Megjelent: 6 éve

Integrált HR megoldást szeretne? Kerüljön ki a papírkáoszból.

Ahogy a cégek növekednek a HR-esek feje fölött átcsapnak a hullámok, ha nincs segítségükre a munkájukat támogató megfelelő rendszer. A BCS Business Consulting Services Kft. integrált HR megoldásokat kínál felhőben és azon kívül is. HR területen az SAP legnagyobb, és tavalyi legjobb magyarországi partnereként.

bcsA BCS húszéves közös múlttal rendelkező, összeszokott csapattal dolgozó cég, amely a legnagyobb HR tanácsadói bázissal rendelkezik a magyarországi SAP partnerek közül. A felhő megoldásokon kívül többek között teljeskörű SAP bérszámfejtéssel, üzleti tanácsadással is foglalkoznak, valamint pénzintézeti megoldásokat és alkalmazásfejlesztést is kínálnak szolgáltatásaik között.

A Success Factors olyan felhő alapú megoldást jelent a szervezeteknek, amely akár modulonként építhető fel, a HR stratégiai (toborzás, beléptetés recruitment, onboarding, képzés, teljesítménymenedzsment, kompenzáció és karrierfejlesztés) és hagyományos funkcióit egyaránt lefedi. Sőt olyan hibrid struktúra is létrehozható vele, amelyben a hagyományos HR funkciók - mint például a bérszámfejtés, amelyet a cégek nem szívesen visznek a felhőbe, - on premise használhatók, míg a stratégiai HR funkciókat támogató alkalmazások a felhőbe kerülnek, vázolta fel Tass Zoltán, a BCS ügyvezető igazgatója.
Tass ZoltánTass Zoltán, ügyvezető igazgató, partner

A számos területen jelenlévő munkaerőhiány komoly kihívást jelent a cégeknek, különösen Nyugat-Magyarországon, ahonnan jelentős mértékű az elvándorlás a szomszédos Ausztriába. Így amikor egy 2000 főt foglalkoztató szombathelyi cég teljes toborzási folyamata, munkaerő adatbázisa megfrissült az SAP Success Factors toborzási moduljának köszönhetően, amelynek teljes bevezetési folyamatát a BCS támogatta, az komoly eredményt és sikert jelentett, mondta el Lipták Emőke senior tanácsadó.

Áttehetőbbé, követhetőbbé váltak a folyamatok a vállalatnál. A vezetők információigénye sokkal egyszerűbben kielégíthetővé vált, hiszen a rendszerből kinyerhető adatok rendszeres, valós idejű riportolásra is lehetőséget adnak. Mind a HR munkatársak számára, mind pályázói élmény szempontjából jelentős fejlődést ért el a cég, korábbi gyakorlatához képest.

success factors


A Success Factors olyan felhő alapú megoldást jelent a szervezeteknek, amely akár modulonként építhető fel, a HR stratégiai (recruitment, onboarding, képzés, teljesítménymenedzsment, kompenzáció és karrierfejlesztés) és hagyományos funkcióit egyaránt lefedi. Sőt olyan hibrid struktúra is létrehozható vele, amelyben a hagyományos HR funkciók, mint például a bérszámfejtés, amelyet a cégek nem szívesen visznek a felhőbe, on premise használhatók, míg a stratégiai HR támogató alkalmazások a felhőbe kerülnek, vázolta fel Tass Zoltán, a BCS ügyvezető igazgatója.

Ha másik 1000 cégnél jól működik, miért ne lenne jó nekem is?



A felhő alkalmazás olyan best practice-eket - legjobb gyakorlatot - hoz magával, ahol a folyamatok jól definiáltak, úgy nevezett „dobozos megoldásokkal” működnek. Nem lehet a végletekig egyedi igényekre szabni és egyénileg fejleszteni, mint egy saját rendszert. Ez azonban bár elsőre hátránynak tűnik, valójában előnyt jelent, hiszen a legjobban optimalizált megoldásokat építették be az eszközbe.

Lipták EmőkeA felhasználó bizonyos szintig kész folyamatokat kap, amelyeket alkalmazhat a gyakorlatban. Ha ezeket az adott kereteket elfogadják a HR-es munkatársak és a vezetőség, akkor a projekt sikeres lesz.

Egy új rendszer átállítása, bevezetése mindig komoly elhatározást igényel az azt megvalósító vállalat részéről, erőforrások szempontjából és anyagilag egyaránt. A Success Factors esetén lehetőség van az egyes komponensek önálló bevezetésére, azonban nem kell az egész rendszert rögtön átállítani, hanem igény szerint lépésenként, részenként is megvalósítható, bevezethető, ráadásul integrálható a korábban meglévő rendszerekkel.




Ha ezeket az adott kereteket elfogadják a HR-es munkatársak és a vezetőség, akkor a projekt sikeres lesz.

A HR sok helyen még a digitalizáció elején tart, viszont a rendkívül gyors piaci változások, mozgások, a technológiai fejlődés miatt egyre nagyobb az igény az átlátható, egyszerűsített folyamatokra. Azok a cégek járnak jól, akik felismerik, hogy a felhő alapú megoldásokkal hatékonyan támogathatják saját folyamataikat, hangsúlyozta Tass Zoltán. A rendszer nem csak hogy alkalmazkodni képes a változásokhoz, hanem hozza magával azokat, hiszen a SuccessFactors rendszer fejlesztéseknélnél az SAP az ügyfelek igényeit is figyelembe veszi. A BCS Business Consulting Services pedig teljesen országspecifikus applikációkat is fejleszt a HR rendszer kiteljesítésére, így például elkészült már a felhőben a cafeteria nyilatkoztatásra alkalmas applikáció, és továbbiak fejlesztését tervezi a cég.

Ráadásul A SuccessFactors rendszer fenntartható és környezettudatos folyamatot biztosít, hiszen valamennyi megoldás teljesen papírmentes működési modellt feltételez: a keletkező dokumentumokat egyáltalán nem nyomtatják ki, a rendszerben tárolhatók, a kapcsolódó jóváhagyási folyamatok workflow megoldásokkal támogatottak.

A bevezetéshez nincs szükség hardware-re, szerverszobára, adatbáziskezelőre, mentő szoftverre, vírusirtóra, vagy éppen operációs rendszerre, a tanácsadási költségek is alacsonyabbak. Nem egyszeri nagy befektetésre van szükség, hanem havi licenszdíjat fizet a felhasználó, amelyért cserébe teljes támogatást is kap a bevezetéshez.

A BCS tavaly egy 26 ezer fős bevezetést is levezényelt Magyarországon. A húszéves tapasztalattal, összeszokott csapattal dolgozó cég rendelkezik a legnagyobb HR tanácsadói bázissal a magyarországi SAP partnerek közül. A felhő megoldásokon kívül többek között teljeskörű SAP bérszámfejtéssel, üzleti tanácsadással is foglalkoznak, valamint pénzintézeti megoldásokat és alkalmazásfejlesztést is kínálnak szolgáltatásaik között.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Idegenrendészeti törvény: első tapasztalatok - szakmai tájékoztató reggelit szervez az Expat Center

Megjelent az új idegenrendészeti törvény végrehajtási rendelete, újra be lehet nyújtani tartózkodási engedély iránti kérelmeket az Országos... Teljes cikk

Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk