Szerző: Bánosi Eszter
Megjelent: 5 éve

Pogácsa helyett gyümölcs a meetingen: a cégek nyitottak az egészséges munkahelyi táplálkozás iránt

Az étrendi kockázatok közül az elégtelen gyümölcsfogyasztást az olajos magvak és diófélék elégtelen fogyasztása követi, majd a magas só, a kevés zöldség- és rostbevitel következik. A munkahelyi egészségfejlesztő programok azonban csökkenthetik ezeket a kockázatokat. Az általunk megkérdezett gyümölcskiszállító és catering cégek közös tapasztalata az, hogy a vállalatok egyre nyitottabbak az egészséges táplálkozás iránt, és hajlandóak a dolgozóik egészsége és motiváltsága érdekében olyan szempontokra is forrást biztosítani, melyek korábban feleslegesnek tűntek.

A munkahelyi egészségfejlesztés során egészségesebbé alakulnak a munka- és életkörülmények, illetve a munkavállalók megtanulják, hogyan vegyenek részt saját egészségük fejlesztésében. Egy 2015-ös magyarországi egészségjelentés szerint az étrendi kockázatok tehetők felelőssé a felnőtt lakosság egészségveszteségének közel negyedéért, ezek okozzák a legnagyobb egészségveszteséget az egyéb kockázati csoportok (pl. dohányzás, túlsúly, fizikai inaktivitás, stb.) között. Az egészségveszteség gazdasági veszteséggel is jár: 2010-ben ez megközelítette a 950 milliárd forintot. Az étrendi kockázatok közül az elégtelen gyümölcsfogyasztást az olajos magvak és diófélék elégtelen fogyasztása követi, majd a magas só, a kevés zöldség- és rostbevitel következik. A munkahelyi egészségfejlesztő programok azonban csökkenthetik ezeket a kockázatokat. Az általunk megkérdezett gyümölcskiszállító és catering cégek közös tapasztalata az, hogy a vállalatok egyre nyitottabbak az egészséges táplálkozás iránt, és hajlandóak a dolgozóik egészsége és motiváltsága érdekében olyan szempontokra is forrást biztosítani, melyek korábban feleslegesnek tűntek.

Az egészséges ételek megtakarítást hoznak a cégnek

„Egyre több ismerőstől hallottuk, hogy az irodában, ahol dolgoznak, néha van gyümölcsnap, amikor a cég vezetése gyümölcsválogatással "kedveskedik" az alkalmazottainak. Kicsit utánanéztünk, és szembetűnő volt, hogy mindenhol egyedi módon próbálják ezt megoldani, nemigen van olyan szolgáltatás Budapesten, ami kifejezetten ezen igények kielégítésére irányul. Mivel a családunk 15 éve gyümölcskereskedelemmel foglalkozik, ezért kialakult kapcsolatrendszerünk miatt adódott az ötlet, hogy megpróbálkozzunk egy ilyennel” - meséli Krug Dániel, a Goodbox társalapítója, aki öccsével Krug Ádámmal alapította a családi vállalkozást. Számos nyugati példa állt a rendelkezésükre, hiszen az egészséges életmód ott hamarabb beépült az emberek hétköznapjaiba: az USA-ban például olyan gyümölcskiszállító cég is van, amelynek 8-10 államban van kirendeltsége, de Nyugat-Európában vagy Afrika fejletet régióiban is sokkal korábban volt már igény ilyen jellegű szolgáltatásra, mint itthon.

A Goodbox alapítói hosszú tervezési folyamat után idén jutottak el a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb végeredményig: a friss, minőségi gyümölcsöket faládákban juttatják el közvetlenül az irodákba, otthonokba. A faládáért nem kell fizetni, ha nincs rá szükség, a legközelebbi megrendelésnél újrahasznosítja a cég. Webshopjukban előre összeállított gyümölcskosarak is rendelhetők, de a megrendelő teljesen egyedi kosarat is összeállíthat magának. A déli és egzotikus gyümölcsök kivételével hazai termelők termékeiből, idénygyümölcsöket válogatnak, hogy minőségi termékek kerüljenek a boxokba.

Krug Dániel szerint a foglalkoztatottakra való odafigyelés egyre nagyobb hangsúlyt kap a multiknál, középvállalatoknál. „Az alkalmazott, ha nem is szereti a gyümölcsöt, és vágyik a megszokott aprósüteményére, tudat alatt tudja, hogy az a helyes irány, ha a cég egy egészségesebb munkakörnyezet felé halad. Ez egy olyan plusz, ami a dolgozó számára pénzben nem mérhető, de mégis egyfajta gondoskodásnak tekinti a munkáltató részéről. Ráadásul a pogácsát másnap ki kell dobni, ha nem fogy el, (mert ki akarna száraz pogácsát enni?), addig a legtöbb gyümölcs pár napig hűtés nélkül is megtartja minőségét. Ez egy további megtakarítást jelenthet a cég számára.”

„A munkavállalók megtartásának egyik eszköze lehet az egészséges catering”

Prauda Gergő, a Mártogatós társalapítója szerint egyre bátrabbak a cégek, ha az egészséges táplálkozásról van szó, persze ez a bátorság egyfelől egy kényszerből is táplálkozik, hiszen óriási harc megy a munkavállalók megtartásáért, amihez egy eszköz lehet az egészséges, jól alkalmazott catering biztosítása. A Mártogatós catering koncepciója szerint „van élet a kaszinótojásokon, szendvicseken és sonkatekercsen túl is”, és ezt bizonyítja, hogy a 2015-ben alapított cégnél jelenleg egy hat fős csapat dolgozik, illetve tavaly nyáron meghívást kaptak az Európai Catering Szövetség éves összejövetelére, ahol beválogatták őket az 5 leginnovatívabb fiatal vállalkozás közé. Prauda Gergő műszaki menedzserként végzett magyar- és németországi tanulmányait követően, majd sok éven keresztül az építőipari, illetve épületgépészeti projektértékesítésben dolgozott. Szabadidejében egy színházi társulatban pantomimezett, itt ismerte meg üzlettársát, Takács Gergőt, aki akkor főállásban űzte a pantomimet. „Ez elsőre furcsának tűnhet, de ez a műfaj megtanított minket közös nevezőre jutni egymással anélkül, hogy megszólalnánk - ennek pedig elég nagy jelentősége van egy közös vállalkozás esetében” - mondja Gergő.

Kiinduló ötletük az volt, hogy megreformálják a mozikban kapható salsa szószos nachos mártogatóst, és a vendéglátáshoz értő ismerőseik, szállodaiparban és étterem üzemeltetésben jártas barátaik segítségével életre keltették a Mártogatóst. A közös ötletelésnek köszönhetően négy hónap alatt előálltak egy pár százezer forintos költségvetésű pop-up étteremmel, amivel letesztelhették a koncepciójukat. Csak ezt követően merült fel először, hogy a vállalati catering lesz a fő fókuszuk.

Elmondásuk szerint sok helyen lehet egészséges ételeket rendelni, vagy helyben fogyasztani, de kifejezetten catering fókuszú cég már jóval kevesebb van a piacon. „Van ugyanis egy nagyon lényeges különbség az éttermi (vagy bisztró) kiszállítás, illetve a catering cégek között. Az előbbi úgy építette fel a működését és a menüt is arra tervezte, hogy ott helyben, azonnal elfogyasszák az ételeket. Ha éppen egy vállalat rendel tőle cateringet, akkor is ezt csomagolja be, majd ezt is szállítja ki. A mi esetünkben a komplett rendszer és a menü is úgy lett kifejlesztve, hogy ott nézzen ki legjobban és ott legyen a legfinomabb, ahova éppen bekészítjük. Mindent ennek megfelelően tervezünk meg” - magyarázza Gergő, aki szerint mindemellett a fenntarthatóság, a különböző ételérzékenységek kiemelt kezelése is egy olyan vonzóerő, ami miatt a cégek szívesen rendelnek a Mártogatóstól.

Magyarorszgáon még kialakulóban van a vitamin- és gyümölcsfogyasztás kultúrája a munkahelyeken

A Fruit and More-t 2015-ben alapította Nagy Gábor és párja, mindkettőjüknek közgazdasági végzettsége van. Az ötlet egy baráti beszélgetés apropóján jött, ahol a céges meeting volt a téma. Egyetértettek abban, hogy tulajdonképpen mindenki ugyanazt a megszokott, unalmas, nem mellesleg egészségtelen ételt eszi, a változatosság a pogácsákban és - jobb esetben - a szendvicsekben ki is merül. Ezek után szinte magától jött az ötletük, hogy mennyivel különlegesebb, egészségesebb és vidámabb lenne egy ilyen megbeszélés, ha ezen ételek mellett ott lennének a szép, érett gyümölcsök is. Partnereink között azóta megtalálhatóak a legnagyobb logisztikai cégek, a kis design stúdiók, de a különféle alapítványok, egészségügyi szervezetek is. „Külföldön, főleg a nyugat európai országokban és az Egyesült Államokban az egészséges életmódnak és a tudatos étkezésnek, gyümölcs-, zöldségfogyasztásnak már hagyománya van, rengeteg cég foglalkozik irodai gyümölcs kiszállítással. Magyarországon viszont a vitamin és gyümölcsfogyasztás kultúrája még kialakulóban van, mi ezt szerettük volna kicsit megreformálni.

A napi 8, sokszor 10 vagy még több munkaórát is az irodában töltő dolgozó szervezete és egészsége egy idő után megsínyli ezt az életmódot, ezért elsődleges szempontjuk az volt, hogy megmutassák a cégeknek, ezt másképp is lehet” - mondja Nagy Gábor. „Családi vállalkozás lévén minden munkafolyamatot maguk végeznek és ellenőriznek a beszerzéstől kezdve az összeválogatáson át a gyümölcsök kiszállításáig, ezen felül zöldségeket, magvakat és aszalt gyümölcsöket is szállítanak a partnereik igényeihez igazodva. A gyümölcsöket a Budapesti Nagybani Piacról, őstermelőktől és a helyi piacokról szerezik be a kiszállítást megelőző este, ezzel garantálják azok frissességét.

Az egészséges munkavállaló jót tesz az üzletnek

Az egészséges munkavállalók 25 százalékkal nagyobb valószínűséggel teljesítenek jobban egy kutatás szerint. Ugyanez a felmérés kimutatta, hogy 27 százalékkal kevesebb a távolléti napok száma azok körében, akik rendszeresen egészséges ételeket fogyasztanak. A Quantum Workplace jelentése szerint a munkavállalók 10 százalékkal többet vállalnak, ha egészséges táplálkozási lehetőségeket kínálnak számukra a munkahelyen.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mozgás ide vagy oda, kimutatták, hány óra ülőmunka káros menthetetlenül az egészségre

Azt már eddig is tudtuk, hogy az emberi test mozgásra termett, és a sok ülés egyértelműen káros az egészségünkre. A San Diegói Kaliforniai Egyetem... Teljes cikk

Új trend terjed a munkaidő-beosztásban: dolgozz akkor, amikor a teljesítőképességed csúcsán vagy

Bagoly vagy pacsirta? – mindenki hallotta már a kérdést és be is tudja sorolni saját magát valamelyik táborba. Nem ördögtől való tehát az a... Teljes cikk

19 vezérigazgató halt meg tavaly munka közben - jobb "vállalati atlétává" kell válni

Tavaly 19 vezérigazgató halt meg munka közben, de a szám ennél több is lehet. Egyre összetettebb, egyre gyorsabban változó világunkban soha nem volt... Teljes cikk