kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Egy negyvenes anya új életbe kezd a gyerekei és tanult szakma nélkül

A magukat negyvenévesen újra keresni kezdő nők története sokkal gyakrabban rejt fájdalmas titkokat, mint hinnénk. A "Wonder-full, avagy Nóra Csodaországban" című színdarab főhőse nem ért semmihez, ezért lesz belőle botcsinálta animátor, jelmezes szomorú bohóc. Mihalik Judit írása a HR Blogon.

Azok a nők, akik ezt a blogportált olvassák, bizonyára mind öntudatos, autonóm és karrierjüket magabiztosan irányító nőtípusok. De ki tudja... talán ők is ismernek olyan nőket, akik szenvednek kapcsolataikban, és akik felnőttként is beszorulva érzik magukat a férfiak világában. Mint a nyúl az üregben.

Olyanokat, mint Nóra, Ibsen drámájának hősnője. Aki az apja felügyelete után férje gyámsága alatt toporog a felnőtt babaházban.

Aki egyszer is látta valamelyik Nóra-előadást, bármennyire is elégedettnek gondolta magát addig a saját életével, alighanem valami kis kényelmetlenséggel jött ki a színházból. Talán maga sem tudta miért.

Vészits Andrea drámája erre a furcsa érzésre reflektál. Ez a helyes kifejezés, mert nem választ kínál, sokkal inkább további furcsa érzéseket kelt, mint a vízbe dobott kavics. Kiss Ágnes pedig, aki rendezte és játssza a darabot, pont olyan, mint bármelyik újlipótvárosi barátnőnk. Szókimondó, őszinte, erős és impulzív nő.

Ijesztően hiteles.

Egy okosan bolond, fájdalmasan meghasonlott Nóra van a színpadon. Olyan, aki már meghozta a döntést. Otthagyta narcisztikus férjét (vele együtt kényszerűen a három gyermekét), és most a békéscsabai „kolbászalapú Disneyland” jelmezes Alice figurájaként tartja el önmagát. Madeleine süti helyett mandulás kekszet nassol, és szorongva gondol a közelgő karácsonyra.

A teljes cikk a HR Blogon olvasható.

Fotó: Pexels.com
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek