Megjelent: 6 éve

Milyen kedvezmények illetnek meg ha nem igénylem a nyugdíjat?

1954 novemberében születtem. 2014. decemberétől leszázalékoltak (67%, III. csop.) 2010. október 31-ig. 2016 júliusában ismét leszázalékoltak végleg a (ÖEK: 52%, EÁ: 48%) C2 rokkantsági ellátott csoportban. 2018 májusában betöltöm a nyugdíj korhatárt. Mivel - szakember által kiszámolt leendő nyugdíjam kb. fele lenne a jelenlegi rokkantsági ellátásomnál, eldöntöttem, hogy nem adok be nyugdíj igényt, hanem hagyom a rokkantsági ellátásom további folyósítását. Kérdéseim: 1. A nyugdíjkorhatár betöltése után megilletnek a nyugdíjas kedvezmények pl: nyugdíjas bérlet stb.? 2.Esetleges halálom esetén a nejem az érvényben lévő rokkantsági ellátásom, vagy az újra számolt nyugdíjam bizonyos részét kaphatja, mint özvegyi nyugdíjat? 3.Jelenleg egy nonprofit Kft.-nél dolgozom 4 órában minimálbéren, kiegészítésként. Mivel májusban elérem a nyugdíjkorhatárt és szerintük ez után már nem kaphatnak utánam kedvezményt, nem is alkalmazhatnak tovább! 4. Ugye jól tudom, hogy azt nem tehetem meg, hogy a rokkantsági ellátásom nyugdíjszerű folyósítását kérjem, mivel hiába születtem 1955.01.01. előtt, de 2011 dec.31-én éppen nem voltam leszázalékolva a két leszázalékolás között?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

Ha Ön 2004 és 2010 között rokkantsági nyugdíjas volt, majd 2016-tól lett rokkantsági ellátott, akkor meglehetősen valószínűtlen, hogy az öregségi nyugdíja összege mindössze a felét tegye ki annak, ami a jelenlegi rokkantsági ellátása összege. Ennek tisztázása érdekében érdemes egy hatósági bizonyítványt kérnie a szolgálati idejéről és a nyugdíjjárulék alapját képező kereseteiről, majd e hatósági bizonyítvány adatait begépelnie az ONYF hivatalos nyugdíjkalkulátorába.
Ha a rokkantsági ellátása összege valóban magasabb lenne, akkor nem kötelező kérnie az öregségi nyugdíját a korhatára betöltésével, miután a rokkantsági ellátása nem szűnik meg a nyugdíjkorhatár betöltésével.

Kérdéseire a válaszaim:

1. A nyugdíjkorhatár betöltése után megilletnek a nyugdíjas kedvezmények pl: nyugdíjas bérlet stb.?


A rokkantsági ellátás alapján nem illetik meg a nyugdíjas kedvezmények a 65. életéve betöltése előtt, pl. az ellátottak utazási utalványára csak azok a rokkantsági ellátásban részesülők jogosultak, akik

- 2011. december 31-éig 57. életévüket betöltötték és 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági nyugellátásra vagy rendszeres szociális járadékra voltak jogosultak, vagy
- 2011. december. 31-én I. vagy II. csoportos rokkantsági nyugellátásra voltak jogosultak, illetve akiknek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján az egészségi állapota 30%-os vagy kisebb mértékű.

Felülvizsgálatra azonban nem kell többé járnia.

2. Esetleges halálom esetén a nejem az érvényben lévő rokkantsági ellátásom, vagy az újra számolt nyugdíjam bizonyos részét kaphatja, mint özvegyi nyugdíjat?

Az ideiglenes özvegyi nyugdíj annak a nyugdíjnak a 60%-a, amely az elhunytat a halála pillanatában megillette (ha öregségi nyugdíjas volt) vagy megillette volna (ha nem volt öregségi nyugdíjas). Az özvegyi nyugdíj feléledése esetén is a hozzátartozói nyugellátás összege az elhunyt tényleges vagy virtuális öregségi nyugdíja összegének függvénye (annak 60 vagy 30 százaléka, a feltételek függvényében). Vagyis az özvegyi nyugdíjnak nincs köze a rokkantsági ellátáshoz.

3. Jelenleg egy nonprofit kft.-nél dolgozom 4 órában minimálbéren, kiegészítésként. Mivel májusban elérem a nyugdíjkorhatárt és szerintük ez után már nem kaphatnak utánam kedvezményt, nem is alkalmazhatnak tovább! Ezt nem értem, mert maradok rokkantsági ellátott, más részt 2018. dec.31.-ig határozott idejű szerződésem van! Jogos ez?

Két törvény rendelkezéseit kell e tekintetben alkalmazni:

1) 2004. évi CXXIII. törvény a pályakezdő fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követően munkát keresők foglalkoztatásának elősegítéséről, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatásról

III/B. Fejezet

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása

16/A. § (1) Rehabilitációs kártyára az a megváltozott munkaképességű személy jogosult, aki a rehabilitációs hatóság által végzett hatályos komplex minősítés szerint a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 3. § (2) bekezdés a) pontjában, vagy b) pont ba) vagy bb) alpontjában foglalt minősítési kategóriába tartozik.
(2) Rehabilitációs kártyára az a személy is jogosult, aki 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy rendszeres szociális járadékban részesült.
(3) A rehabilitációs kártyára való jogosultság megszűnik, ha a rehabilitációs hatóság megállapítja, hogy az (1) bekezdés szerinti feltétel nem teljesül.

2) Mmtv., azaz 2011. évi CXCI. törvény a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról. A fentebb jelzett hivatkozások e törvény következő rendelkezéseire utalnak:

3.§ (2) A rehabilitációs hatóság a komplex minősítés során megállapítja, hogy a megváltozott munkaképességű személy
a) rehabilitálható, ezen belül
aa) foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, vagy
ab) tartós foglalkozási rehabilitációt igényel;
b) rehabilitációja nem javasolt, ezen belül
ba) egészségi állapota alapján foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt,
bb) egészségi állapota alapján tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt.

26. § A rehabilitációs hatóság komplex minősítése szerinti megváltozott munkaképességű személy külön törvényben meghatározott Rehabilitációs kártyára jogosult, ha a komplex minősítés alapján foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, vagy tartós foglalkozási rehabilitációt igényel.

Vagyis ha az Ön minősítése megfelel e kategóriák valamelyikének, akkor jogosult a rehab kártyára. Miután a rokkantsági ellátása sem szűnik meg a korhatára betöltésével, a rehab kártyára való jogosultsága sem szűnik meg, a törvényi és egyéb jogszabályi rendelkezések nem rendelik el a rehab kártyára való jogosultság megszűnését az életkorára tekintettel. A munkáltatója ettől függetlenül nem köteles az Ön foglalkoztatására, akár jogosult rehab kártyára, akár nem jogosult…

A kereseti korlát a rokkantsági ellátás mellett továbbra is érvényben marad!

4. Ugye jól tudom, hogy azt nem tehetem meg, hogy a rokkantsági ellátásom nyugdíjszerű folyósítását kérjem, mivel hiába születtem 1955.01.01. előtt, de 2011 dec.31-én éppen nem voltam leszázalékolva a két leszázalékolás között?

Jól tudja, nem jogosult a rokkansági ellátása azonos összegben, öregségi nyugdíjként történő folyósítását kérni, miután 2011. december 31-én nem részesült rokkantsági nyugdíjban (Mmtv. 32.§ (4) bekezdés).

Aki válaszol:

Nyugdíjszakértő - Dr. Farkas András Nyugdíjszakértő - Dr. Farkas András

Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Dr.Farkas András, a NyugdíjGuru News alapító-főszerkesztője válaszolja meg. A budapesti ELTE jogi karán summa cum laude végzett jogász. Az elmúlt 22 évben több nagy biztosítótársaság és közvetítő cég felsővezetésének tagja, az élet- és nyugdíjbiztosítások szakértője. 2013 óta a Facebook NyugdíjGuruja több, mint 60 ezer követővel, 2015 óta a NyugdíjGuru News alapítója és szerzője.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a [email protected] címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Andirkó Balázs István LL.M. ügyvéd válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Cserép Zoltán öngondoskodási szakértő válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nyugdíjba kényszeríthet-e a munkáltatóm?

2023. augusztus 01 -el lesz meg a 40 év szolgálati időm, s mehetnék el korkedvezményes nyugdíjba (már személyesen is egyeztettem a NYUFI-val ). A... Teljes cikk

Hogyan tudom igazolni a be nem jelentett munkaviszonyomat?

Hogyan tudom igazolni a be nem jelentett munkaviszonyomat, ha 1995 és 1996-ban ténylegesen dolgoztam? Teljes cikk

Tovább dolgozhatok-e Angliában, ha itthon nők 40-el nyugdíjba mentem?

2021-ben kértem meg a kimutatást a Nyugdíjbiztosítási osztálytól. Idén júniustól igénybe vehetném a nők 40 kedvezményes nyugdíját a külföldi... Teljes cikk