Megjelent: 5 éve

Nyolcadik alkalommal adták át a Mentor Oscart

A kiváló mentorok és mentoringot alkalmazó szervezetek több mint 5 millió forint értékű díjazásban részesültek: Az Erste Bank Hungary Zrt. szervezeti, míg Zsoldos Imre (Celanese Magyarország Kft.) egyéni kategóriában kapott első helyezést - írják sajtóközleményükben.

images

A hagyományosan évente odaítélt Mentor Oscar díj célja, hogy bemutassa és elismerje azokat a szervezeteket és egyéneket, akik munkájuk során jelentős eredményeket értek el hazánkban a mentoring és a coaching szemléletű vezetés terjesztésében és/vagy felhasználásában, valamint felhívja a figyelmet a mentoring fontosságára és a szervezetek teljesítményére gyakorolt pozitív hatására. Ez nem csak a közvetlen termelékenységre hat, hanem megjelenhet kisebb fluktuációban vagy a munkáltatói márka felértékelődésében is.

Díjátadó: prezentáltak a nyertesek

A rangos szakmai eseményt a díj egyik alapítója, Komócsin Laura nyitotta meg, majd Kocsi Ilona, a BOOM Magazin főszerkesztője mondott ünnepi beszédet. „Az igazi mentorok nem azok, akik folyamatosan a kezünket fogják, és helyettünk döntenek, hanem azok, akik akkor és addig fogják, amíg szükségünk van rá. A mostani győztesek között sok ilyen igazi mentor van.” - idézte a 365 üzleti történet című könyvből.

A pályázatok az üzleti élet minden területéről érkeztek: a kis- és középvállalatoktól ugyanúgy, mint a nagyvállalatoktól. Lehetett pályázni egyéni és szervezeti kategóriákban, illetve ajánlásra, meghívásra, vagy a nyílt kiírás alapján.

A 2018-ban nevezett pályázók közül mind szervezeti, mind egyéni kategóriában az első három helyezettet és egy-egy különdíjast jutalmaztak. A díjakat a zsűri tagjaitól személyesen vehették át a nyertesek, a pályázók rövid bemutatkozó prezentációja után.

A szervezeti kategória díjazottjai:

1. Erste Bank Hungary Zrt.
2. Dm Kft.
3. Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft.
Különdíj: Bio-E-Ssence Kft.

Az egyéni kategória díjazottjai:

1. Zsoldos Imre (Celanese Magyarország Kft.)
2. Horváth Rita (Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.))
3. Gazdag Krisztina (Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft.)
Különdíj: Nagy István

A szervezeti kategória nyertese az Erste Bank Hungary Zrt. az utóbbi években sokat tett azért, hogy mentor programjukba minél szélesebb vezetői kört vonjanak be, és a mindennapi munkát a teljes munkavállalói életciklus során a mentoring beépítésével is támogassák. Programjuk fontos eleme a bizalmi kapcsolat hangsúlyozása, ezért a cégen belül a mentoringra való jelentkezés önkéntes alapú, továbbá a mentorált választhatja ki azt a vezetőt, akivel szívesen dolgozna együtt mentorként.

A Dm Kft. teljesítményében kiemelkedő, hogy a cég a mentoringot több, eltérő funkciójú szervezeti egységében egyidejűleg vezette be. A központi irodákban dolgozó munkavállalókon túl az üzletekben és 2018-tól a raktárban dolgozók is kaphatnak maguk mellé mentort. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy az indítása óta már több, mint 300 dolgozót sikerült bevonniuk a 6 hónapos mentoring programjukba.

A Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. értékesítők számára bevezetett mentor programjának eredményessége számokban is mérhető: az elmúlt másfél évben cégcsoport szinten közel négyezer próbavásárlás alapján az eladótéri munkatársak teljesítményén mért összeredmény 5%-kal nőtt.

Az idei szervezeti különdíjat kiérdemlő Bio-E-Ssence Kft. Magyarországon élen jár a kkv szektorban ma még alacsonyabb számban előforduló mentoring alkalmazásában. Célkitűzésük Kelet-Magyarország úttörőivé válni a mentoring területén.

A legjobb mentor címét Zsoldos Imre, a Celanese Magyarország Kft. pénzügyi igazgatója vihette haza, aki a korábbi években már a Vodafone Shared Service Budapest és a Roche Európa Szolgáltató Központ Kft. színeiben is a díjazottak között szerepelt. 10 éves vezetői múltja során több, mint 50 munkavállalót mentorált, a coaching-mentoring kultúrára alapozva több szervezeti programot is elindított. A mentoringot a cégen kívül más vállalatoknál, illetve külföldi konferenciákon is népszerűsíti. „A mentoring eredményeként a vezető és a beosztott között olyan támogató kapcsolat alakul ki, ami jelentősen növeli a munkavállalói elkötelezettséget. Nálam például, tavaly a fluktuáció a piaci átlag fele volt.” - számolt be tapasztalatairól Zsoldos.

A Vodafone Magyarországnál dolgozó Horváth Ritát többszörösen is meglepetésként érte a díj, hisz pályázatát tudtán kívül kollégái küldték be. Az elismerést a mentoring során tanúsított hiteles, önazonos, őszinte munkájáért kapta.

III. helyezett lett a Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft. munkatársa, Gazdag Krisztina. A mentoring területén nagy múlttal rendelkező cégnél Krisztina 5 éve folytat mentori munkát formális keretek között. „Kriszta nem csak jó példát állított, hanem segített megtalálni a konkrét megoldásokat, megmagyarázni, hogy mit és hogyan ért el a saját sikerein keresztül” - méltatta egyik mentoráltja.

Nagy István missziójának tartja a kékgalléros munkavállalók támogatását, a többre hivatott munkatársak szisztematikus keresését, segítését. Mentoráltjai közül ma már többen főiskolára járnak, vezetői pozícióba kerültek. Eredményes és példamutató munkáját különdíjjal jutalmazta a zsűri.

A díjazottak a több mint 5 millió forint értékű jutalom mellett belépőt kaptak a 2019-es Mentor Klubba, ahol három havi rendszerességgel cserélnek tapasztalatot a mentoringgal foglalkozó hazai szakemberek.

Akik a döntést hozták

A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését.

  • dr. Dobay Róbert (Menedzsmentor Kft.)
  • Füzér Gábor (Assessment Systems Hungary Kft.)
  • Gerlei Béla (Karrier Intézet Kft.)
  • Komócsin Laura (Business Coach Kft.)
  • Bincze Beáta (Business Coach Kft.)
  • Skonda Mária exeutive coach és mentor

Idén is várják a Mentor Oscar díjra a pályázatokat 2019. december 1-ig (részletes információ: www.mentoroscar.hu ).
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Menni vagy maradni? Váltási dilemmák év elején

Hiába gondolkodik a munkavállalók közel fele munkahelyváltáson, Szemán Zoltán karrier-tanácsadó szerint ez inkább a vágyat fejezi ki, nem a... Teljes cikk

Kitüntetett autóbusz-vezetők: 9 ezerszer kerülték meg a Földet baleset nélkül

Közel 460 munkavállaló teljesítményét jutalmazta idén a Volánbusz kitüntetéssel, illetve elismeréssel – közülük mintegy 300 autóbusz-vezető... Teljes cikk

TÉR típushibák, avagy mit ne kövessünk el

Jártamban-keltemben a minap, megkérdezték tőlem, hogy tudnék-e valami jótanáccsal szolgálni egy bevezetés előtt álló, egészen friss... Teljes cikk