Megjelent: 7 éve

7 tipp, hogyan legyünk hatékonyabbak a kapcsolatépítésben

"Ahhoz, hogy erős kapcsolati hálót építs, ismerned kell mások elvárásait, motivációit" - mondja Ivan Misner, az Entrepreneur.com szerzője, a Business Network International alapítója, és 7 tippet ajánl.

Ivan Misner 7 tippje a hatékony kapcsolatépítés érdekében:

1. Légy jó hallgatóság! A siker azon múlik, hogy mennyire vagy képes másokat meghallgatni és tanulni tőlük. Minél gyorsabban megtanuljátok, mit kell tudnotok egymásról, annál gyorsabban tudtok értékes kapcsolatot kialakítani. Egy jó kapcsolatépítő a két fülét és a száját a megfelelő arányban használja. Amikor elkötelezed magad egy beszélgetésben, figyelj oda a másik szükségleteire, hiszen csak így tudod megtalálni azokat a lehetőségeket, amivel segíthetsz neki.

2. Légy pozitív! A szemléletmódod az első dolog, amit az emberek ismeretlenül is felismernek rajtad. A folyamatos negatív viselkedés miatt el fognak kerülni, viszont a pozitív hozzáállással képes lehetsz rábírni az embereket arra, hogy együttműködjenek veled. A pozitív vállalkozók úgy működnek, mint a mágnes!

3. Légy együttműködő másokkal! Az embereket nem érdekli, mennyit tudsz, kivéve, ha tudják, mennyire törődsz velük. A legkülönfélébb módokon segíthetsz rajtuk, a legfontosabb, hogy együttműködés nélkül nincs bizalom - ezért légy igazi csapatjátékos!

4. Légy őszinte és hiteles! Lehetsz segítőkész és jó hallgatóság, ha közben egyáltalán nem érdekel a másik ember - ezt ő pontosan érzékelni fogja! Mindannyian láttuk már olyanokat, akik kiváló szakemberek, de hiányzik belőlük az őszinteség - enélkül a networking nem működik!

5. Kövesd figyelemmel az eseményeket Ha a partnereid az általad kínált lehetőségeket következetesen elmulasztják, azokra ne pazarolj több időt!

6. Légy megbízható! Nem számít, mennyire vagy sikeres, ha nem bíznak benned, nem fognak veled dolgozni. Senki nem akar olyan emberrel együtt gondolkodni, aki megbízhatatlannak bizonyult.

7. Légy nyitott! El fogják felejteni, hogy mit mondtál és mit csináltál, de azt sosem fogják, hogy milyen érzéseket keltettél bennük! A hatékony kapcsolatépítés a nyitottsággal kezdődik. Így építhető fel egy mindenki számára előnyös üzleti kapcsolat. Sikeres akkor lehetsz, ha a kapcsolati hálód erőteljes, és valódi értékekkel bír.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek