Megjelent: 4 éve

5 tipp, az egyszerűbb munkavállalói nyilatkoztatásért

Évente több alkalommal is kérheti a HR a munkavállalók nyilatkozatát... Morgolódnak a kollégák, feszültek a HR-esek… Lehet másképp, mutatjuk a tippeket!



1.tipp - webes cafeteria nyilatkozatok. A nagy létszámú munkavállalóknál továbbra is terveznek cafeteria juttatásokkal.
A PIRAMIS CAFEm önkiszolgáló programba belépve a munkavállaló akár a mobiltelefonján maga tölti ki a nyilatkozatát. Önállóan is könnyedén megoldhatják a feladatot, mert a belső ellenőrzések segítik őket abban, hogy hibátlan nyilatkozatot készíthessenek.

A gyakorlat azt mutatja, vannak olyan vállalatok, melyek többször is nyilatkoztatnak egy év adott időszakaira vonatkozóan, és ne feledkezzünk meg az új belépő munkatársakról, akik a belépést követően nyilatkoznak a juttatásaikról.
Egy szoftverbevezetést követően fellélegezhet a HR. Töredékére rövidülhet az ellenőrzésre, kapcsolódó adminisztrációra fordított idő.

2. tipp - változás a munkavállaló adataiban.

Házasságkötés, gyermekszületés, bankváltás, új jogosítvány, új lakás… mind-mind olyan élethelyzet, amikor adatváltozást kell jeleznünk kell a HR-nek. Ideális esetben a munkavállaló előveszi a telefonját, készít egy képet pl. a házassági anyakönyvi kivonatáról és becsatolja a PIRAMIS NYILATKOZATaim-ban.

Egy szoftverbevezetést követően a HR megkapja az adatokat, és kizárólag akkor szükséges személyesen találkozniuk a kollégával, amennyiben eredeti, aláírt dokumentumpéldányra van szükség.



3. tipp - apropó adatváltozás infók! Jól jönne, ha kapnánk értesítést arról, hogy lejár a SZÉP kártyánk, pláne a jogosítványunk?

Egy jogosítvány ideális esetben több évente járhat le, ki az, aki ezt rendszeresen ellenőrzi? Aki nem, nyilván örül annak a lehetőségnek, ha a vállalata gondoskodik arról, hogy az Önkiszolgáló HR szoftvere időben figyelmezteti!

De ne álljunk meg itt! Gondoljunk csak pl. egy targoncavezetői engedélyre, melynek megújítása a munkavégzéshez elengedhetetlen. Ez már nem csak egyszerű kényelmi megoldás, a vállalat és a munkavállaló közös érdeke. Szoftverbevezetést követően a vállalat egy kockázati tényező veszélyét akár nullára csökkentheti - pl. hogy a kolléga lejárt gépkezelői engedéllyel dolgozik.

4. tipp - ellenőrzések és segítség a nyilatkozatkitöltés során.

A PIRAMIS Önkiszolgáló HR szoftverekben figyelmeztetések, ellenőrzések, a programkezelést bemutató leírás segíti a munkatársat, hogy sikeresen kitöltse az adatbekérő űrlapot, nyilatkozatát.
Amikor sikerül enyhíteni az adminisztrációs nyomást, a kollégák nem idegenkednek a vállalati bürokráciától. Egy jó webes szoftver már-már játékos élménnyé változtathatja a kollégáknál a sokszor nyűgös nyilatkozást. Egy szoftverbevezetés, és csökken a HR leterheltsége.

5. tipp - vállalati webes szoftverrel fokozható munkavállalói elégedettség.

A nyilatkozattétellel „terhelt” munkatársak maguk oszthatják be, hogy számukra mikor van az a legkedvezőbb időszak, amikor nyugodtan bejelenthet, kitölthet, becsatolhat, egyszóval ügyintézhet. A PIRAMIS Önkiszolgáló HR megoldások megadják ezt a boldogító szabadságot a kollégáknak.

A HR-en elmaradhatnak a kampányszerű túlmunka időszakok, sőt, akár sikerülhet felszabadítani szabad kapacitást új kihívásokra.

Hétköznapi, vagy rutinszerűen újra és újra ismétlődő folyamatoknak tudunk a PIRAMIS Önkiszolgáló HR szoftverekkel új lendületet adni, újraindítva az esetleg akadozó, köhécselő vállalati adminisztrációt.

Az L-SOFT webes szoftvereinél már el is kezdhet tájékozódni a lehetőségekről!
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Idegenrendészeti törvény: első tapasztalatok - szakmai tájékoztató reggelit szervez az Expat Center

Megjelent az új idegenrendészeti törvény végrehajtási rendelete, újra be lehet nyújtani tartózkodási engedély iránti kérelmeket az Országos... Teljes cikk

Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk