Megjelent: 6 éve

Közel 200 iskolás kapott kedvet a turizmus-vendéglátás szakmához

Izgalmas szállodai történetek, flambírozott Gundel-palacsinta, látványos desszertkülönlegességek, szabadulószoba. Többek között ezek a programok is várták a turizmus-vendéglátás iránt érdeklődő közel kétszáz fiatalt pénteken a Danubius Hotel Flamencoban rendezett Szakmai Titkaink Éjszakáján.

images

images

A Radisson Blu Béke Hotel és a Zsolnay Kávéház vezető cukrászmestere, Bechmann György és munkatársai hamar a program legnépszerűbb állomásává varázsolták a „mindenmentes” süteményeket, csokoládés desszertkülönlegességeket bemutató standot, ahonnan senki sem távozott élmények és édes falatok nélkül. De Altbäcker György, a Danubius Hotel Flamenco konyhafőnöke is annyira felkeltette figyelmüket, hogy csak nehezen tudták elhagyni a konyhát. Kíváncsiak voltak, hol és hogyan készül napi többezer péksütemény a szálloda vendégeinek, és milyen speciális, nagy teljesítményű konyhai berendezések teszik lehetővé, hogy akár egy négyszáz fős afgán lakodalmi násznép tradicionális ételekre vonatkozó kívánságait is maradéktalanul teljesíteni tudják egy este alatt.

A Gundel Étterem jellegzetes aranyozott porcelánjaival mutatkozott be a helyszínen. Ha a borokba nem is, de a borfelszolgálás alapismereteibe mindenképp belekóstolhattak a fiatalok, mindent megtudtak a dekantálásról, majd sorra kerültek elő a telefonok, hogy fotókon is megörökítsék a flambírozott Gundel-palacsintát, amelyből több mint száz készült az est folyamán.

A véletlenszerűen kialakított 10-20 fős csapatok sokszor addig egymásnak ismeretlen tagjait a Gasztro Szabaduló Szoba hozta hamar össze, hiszen közös munka és együtt gondolkodás nélkül lehetetlen lett volna a rejtélyek kiderítése, és sosem derült volna ki a képzeletbeli von Niedermüller bárőnő ékszerrablásának története. A wellness és fitness világába a margitszigeti szállodákból érkező Magyar Zsuzsanna vezető tréner, kozmetikus és Fenes Éva Health Spa & Premier Fitness Assistant vezették be a diákokat, illóanyagokkal kevert krémeken, sajátmárkás termékeinken keresztül. Saját készítésű mintát is hazavihettek, így otthon is érezhetik például a levendula jótékony, nyugtató hatását.

A Danubius Hotel Helia áprilistól megújult bisztrókínálattal várja a vendégeit, Tyihák Andrea baristaversenyünk győztesének kávé specialitásait már a Yellow Bisztróban is megkóstolhatják az érdeklődők, de könnyen lehet, hogy a Szakmai Titkaink Éjszakájára látogatók, már úgy eltanulták tőle, hogy otthon is hasonlóan látványos kávékat tudnak készíteni.

A Hilton Budapest Front Desk Supervisora, Nagy Gábor különleges vendégkérésekről mesélt, például arról, hogy legutóbb honnan tudtak azonnal a vendég rendelkezésére bocsátani egy elegáns mandzsettagombot a saját, elveszett darabja helyett. A konyhával felszerelt lakosztályban pedig a Danubius Hotels Group SPA-házainak képviseletében Fodor-Kassai Mónika PR igazgató, a City szállodák nevében Szentléleky-Szabó Ágnes PR manager meséltek a híres vendégek kezeléséről kommunikációs szakmai szempontból, így a résztvevők a program utolsó állomásán azt is megtudhatták, akkor sem kell aggódnia a házigazdáknak, ha balhékról híres rockzenekartól érkezik szobafoglalás.

„Már tudom, hogy merre akarok tovább menni!”

A Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum mind a hét tagintézményével egyszerre képviseltette magát a helyszínen, hiszen a turizmus-vendéglátás pályán, a szakképzés ezekben a szakközépiskolákban és szakgimnáziumokban kezdődik. Az éjszakába nyúló program ideje alatt, közelebbről megismerkedhettek szaktanárokkal és jelenlegi diákokkal is a még pályaválasztás előtt állók, akik közül többen meg is jegyezték, hogy nem maradt bennük több kérdés arról, melyik középiskolában folytassák tanulmányaikat.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Pölöskei Gáborné: az idei év a látványos fejlesztések éve lesz a szakképzésben

A fiatalok, kezdők fizetését mindenképpen följebb kell emelni, hogy egy magas szintről kezdődjön a szakképzésben a bérezés - mondta el Pölöskei Gáborné. Teljes cikk

Tanárképző kar alakul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Tanárképző kart hoz létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE). A leendő hallgatókat 2025-től fogadó, Nemeskürty István író, irodalom- és... Teljes cikk

Csák János: Sikeres a felsőoktatás átalakítása

A 320 ezer felsőoktatásban tanuló hallgató közül 43 ezren külföldiek - számolt be róla a kulturális és innovációs miniszter. Teljes cikk