Megjelent: 7 éve

Mennyire lépem át a kedvező adózású keretet, ha egyenletesen adom?

Az éves 100.000 forintos béren kívüli juttatásként adható pénzösszeg esetén találunk egy olyan szabályt, hogy a kedvező adózáshoz az éves keretet a munkaviszonyban töltött napokkal arányosítva kell figyelnünk, hangsúlyozza Fata László, cafeteria szakértő a Cafeteria TREND-ben.

Tehát most február végéig (a január 1-től munkaviszonyban lévőknek) összesen 100.000 X ((31+28)/365), azaz 16.164 forintot adhatunk 34,22% közteherrel.

Ha minden hónap 10-én egyenletesen - 8.333 Ft értékben - adjuk, akkor bizony előfordulhat, hogy egy hirtelen kilépéssel a munkatársunk többet kapott, mint a kedvező adózású összeg.

Lehetséges megoldás ötletek


1. Utólag adjuk


A januári juttatást február elején...
Így nem lépjük túl az arányos részt, viszont december elején még csak a 11. adagot adjuk az évben. Így ki kell találnunk, hogy mi lesz a 12. adag pénzzel.

Kiadhatjuk pl. decemberben a dupla adagot.
(az biztos, hogy a 2018. január elején (utólag) adott pénzösszeg már a 2018-as szabályok alapján adózik)


2. Alacsonyabb havi összeg


Havi 8.000 kiadásával szépen alatta tudunk maradni a hónapok végéig kedvezményesen igénybe vehető értékeknek. Így decemberre marad 12.000 forintunk.
Ilyenkor már csak a kiadás és a hónap vége közti időszakban kell drukkolnunk, hogy ne legyen túl korán kilépő munkatársunk.


3. Havi pontos arányos összegek


A 31 napos hónapokban 8.493 forintot, a 30 napos hónapokban 8.219 forintot adunk, februárra megmarad 7.671 Ft.

Persze ilyenkor is gondot okozhat, ha a kiadás és a hónap vége közti időben szűnik meg valakinek a munkaviszonya.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek