Megjelent: 5 éve

Egészséges munkahelynek lenni létfontosságú, de nem olyan költséges

Nem olyan költséges, mint az a helyzet, amit a megfelelő munkakörnyezet hiányából adódó hátrányok okoznak.

Kevés olyan hazai vállalkozás van - ha egyáltalán akad - akit ne foglalkoztatna a toborzás, a betanítás, a megtartás, a motiválás és a teljesítmény növelés kérdésköre.

A manapság gyakran emlegetett munkavállalói jóllét a felsoroltak mindegyikében segítségünkre lehet. Arról nem is beszélve, hogy segítségével a táppénzes hiányzásokból adódó költségek is csökkenthetők.

Nézzük hogyan!

aycmAz irodai munkát végzők között nagyon gyakoriak az ülőmunkából fakadó mozgásszervi problémák. Az ergonomikus bútorok, a megfelelő fény, levegő és hangcsillapítás segítségével sokat tehetünk a megelőzésért, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az emberi test alapvetően nem alkalmas arra, hogy a nap jelentős részét ülő helyzetben töltse egy monitor előtt.

Ha szeretnénk minimalizálni a betegségben töltött napok számát, érdemes figyelmet fordítani arra, amikor a munkavállaló elhagyja a munkahelyét. Munkáltatóként gondoskodjunk az iroda falain túli regenerálódást szolgáló lehetőségekről is.

Mi lenne jobb megoldás erre, mint a sport?

Erre persze sokan feltehetik a kérdést, hogy milyen sport, amikor az egyik munkavállaló táncolni akar, a másik úszna, a harmadik meg jógázna. Persze a város különböző pontjain. Sőt ahány munkatárs, annyi féle kívánság és az sem biztos, hogy minden alkalommal ugyanoda mennének.

Ha szeretnénk elkerülni az elégedetlenséget, nem érdemes 1-2 közeli teremmel leszerződni, mert biztosan akad majd valaki, aki máshova (is) járna.
aycm2 A megfelelő megoldás kézenfekvőbb, mint gondolnánk, hiszen az idén 20 éves All You Can Move SportPass-szal országszerte több mint 750 helyszínen, több mint 450 mozgásforma közül válogathatnak a kollégák, az év 365 napján. Nem véletlen, hogy már több mint 1200 vállalat biztosítja a munkavállalói számára.

Ha nincs sportolásra elkülönített keretünk, választhatjuk a munkavállalói finanszírozást, ami a munkáltató számára sem anyagi, sem adminisztrációs terhet nem jelent, hiszen amint AYCM Partnercéggé válunk, a munkatársaink egyszerűen igényelhetnek Klubtagságot. Sőt már a kártyára sem kell várni, mert a telefonjukra tölthető e-Pass segítségével fognak tudni sportolni.

Abban az esetben viszont, ha még hatékonyabb motiváló eszközként vetnénk be a sportolást, és az ÁLLÁSHIRDETÉSEKBEN IS HÍVOGATÓ extra juttatást adni, érdemes anyagilag is támogatni a sportbérletek árát, legalább részben.

Ha megosztjuk a költségeket a kollégákkal, biztosak lehetünk benne, hogy csak az fogja igényelni a szolgáltatást, aki valóban szeretne rendszeresen és változatosan, ráadásul verhetetlen áron sportolni, és ezért hajlandó havonta egy minimális összeget saját részként befizetni. Nincs tehát ablakon kidobott pénz azokra, akik semmiképp nem bírhatók mozgásra.

Az AYCM előnyei közül még fontos kiemelni, hogy akár wellness-re, strandra, gokartozásra, baltadobásra, bowlingra és még sok más tevékenységre használható, ami csapatépítésként is simán megállja a helyét, és a bérlettel rendelkező kollégáknak elég egy körüzenetet írni az aznapi helyszínnel és időponttal, így extra anyagi ráfordítás nélkül beiktathatunk csapatépítő programokat, akár hetente vagy még gyakrabban.

A csatlakozás gyors és egyszerű, ráadásul az AYCM vállalati kapcsolatok osztálya szívesen válaszol bármilyen felmerülő kérdésre.

További információk: www.aycm.hu ; [email protected]
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Idegenrendészeti törvény: első tapasztalatok - szakmai tájékoztató reggelit szervez az Expat Center

Megjelent az új idegenrendészeti törvény végrehajtási rendelete, újra be lehet nyújtani tartózkodási engedély iránti kérelmeket az Országos... Teljes cikk

Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk