Megjelent: 6 éve

Önkiszolgáló HR

Elégedettebbek lehetnek a munkavállalók, ha önkiszolgáló webes HR szoftvert kapnak? Lehet a munkavállalók megtartásának egyik eszköze a korszerű, innovatív vállalati HR folyamat, belső kommunikáció?

Az 1-2 éve még fenntartásokkal teli óvatos közeledés hirtelen feloldódott és a vállalatok keresik a korszerű, böngészőn elérhető, készülékfüggetlen megoldásokat. A közép, nagyvállalati körben tevékenykedő ügyfeleink túlnyomó része már érintetett, vagy felkészül a szakember és munkaerőhiányra.

Tudják jól, hogy az automatizált folyamatok segítenek lefedni ezt a kényszerű hiányállapotot, az átszervezési folyamatok egyértelműen elindultak, ennek része lehet a belső kommunikációs csatornák, eszközök korszerűsítése.

Melyik az elégedettebb munkavállaló? Akinek külön időt kell szakítania arra, hogy a HR ügyfélszolgálati idejében felkerekedjen, és megkeresse a HR-es kollégát, hogy jelezze, megváltozott a bankszámlaszáma? Vagy a másik munkavállaló, aki leül a számítógépe elé, vagy egyszerűen csak előveszi a mobiltelefonját és bejelentkezik a vállalat PIRAMIS NYILATKOZATAIM szoftverébe, majd néhány kattintást követően túl van az adatbejelentésen. Nyilván az utóbbi kolléga az, aki nem fogja nyűgnek érezni a procedúrát.

A vállalat igénye szerint lehetőséget biztosíthat arra, hogy a saját IT környezetén kívülről, akár az otthonából is elérje a munkavállaló az Önkiszolgáló HR megoldásokat.

Elégedettebb lesz az a munkatárs, aki otthon leül a párjával a kanapéra, kézbe veszik a tabletet, a PIRAMIS CAFEm programba belépnek és megbeszélik, melyik juttatás lenne a legideálisabb a család számára? Könnyedén megoldhatják a feladatot, mert a belső ellenőrzések segítik őket abban, hogy hibátlan nyilatkozatot készítsenek.

Mindannyian ismerjük a nemritkán „szamárfüles” jelenléti íveket, amire jónéhány kolléga rákönyököl reggel, este, hogy beírja, amikor kezdett és végzett aznap. Az a munkavállaló, aki olyan szerencsés, hogy vállalata korszerű vállalati folyamatokra törekszik, PIRAMIS MUNKAIDŐm programban csak készre jelenti a pl. a munkarendje által kigenerált munkaidő adatát - ha aszerint dolgozott aznap.

Jó érzéssel tölti el, hogy „nagykorúsították” a vállalati HR folyamatokban is? Igen! Melyik munkavállaló nem szeretné érezni, hogy számít, fontosnak tartják, folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy a munkaidejében a munkájára, a szabadidejében magára fordíthassa az idejét?

Vannak olyan adatok, melyeket a vállalat nyilvántart a munkavállalóról, és a PIRAMIS ADATaimprogramban meg is mutatja azt, tájékoztatási, esetleg adategyeztetési alapként.

A HR havi egyszeri rendszerességgel biztosan adatot szolgáltat a munkavállaló felé, a havi számfejtést követően a fizetési adatokról. Napokon keresztül nyomtatva, majd aláíratva átvetetve - és minden hónapban újra és újra. A PIRAMIS BÉRem szoftverrel a számfejtést követően ezzel kapcsolatban nincs már teendője a HR-nek! A munkatársaik belépnek és megnézik a fizetési lapjaikat, sőt a bérkartonjukat is elérik.

Találkoztunk már azzal a kijelentéssel, hogy a mi kollégáink a nyomtatott fizetési lapokat szeretik.

Nem értjük miért? A PIRAMIS BÉRem-ben bármikor megnézhetik a fizetésinformációkat, amikor csak szükségét érzik. A nyomtatott fizetési lap kötegeket nem hordják állandóan magukkal….

Idézzük fel még utoljára a folyton eltűnő szabadságos tömböt, ami csak akkor nem elérhető, amikor nekünk szükségünk van rá. A PIRAMIS SZABADSÁGom bevezetésével kiválthatjuk ezeket a papíros alapú szabadságengedélyezési folyamatokat, sőt, a kollégák könnyedén ellenőrizhetik is, hogy a csoportjából kinek van már jóváhagyott szabadsága, és mikorra ütemezheti a sajátját.

Kényelmesebbek lesznek ezek a vállalati kommunikációs folyamatok? Nem kétséges, hogy igen, és az sem, hogy mindkét oldalon. A HR-t tehermentesítettük, és ahelyett, hogy pl. hó elején napokig nyomtatna, olyan feladatok felé fordulhatnak a felszabaduló idejükben, amely újabb lehetőség lesz az újabb, kreatív HR célok megvalósításában.

Fontos a munkavállalóknak a korszerű, kényelmes technológiai környezet, melyet a munkáltatója az Ő érdekében is üzemeltet? Gyakorlatilag mindannyiunknál van már okos telefon, remekül kezeljük. Elnavigál minket A-ból B-be, megvesszük a karácsonyi ajándékokat sorban állás nélkül a webáruházakban, beállítjuk, hogy ébresszen, csetelünk rajta, és megbeszéljük a következő osztálytalálkozót a zárt Facebook csoportunkban…

Akkor mi, munkavállalók miért is ne tudnánk értékelni és kezelni a vállalatunk önkiszolgáló HR szoftvereit?

Keresse a PIRAMIS™ Önkiszolgáló HR információkat az L-SOFT honlapján!
Tomkó Gyöngyvér, marketing menedzser
L-SOFT Zrt.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Idegenrendészeti törvény: első tapasztalatok - szakmai tájékoztató reggelit szervez az Expat Center

Megjelent az új idegenrendészeti törvény végrehajtási rendelete, újra be lehet nyújtani tartózkodási engedély iránti kérelmeket az Országos... Teljes cikk

Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk