kapubanner for mobile
coach 
Megjelent: 18 éve

Miért érdemes személyes coach-ot fogadni? II.rész

Ki is a coach valójában? Miért éri meg az alkalmazása? Mik az előnyei egy coach bevonásának saját munkafolyamatainkba? A média által sokat emlegetett "coach"-ról most mindent megtudhatunk. 26 érv, amiért bizonyíthatóan megéri coach-ot alkalmazni.

7. Amíg a coach megmutathatja, merre is sodródunk, merre vezetnek; addig egy pszichológus a visszatérésben nyújt segítséget.
- A káros szenvedélyek és kényszerek tönkreteszik vagy jelentősen rontják a döntési képességünket.
- A káros szenvedélyek és kényszerek helyettünk döntenek.
- Az alkoholnál és a kábítószernél jóval több szenvedélybetegség létezik.
- Ahogy az élet egyre bonyolultabbá és stresszesebbé válik, a káros szenvedélyek és kényszerek kellemes kikapcsolódást nyújtanak, de rendkívül magas áron.

8. A coach segíthet megbírkózni az érzelmi sérülésekkel és/vagy olyan helyzetekbe kerülnünk, olyan kapcsolatokat alakítanunk ki, amelyben mások nem váltanak ki belőlünk emocionális hatásokat. A pszichológusok rendelkeznek a lelki sebek gyógyításához szükséges módszerekkel és szakértelemmel.
- A múlt eseményei olyan kitörölhetetlen emlékeket és sebeket hagynak, amelyek meghatározzák a jövőbeli viselkedést.
- Az emberek, helyzetek és események érzelmi hatásokat váltanak ki belőlünk.
- A múltbéli események következtében az emberek "bezárkóznak" vagy "nyílt lelki sebeket" szereznek.
- Óriási lehetőségeket hagyunk ki, pusztán mert rettegünk az esetleges fájdalom vagy kudarc lehetőségétől.

9. A coach segítségével létrehozhatjuk saját hagyományainkat, és a törzset közösséggel válthatjuk fel.
- Az emberek azért cselekednek a "megszokott módon" mert ezáltal úgy érzik, azonosulhatnak és összetartoznak a hasonlóan gondolkodókkal.
- Ha valaki a hagyomány ellen fordul, a "törzs" egységesen meg akarja győzni vagy mint veszélyt kiközösíti.
- A szertartások és hagyományok jobban működnek, ha választjuk őket, vagy mint önmagukat meghatározó szükségletekként értelmezzük.

10. A coach segítségével a legtöbbet hozhatunk ki személyiségtípusunkból.
- A személyiségtípus genetikailag "belénk van égetve", ráadásul kultúránk még meg is erősíti, így nehéz változtatni rajta.
- A személyiségtípus mérésének és leírásának sokféle módja létezik.
- Általában a legjobb megoldás, ha az ember teljes mértékben elfogadja a természetét, és ahelyett, hogy harcolna ellene, előnyt kovácsol belőle.
- Minél többet tudunk arról, hogyan is viselkedünk, annál könnyebben tudjuk elfogadni magunkat és másokat.

11. A pszichológusok rendelkeznek az ahhoz szükséges módszerekkel és szakértelemmel, hogy segítsenek elfogadni és magunkévá tenni a neveltetésünk során minket ért hatásokat. A coach arra is megtanít, hogyan kovácsoljunk ezekből előnyt.
- Életünk első két éve nagyban meghatározza, hogy a későbbiekben hogyan fogunk gondolkodni, érezni és hozzáállni a dolgokhoz.
- A neveltetésünk megerősít bennünk bizonyos belső tendenciákat, jót és rosszat egyaránt.
- A család által támasztott elvárások és szabályok mélyen beágyazódnak az emberbe, és évekbe vagy akár évtizedekbe is kerülhet, mire megszabadulhatunk tőlük.
- A neveltetés/családi háttér megtagadása általában nem szabadít meg ezen hatásoktól, jobb, ha inkább elfogadjuk és integráljuk a történteket, így ezután tovább fejlődhetünk.

12. A coach segít, hogy el tudjunk igazodni az új értékrend alapján.
- Feltételezéseink időt takarítanak meg nekünk és az információt is megszűrik, így hasznosnak mondhatók... bizonyos mértékig.
- A hit internalizált feltételezés.
- Baj akkor van, ha
- Gondolkodás nélkül elfogadjuk mások feltételezéseit.
- Makacsul ragaszkodunk saját feltételezéseinkhez és nem változtatunk rajtuk.
- Életünket feltételezésekre alapozzuk, így aztán nem tudunk fejlődni.

13. A coach rengeteg életmódmodelllel segítheti ügyfelét; kitágíthatja a látókörét és fokozhatja tudatosságát, aki ezáltal képes jobban megválasztani céljait és azt, hogyan is kívánja elérni ezeket a célokat.
- Hajlamosak vagyunk valamit úgy csinálni, amit mások, csak mert láttuk, hogy nekik bevált.
- És mivel az élet egyre bonyolultabb lesz, hajlamosak vagyunk mintákat és az életből vett példákat követni, hogy az így kapott "ábra alapján" jussunk el egyik helyről a másikba.

Vissza >>
További érvek >>
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mire figyeljünk a külföldi vendégmunkások beillesztésénél?

A harmadik országbeli munkavállalók beillesztése, a kulturális különbözőségek kezelése, kihívásokkal teli folyamat lehet. Hódosi Zoltán két... Teljes cikk

Az üzleti gondolkodás fejlesztése a HR-ben

Az HR és az üzleti gondolkodás összekapcsolása kiemelkedő fontosságú a vállalatok sikere szempontjából. A humán erőforrás szakembernek ugyanakkor... Teljes cikk

Net-Coach ösztöndíjas felnőttképzést indít tavasztól az NMHH

Új felnőttképzési program indul tavasztól a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) együttműködésében. Teljes cikk