén 90 %.

Nyugellátások 2017.


Az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege 2017-ben továbbra is 28 500 Ft/hó.

Az öregségi résznyugdíjnak nincs ún. minimum összege.

Az árvaellátás legkisebb összege 2017-ben 24 250 Ft.

A saját jogú nyugellátás és az özvegyi nyugdíj együttfolyósítási összeghatára 2017-ben 87 720 Ft/hó.


A rokkantsági járadék összege 2017-ben 35 025 Ft. Az ellátás a fiatalon, huszonöt éves kor alatt bekövetkező jelentős mértékű egészségkárosodással küzdő személyek részére adható.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek